Üzüm çekirdeği neye iyi gelir? Bilinmeyen tüm faydaları...

Alternatif tıpta üzüm çekirdeği, birçok sağlık sorununu tedavi etmede kullanılan temel bir kaynaktır. Üzüm çekirdeğinin içerdiği antioksidan maddelerden dolayı kan yağının ve kolesterolünde ve kan damarlarındaki yağ birikimine engel olur. Peki üzüm çekirdeği hangi hastalıklardan korur? İşte üzüm çekirdeğinin bilinmeyen tüm faydaları..

Üzüm çekirdeği neye iyi gelir? Bilinmeyen tüm faydaları...
Üzüm çekirdeği neye iyi gelir? Bilinmeyen tüm faydaları...
GİRİŞ 12.09.2019 13:39 GÜNCELLEME 12.09.2019 13:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yüzyıllardır akdeniz çevresinde yetiştirilen ve yazın yenebilecek en lezzetli en hafif en faydalı ve serinletici meyvelerden birisidir üzüm. Eski zamanlardaki kadınların güzellik sırlarının ham maddesi olan üzüm çekirdeği aynı zamanlarda lokman hekimlerin yaptığı tıbbı ilaçlarda da kullanılırmış. Çekirdeksiz üzüm daha çok tercih edilmesine rağmen çekirdekli üzümün insan sağlığına daha fazla faydası vardır. Uzmanlarında yakından takip ettiği üzüm çekirdeğinin faydalarını sizler için derledik.

 

 

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Yapılan çalışmalar neticesinde üzüm çekirdeği, şu ana kadar bulunan en güçlü antioksidan madde taşıyıcısı olarak literatüre geçmiştir. Bu nedenle özellikle siyah üzüm çekirdeğiyle birlikte yenilmelidir. Çekirdeğin yutularak değil çiğnenerek yenilmesi ile doğal bir antioksidan alınmış olunur.

Üzüm çekirdeği, kan dolaşımını hızlandırır; bu da pıhtılaşmayı önler ve tansiyonu dengeler. Üzüm çekirdeğinin içindeki flavonoidler, kan damarlarının güçlenmesini sağlar.

 

 

Damarları korur, damar sertliğini önler, damar hastalıklarını tedavi eder

Düzenli tüketildiğinde içerdiği Beta Karotein maddesi vücuda sigara ya da bazı zararlı besinlerle giren maddelerle savaşırlar. Araştırmalara göre üzüm çekirdeği 3 günde vücudu yenilediği ortaya çıkarılmış.

Üzüm Çekirdeği Neye İyi Gelir

Vitamin eksikliğinden görülen saç ve deri dökülmesi içinde birebir fayda sağlar. Kan dolaşımını hızlandırdığından saç köklerindeki ölmüş derilerin sayısını azaltarak canlılık kazanmasını destekler.

Zengin E vitamini içeriği sayesinde daha keskin görmeyi sağlamaya yardımcı olur.

İltihaplanma ve enfeksiyon tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılan üzüm çekirdeği bu etkenlere bağlı gelişen kireçlenme, egzama, cilt problemleri, sinüzit, kolit, gastrit ve idrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

Üzüm çekirdeği yemek, çok daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kolajen ve resveratrol, yaşlanmaya karşı savaşmada ve mimik çizgilerinin azaltılmasında çok önemli bir role sahiptir. Bu yüzden, çatlaklar ve aknelerin görünümünü azaltmak ve cildin esnekliği arttırmak için üretilen birçok kremde bu maddeler kullanılmıştır.

Üzüm Çekirdeği Faydları

Üzümün kendisinden çok çekirdeğinde bulunan proantisiyanidinler ve tokoferolün elementleri vücuttaki serbest radikalleri azaltır. Bunun yanı sıra sağlıklı hücre sayısının artırmaya yardımcı olur. 

Kansızlık sorununa iyi geliyor. Böbrek ve bağırsakları çalıştırıyor.

Üzüm çekirdeği, vücudu çevre kirliliğinin ve tütün ürünlerinin zararlı etkilerinden koruyor. Öte yandan üzüm çekirdeği, stresin etkilerini de azaltıyor

ÜZÜMÜN BESİN DEĞERİ

Bir besin maddesinin günlük ihtiyacımızın ne kadarını karşıladığını gösterir. Örneğin bir yiyeceğin protein değeri DV %5 ise günlük protein ihtiyacımızın yüzde 5’ini karşılıyor demektir.

100 gram üzüm içerisinde

69 kalori – DV %4
1 gr. lif – DV % 2
0.7 gr. protein – DV % 1 bulunur. Ayrıca üzüm,

C Vitamini – DV %18
Bakır – DV %14
K Vitamini – DV %12
Thiamin – DV %6
Riboflavin – DV %5
Demir – DV %5
Potasyum – DV %4
Manganez – DV %3 içerir. Aslında geleneksel besin maddeleri açısından çok zengin görünmeyen üzüm bazı önemli antioksidan maddeler içerir ki bu onu bir çok yönden değerli bir meyve yapar.

Üzüm Besin Değeri

YORUMLAR 2
  • fatih karagöz 5 yıl önce Şikayet Et
    çok faydalı emeği geçenlere teşekkürler.................
    Cevapla
  • 1071 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim neler yaratmış biz kulları için ben onun yoluna ölürüm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı