En iyi ve şifalı kaplıcalar nerede? Şifalı suların 14 adresi

En iyi kaplıcalara sahip jeotermal kuşak hattında bulunan Türkiye, sağlık turizmiyle ön plana çıkıyor. Şifalı kaplıcalar nerede sorusunu soran herkes çoğunlukla romatizma ve cilt hastalıkları tedavisinde bu adresleri tercih ediyor.

GİRİŞ 10.11.2021 10:34 GÜNCELLEME 10.11.2021 10:34 KAYNAK HABER7
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fiziksel tedavi ve ruhsal terapi için doğal mineralli suların iyileştirme gücünden yararlanmak isteyenlere doğal bir yöntem sunan kaplıcalar, ülkemizin dört bir yanında bulunuyor. En iyi kaplıca merkezlerine sahip ülkemizde şifalı kaplıcalar da bulunuyor. Bu da yurt dışından dahi şifalı kaplıcalar nerede sorusunu soran herkesin buraya akın etmesine sebebiyet veriyor. Genel olarak sonbahar ve kış aylarında ziyaret edilmesi daha uygun görülen kaplıcalar, soğuk günlerde tatil için de iyi bir alternatif oluyor. Öncelikle kişilerin hastalığına uygun tedavi yöntemini bularak buna göre gideceği kaplıcayı seçmesi gerekmektedir.

ŞİFALI KAPLICALAR NEREDE?

Ülkemiz büyük oranda şifalı sulara sahip bir ülke. Bu nedenle de dünya üzerinde dahi şifalı kaplıcalar nerede sorusunun büyük sebebi. Sorulan soruların cevabı olan ülkemizde sizin de gidebileceğiniz ucuz kaplıca merkezleri bulunuyor.

Karahayıt Kaplıcaları- Denizli

 

 

Dünya’nın her köşesine adını duyurmuş olan Pamukkale termal kaplıcalarının bir kolu olan Karahayıt kaplıcaları, üç kaynaktan akan ve diğer kaplıcalardan çok daha yüksek sıcaklıktaki suyuyla çeşitli hastalıkları tedavi ettiğine inanılıyor. Kızıl renkleriyle görsel şölen de sunan Karahayıt, bikarbonat, kalsiyum, sülfat ve karbondioksit bileşenlerini içeriyor. Ameliyat olan hastaların iyileşme sürecini hızlandırdığı söylenen şifalı su, romatizmal hastalıklar, fıtık, yorgunluk, sindirim sistemi hastalıkları, kemik erimesi, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarından mustarip olan kişilere tavsiye edilmektedir. Şikayet edilene hastalığa göre uygulama yöntemi değişmektedir. Kimi hastalık için içilmesi gereken su, cilt hastalıkları için çamur kürü olarak cilde uygulanmalıdır.

Karacasu Kaplıcaları- Bolu

Batı Karadeniz Bölgesi’nin tek kaplıcası olan Karacasu Kaplıcaları Bolu merkeze 5 kilometre uzaklıktadır. Kokusuz ve kendine özgü tadı bulunan suyun genel sıcaklığı 44 derecedir. Kaplıca suyunun romatizmal hastalıklar, kronik ağrılar, eklem rahatsızlıkları, beyin ve sinir problemlerine şifa verdiği Sağlık Bakanlığı tarafından da tespit edilmiştir. Kaplıca alanında Sağlık Bakanlığına bağlı hastanede fizik tedavi ve rehabilitasyon hastaları da tedavi görmektedir.

Kükürtlü Kaplıcaları- Bursa

Bursa’nın 600 yıllık bir tarihe sahip olan Kükürtlü Kaplıcaları, iki bölümden oluşan bir hamamdır. Erkekler hamamı ve kadınlar hamamı olarak ayrılan kaplıcanın erkekler kısmı Sultan 1. Murad Hüdavendigar, kadınlar kısmı ise Sultan 2. Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Yedi kaynaktan akan suyun sıcaklığı 54 ile 84 derece arasında değişiklik gösteren kaplıcada kaplıcaların büyük bir kısmında olduğu gibi romatizmal hastalıkların yanı sıra damar hastalıkları ve iltihaplı hastalıklar da tedavi edilmektedir. 

