Hizmet vermek için hemşire ataması bekliyor

Konya'da Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Dursun Odabaşı, alkol ve madde bağımlılarının tedavi göreceği AMATEM'in hizmet vermek için hazır hale geldiğini söyledi.

Hizmet vermek için hemşire ataması bekliyor
Hizmet vermek için hemşire ataması bekliyor
GİRİŞ 06.03.2013 12:09 GÜNCELLEME 06.03.2013 12:09

Zeki Dursun'un haberi

Tedavi için çok sayıda müracaat olduğunu belirten Prof. Dr. Odabaşı, hemşire olmadığı için hasta kabul edemediklerini belirtti. Prof. Dr. Odabaşı, "30 yatak kapasiteli tesiste şuanda sadece 2 hemşire görevli. Her gün vardiya sağlayabilmek için en az 16 hemşireye ihtiyacımız var. Eğer hemşire ataması yapılırsa hizmete açabiliriz." dedi.

Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı'ndan AMATEM için görevlendirilen personelin atamasının durdurulduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Odabaşı, Sağlık Bakanlığı'nın yeni atamalarından hemşire beklediklerini söyledi. Kamu Hastaneli Birliği ile de görüşme yaptıklarını ve personel ataması için beklediklerini vurguladı.

Tesise yatak kapasitesinin üzerinde müracaat geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Odabaşı şunları söyledi:

"Çevredeki illere de hizmet verdiğimiz için müracaatlar çok fazla. Şuanda yatak kapasitesinin üzerinde müracaat geldi. Müracaat fazla olduğu için faaliyete geçtikten sonra randevulu sistem ile çalışacağız. Ayrıca Konya ve çevresinde alkol ve madde bağımlılığı çok fazla. Bu tür maddelerin kullanımı orta ve lise çağındaki çocuklar kanalıyla yayıldığı için dikkat etmek gerekiyor. Okullarımızda bu konuda eğitimlere ağırlık verilmesi lazım."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması