Böbrek taşı neden olur, nasıl düşer? Böbrek taşının belirtileri ve tedavisi!

Böbrek taşı, insanların hayat kalitesini ciddi ölçüde olumsuz anlamda etkileyen ve sıkıntı oluşturan bir sağlık problemidir. Peki, kadınlara nazaran erkeklerde görülme oranı çok yüksek olan böbrek taşı neden olur, nasıl düşer? Ani ve şiddetli ağrı şeklinde kendini gösteren Böbrek taşı belirtileri, nedenleri ve tedavisi!

Böbrek taşı neden olur, nasıl düşer? Böbrek taşının belirtileri ve tedavisi!
Böbrek taşı neden olur, nasıl düşer? Böbrek taşının belirtileri ve tedavisi!
GİRİŞ 13.12.2018 17:38 GÜNCELLEME 13.12.2018 23:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Böbrek taşı hastalığı, kişilerin günler boyunca ani ve şiddetli bir ağrı yaşamasına ve sancıdan kıvranma raddesine gelmesine sebebiyet vermektedir. İnsan vücudunda yer alan börek kanallarının içerisinde mineral bazlı partikül şeklindeki sert kitlelerin meydana gelmesi şeklinde tanımlanan Böbrek taşı neden olur, nasıl düşer? Ağırlıklı olarak genetik etkenlerden kaynaklanabildiği gibi sıvı tüketimine yeterince özen gösterilmemesinden ötürü de çoğunlukla oluşum gösterebilen Böbrek taşı belirtileri, nedenleri ve tedavisi!

 

 

BÖBREK TAŞI NEDEN OLUR? BÖBREK TAŞI NEDENLERİ?

İnsan vücudunun genel işleyiş yapısına bakılacak olursa; idrarla beraber atılması lazım gelen birçok maddenin bulunduğunu söyleyebilmek mümkündür. Fakat ne zaman ki bu maddeler idrar yoluyla birlikte dışarı atılmadığı takdirde böbreklerde toplanması sonucu giderek birikmeye başlamaktadır. İşte, bu durum meydana geldiğinde zaman içerisinde böbrek taşları oluşum göstermektedir.

 

 

Böbrek taşları ilk etapta kristal zerrecikleri şeklindeyken, gün geçtikçe bu kristal zerreciklerin bir araya gelerek artış göstermeye başlamasıyla birlikte böbrek taşına dönüşmektedir. Tıbbi ifadelerle açıklamak gerekirse; idrarımızda yer alan ürik asit, kalsiyum ve oksalat vb. maddelerin kristalleşmesiyle birlikte böbrek taşının varlığından söz edebilmek mümkündür. 

Böbrek taşının neden olduğuna değinecek olursak; öncelikli olarak genetik faktörlerin etkisi bunda son derece büyüktür, şayet ailenizde ve akrabalarınızda böbrek taşı öyküsü bulunuyorsa sizin de böbrek taşına yakalanma olasılığınız artış göstermektedir. Böbrek taşının nedenleri arasında diğer bir ağırlıklı etken ise yeteri miktarda sıvı tüketiminin gerçekleştirilmemesinden kaynaklıdır. Öte yandan böbrek taşının diğer nedenleri arasında ise, hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi ve ilerleyen yaşlarda böbrek taşı oluşumu riskini artırmaktadır.

böbrek taşı neden olur, böbrek taşı nasıl düşer

BÖBREK TAŞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Böbrek taşının belirtilerini izah etmek gerekirse; karın bölgesinde, karnın yan taraflarında yahut sırtınızın al tarafından ani ve şiddetli bir ağrı meydana gelebilmektedir. Böbrek taşının en bilinen belirtileri arasında ise hiç şüphesiz karın bölgesinde oluşum gösteren dayanılmaz ağrılardır.

Tüm bunların yanı sıra böbrek taşının diğer belirtileri arasında ise idrara çıkma sayısında bariz şekilde artış gözlemlenmesi, bu sağlık problemini yaşayan kimselerin devamlı surette idrara çıkma gereksinimi duymasıdır.

