Kaşıntı ve kızarıklık egzama belirtisi olabilir

Egzamada, kırmızı renkte, kaşıntılı ve kabuklanmış döküntüler görüldüğünü belirten Özel Medline Konya Hastanesi'nden Cildiye Uzmanı Dr. Alaeddin Atalık, egzamanın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında uyarılarda bulundu.

Kaşıntı ve kızarıklık egzama belirtisi olabilir
Kaşıntı ve kızarıklık egzama belirtisi olabilir
GİRİŞ 20.02.2013 11:46 GÜNCELLEME 20.02.2013 11:46

Zeki Dursun'un haberi

Egzama'nın ve diğer cilk hastalıklarının kızarıklık ve kaşıntıyla başladığını ifade eden Atalık, "Egzama, cildin duyarlı hale gelmesiyle ya da çeşitli genetik ve çevresel faktörlerin etkisiyle ortaya çıkan iltihaplı ve alerjik bir deri hastalığıdır.Egzamanın görülme sıklığındaki artışa; sanayileşme, özellikle evlerde kullanılan kimyasal maddeler, küçük yaşta ev tozu gibi alerjen teması, anne sütünden erken ayırma gibi beslenme değişiklikleri, aşıların bakteri ve virüslerle erken karşılaşmayı engellemesi ve çocuklukta sık antibiyotik kullanımını neden olur. Egzama kendisini kızarıklık ve kaşıntıyla belli eder" dedi. 

Atalık, şu bilgilerde bulundu: Egzamanın ilk belirtisi; deri parçasının kızarması ve şiddetli kaşınma arzusudur. Daha ileri dönemlerde bölge sulu kabarcıklar, kabuklu pullu, hatta ülserli yaralar içermeye başlar. Genel olarak kuru ve yaş olarak ikiye ayrılır, her iki türde de aynı belirtiler gözlenir. Ağız, dudak çevresi, kulak arkası, boyun, meme uçları, şişmanlarda meme altları, diz, dirsek, parmak araları ve anüs çevresi egzamanın en yoğun görüldüğü yerlerdir.

Egzamayla mücadele için:

• Cildi temizlemek için sabun kullanmayın
• Nemlendirici kremleri özellikle banyodan sonra düzenli olarak kullanın
• Bulunduğunuz odanın çok sıcak olmamasına özen gösterin
• Pamuklu giysiler giyin, sentetik kıyafetlerden uzak durun

Ayrıca tedavi için kortizon içeren kremler kullanılabilir. Egzama kontrol altına alındığında ise bu kremlerin kullanımına son verilebilir. Egzamanın enfekte olması halinde, antibiyotik tedavisi uygulanabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?