Uzmanlar uyardı! Bu besinler psikolojiyi bozuyor...

Gıdalar üzerinde yapılan araştırmalarda bazı besinlerin insan psikolojisini olumsuz etkilediği ortaya çıkarıldı. Uzmanlar özellikle stres, depresyon ve yorgunluğa neden olan besinler hakkında uyarıda bulundu. Beyindeki sinir dalgalanmalarını etkileyen besinler çeşitli kronik hastalıklara da zemin hazırlar. Haberin detayında uzmanların uyarıda bulunduğu besinleri bulabilirsiniz.

Uzmanlar uyardı! Bu besinler psikolojiyi bozuyor...
Uzmanlar uyardı! Bu besinler psikolojiyi bozuyor...
GİRİŞ 04.07.2019 11:52 GÜNCELLEME 04.07.2019 11:53

ABD'li profesörler bu konuda bir takım araştırmalar yaparak ruhsal bunalımlara neden olan durumları ortaya çıkardı. Bu listede ilk sırayı beslenme aldı. Metropol hayatta sürekli işe yetişme, hava kirliliği gibi durumlar kişinin kendine bakmasını engeller. Uzun süreli çalışanlar ve sorumluluk altında olan kişiler yemeğe vakit ayırmadıklarından ayak üstü atıştırmalar ya da hazır ürünleri tüketmeye meyilli olur. Gün içerisinde vitamin ve mineral eksikliğini gideren besinler tüketemeyen, uykusuzluk çeken bu kişilerde psikolojik rahatsızlıklar kendini göstermeye başlar. Bunların başında da stres ve depresyon gelir. Sosyal çevreden kopma gibi durumlar yaşanır. Uzmanlar bu kişilerin durumlarının artması halinde intihara bile neden olabileceğini vurguluyor.

 

 

psikoloji bozan besinler

UZMANLAR UYARDI! BU BESİNLER PSİKOLOJİYİ BOZUYOR...

 

 

- Hemen hemen herkesin bildiği besin trans yağlardır. Bu yağlar uzun işlemlerden geçirilir. Doymuş yağ çeşitleri arasındadır. Vücuda besinler aracılığı ile giren trans yağ çözülümü zor olduğundan damar tıkanıklığına, kötü kolesterolün yükselmesine ve seratonin hormonunun azalmasına neden olur. Bu yağlar genellikle dışarıdaki patates kızartmalarında ve hazır gıdalara konulur.

trans yağların zararları

- Gevrekler ne kadar şeker listelerinde ilk sıralarda yer alsa da içerdiği şeker çok fazla olduğundan kandaki basın ve insülin direncini artırır. Bu da vücut yorgunluğuna halsizliğe neden olur. 

gevrek

- Fast food ürünleri psikolojiyi de fiziksel özellikleri de olumsuz etkiler.  Fabrikasyon gıdalar olduklarından içerilerinde trans yağlar, koruyucu maddeler içerir. Bu maddelerde vücudun komplikasyonlarını bozar. Cilt alt derisindeki dermis tabakasını bozarak sivilcelenme ve yağ bezelerini ortaya çıkartır. Vücudun göbek, kalça ve basenlerinde yağ birikmesine neden oluyor. 

fast food

- Yapılan araştırmalarda marketlerde satılan konservelerin uzun süre muhafaza edilmesi için içerilerine katıkları maddelerin sinir hücrelerini deforme ettiğini bu yüzden kişinin sürekli sinirli olmasına sebep olduğunu ortaya çıkarıldı. Uzmanlar hazır gıdalar yerine günlük salata tabakları ya da meyve tüketilmesinin daha faydalı olacağını vurguluyor. 

hazır gıdalar

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı