Sinameki faydaları nelerdir? Sinameki çayı zayıflatır mı?

Yüzyıllarca Hindistan ve Afrika başta olmak üzere dünyanın bir çok bölgesinde yetiştirilen ve tüketilen sinameki otunun faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle zayıflama ve kabızlığa karşı bulunmaz bir nimet olan sinameki çayı sarı, beyaz ve pembe çiçekleri bulunur. İşte sağlık alanından sıklıkla kullanılan sinameki otunun bilinmeyen faydaları...

Sinameki faydaları nelerdir? Sinameki çayı zayıflatır mı?
Sinameki faydaları nelerdir? Sinameki çayı zayıflatır mı?
GİRİŞ 31.01.2019 10:32 GÜNCELLEME 31.01.2019 10:33

Zayıflamaya direkt bir etkisi olmamakla birlikte ödem atımına yardımcı sinameki otunun özellikle çayı sıkça tercih edilir. Yüzlerce farklı türe sahip bu bitki, Ortadoğu, Hindistan, Somali, Mısır ve Sudan gibi bölgelerde doğal olarak yetişir. Bitkinin İngilizce adı olan “senna” kabuğu soyulabildiği için Arapça “sena” ve İbranice “soyulabilir” anlamına gelen “cassia”nın birleşmesinden türemiştir. Sinamekinin tarihte doktorlar tarafından ilk kullanımı ile ilgili belgeler MS 9 yüzyılda Arap Yarımadasına kadar gitmektedir. Bitki ticari olarak sıvı, toz ve tablet formlarında satılmaktadır.

 

 

SİNAMEKİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Bilinen en belirgin faydası müshil etkisi olduğu için, kabızlığı ortadan kaldırmasıdır. Bağırsakların yumuşamasını sağlar.

 

 

Sinameki çayında bulunan bazı bileşenler, müshil etkisinin yanında aynı zamanda paraziter enfeksiyon karşıtı özelliklere de sahiptir. Bağırsaktaki kurtları ve diğer parazitleri ortadan kaldırarak bu çay, yemeklerden mümkün olduğunca fazla besin elde etmenize yardımcı olabilir.

Sinameki

Vücudu temizler kilo vermenize yardımcı olur ve indirime destek olur.

Yıllar boyunca, sinameki çayı sindirim takviyesi olarak kullanılır olmuştur. Bağırsak enfeksiyonları söz konusu olduğunda, sinameki çayı gibi çaylar temizlik ve sindirim sistemini düzene sokmaya yardımcı olmak için iyidir.

İltihap önleyici özellikleri bulunduğundan, makat çatlakları gidermeye, şişkinliği azaltmaya ve hızlı iyileşmeye olanak sağlar.

Sinameki, yüzeysel olarak uygulanarak, saçları pürüzsüz, parlak ve güçlü hale getirir. Sinameki tozu, yoğurt ve suyu karıştırarak bir saç kremi oluşturabilirsiniz.

İştah kesici etkisiyle kilo verme sürecinde kullanılabilir. Böylece hem iştah kesebilir hem de diyetlerde genellikle görülen kabızlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

NOT: Sinameki fazla kullanımı nide ağrısı, mide bulantısı ve uzun süreli ishale sebep olabilir. Gebelik ve emziklilik döneminde ve 12 yaş altı çocuklarda kullanımı önerilmemektedir. 

Sinameki Çayı

SİNAMEKİ ÇAYININ FAYDALARI

Sinameki çayı kilo vermeye yardımcı olarak kabul edilir ve bu çay sinameki yaprağı hazırlanır. Sinameki çayı sindirim sağlığını geliştirme ve doğal müshil olarak çalışma yeteneğine sahiptir. Sinameki çayının çok güçlü bir müshil olduğunu kesinlikle unutmayın.

Malzemeler: 

1/4 çay kaşığı organik sinameki yaprağı

1 bardak kaynar su

Hazırlanışı: Sinameki yapraklarını sıcak suyu üzerine dökerek 10 dakika boyunca demleyin. Dinlenmiş ve sıcak olarak için. 

SİNAMEKİ NASIL KULLANILMALIDIR?

Sinameki oldukça düşük dozajlarda tüketilmelidir. İlk defa tüketiyorsanız, evden çıkmayacağınız bir günü tercih etmenizi tavsiye ederim. Yarım çay kaçığı sinamekiyi bir fincan kaynamış suda 10 dakika bekletip tüketebilirsiniz. Ya da piyasada satılan karışık bitki form çaylarından bir gün içinde bir tane olmak koşulu ile, haftada en fazla 2 adet tüketebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
İzmir'de deprem!