Böbrek taşı hastalığını yaşayan kişilerde mide bulantısı ve kusma gibi problemler baş gösterebilmektedir. Aynı zamanda idrarınızın renginde gözle görülür derecede değişimler meydana gelebilmektedir, yani idrarınızın normalden çok daha koyu ve kokulu bir yapıda olması, bununla birlikte kimi hastalarda da idrarından kan gelmesi durumu görülebilmektedir. Öte yandan idrarı yaparken ağrı hissetme, ishal sorunu yaşama ve titreme meydana gelme böbrek taşının belirtileri arasındadır.

böbrek taşı belirtileri ve nedenleri

BÖBREK TAŞI TEDAVİSİ... BÖBREK TAŞI NASIL DÜŞER?

Böbrekte taşların oluşumu birçok faktörün bir araya gelmesi ile ortaya çıkmaktadır. Böbrek taşı kişide çok şiddetli böbrek ağrısına sebep olan, kişinin günlük yaşantısını da olumsuz etkileyebilen bir hastalıktır. Dr. Feridun Kunak, içerisinde arpa ve ayrık otu olan böbrek taşını gideren, bağırsakları çalıştıran, savunma sistemini güçlendiren doğal sirke yapımını ekrana getirdi. Kunak, sirkeyi yirmi gün beklettikten sonra süzüp yemek aralarında bir fincan içilmesini tavsiye etti. Bu sayede böbrek taşı tedavisi için sizin için sunduğumuz bitkisel kürden yararlanabilirsiniz. Dr. Feriden Kunak'ın bitkisel kürü, böbrek taşının düşmesinde size kolaylık sağlayacaktır.

YORUMLAR 6
  • Alp 5 yıl önce Şikayet Et
    Eşkina, kötek yada karadeniz bölgesinde iskiride denen balığın kafasından çıkan 2 adet mermer benzeri taşı, limonlu suda erimesi için bir gece dolapta bekletip ertesi gün o suyu içebilirsiniz. Karadeniz bölgesinde bilinen etkili bir yöntemdir.
    Cevapla
  • cühela 5 yıl önce Şikayet Et
    Böbrek taşı vucudumuzun kalsiyum/fosfor dengesinin bozulmasıyla oluşur, Bu denge bir tarafa galip gelirse böbrek taşı, diğer tarafa galip gelirse safra kesesi taşı yapar. İşin daha özü bu kalsiyum/safra kesesi oranını öğrenip vucudunuz da dengesini sağlayabilirseniz, her türlü hastalığa dirençli hale gelir çok sağlıklı ve formda olursunuz.
    Cevapla
  • ahmet sancak 5 yıl önce Şikayet Et
    2 kere ameliyat oldum kanallardan 3mm taşdan. Ameliyatla ilaçla hapla hiç uğraşmayın Girebolu meyvesi var bazı yörelerde Kiraboğlu da diyorlar.Onun suyunu 2 kere içtiniz mi taşı küçültüyor ve döküyor.Taş daha büyükse 15 güne kadar suyunu ve meyvesini yemeye devam edebilirsiniz.Yalnız söyleyim tadı çok farklı mayahoş artık ila niyetine içeceksiniz.
    Cevapla
  • doktor 5 yıl önce Şikayet Et
    ayranın veya yoğurdun yüzeye çıkan suyunu aç karnına 1 su bardağı için.mermeri delen bir gücü var.
    Cevapla
  • rizeli 5 yıl önce Şikayet Et
    eşkina kötek minakop balığının kafasında 2 adet taş bulunur.bu taşları limanlu suda eritip bir gece bekletiyoruz ve sonra içiyoruz.bu çok önemli ve işe yarayan bir tedavidir.bunun en büyük tedavisi budur.ben zıpkınla bu balıklardan avlıyorum çok kişiye verdim bu taşlardan çoğunda işe yaradı.bilginize
    Cevapla
  • sami 5 yıl önce Şikayet Et
    eritme islemi nasil olacak limonla? daha aciklayici bir sekilde izah ederseniz sevinirim.. limon suyuyla kaynatilip eritilecek? yoksa kendi kendine eriyor mu bu tas limonlu suda? saygilar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!