İtalya'nın en yüksek tirajlı “HuffingtonPost” gazetesi de Bursa'nın termal kaynaklarını Avrupa'nın en iyi 12 termal turizm merkezleri arasında gösterdi.

Yalova Kaplıcaları

Kaplıcalar diyarı olarak her bölgeden turist akınına uğrayan Yalova, Türkiye’nin en bilinen ve en çok ziyaret edilen kaplıca tesislerine sahiptir. İstanbul ve Ankara’ya yakın olması sebebiyle de bu bölgelerden günübirlik ziyaret için sıkça tercih edilmektedir. Tarihi 4000 sene öncesine kadar dayanan termal suların ilk hamamlarını Bizans İmparatorluğu tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı Dönemi’nde ise hamamlar köşkler inşa edilerek geliştirilmiştir. Birince dereceden doğal arkeolojik ve tarihi sit alanı olan termal, 55- 60 derece sıcaklığındaki suyuyla çeşitli felçler, kadın hastalıkları, metabolizma hastalıkları, tansiyon ve cilt hastalıkları gibi birçok hastalığa şifa olmaktadır. Yalova’ya tedavi için gelmişken şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini de görebilirsiniz.

Kızılcahamam Kaplıcaları- Ankara

Ankara’nın maden suyuyla ünlü ilçesi Kızılcahamam’da bulunan kaplıcalar, 47 derecelik doğal suyuyla karaciğer, safra kesesi, kalp, dolaşım hastalıkları ve sindirim sistemi rahatsızlıkları tedavisinde yardımcı olduğu düşünülmektedir. Milli park içerisinde kalan kaplıcaların suyu içilebilmektedir.

Diyadin Kaplıcaları- Ağrı

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan kaplıcalar şifa arayanlar tarafından önemli sağlık turizmi mekanları arasında yer alıyor. Cilt hastalıkları başta olmak üzere böbrek hastalıkları, romatizma ve kadın hastalıkları gibi hastalıklara iyi geliyor. Orta Doğu ülkeleri tarafından çok sayıda turistin geldiği kaplıca suyunun sıcaklığı 72 ile 78 derece gibi yüksek bir değerdedir.

Afyon Kaplıcaları

Hüdai çamur banyoları, Bolvadin Heybeli ılıcaları, Ömer ılıcası, Gecek, Gazlıgöl ve Sandıklı olmak üzere birçok kaplıcaya ev sahipliği yapan Afyon, adeta bir kaplıca cenneti. Kral Midas’ın kızının yaralarını iyileştirdiği rivayet edilen Afyon kaplıcaları, kronik bronşit, diyabet, deri hastalıkları ve kilo sorunları yaşayan kişilerin ziyaret etmesi tavsiye edilmektedir.

Nevşehir Kaplıcaları

Türkiye’nin son yıllarda hızla gelişen ve önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Kapadokya, peribacaları ve tarihi güzelliklerinin yanında şifalı kaynaklarıyla da turistleri cezbediyor. Romatizmal hastalıklar, ameliyat sonrası yenilenme, bağırsak ve safra kesesi sorunları, böbrek ve idrar yolu başta olmak üzere daha birçok hastalığın tedavisi için tercih edilen Nevşehir’in kaplıcaları, sodyum, kalsiyum ve klor içeren 27 ile 93 derece arasında değişen suya sahiptir. Nevşehir’e gittiğinizde hem peri bacalarının muhteşem atmosferini yaşayabilir hem de şifalı sularında tedavi olabilirsiniz.

Sarıkaya Kaplıcaları- Yozgat

Efsaneye göre Roma krallarından birinin kızının amansız hastalığına derman olan Sarıkaya Kaplıcaları, Balkanlar Kurulu tarafından termal turizm merkezi ilan edilmiştir. Uzman doktorlar ve fizyoterapistler kontrolünde sağlık hizmeti sunan kaplıcalar, 48 derecelik suyuyla beslenme bozuklukları, mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi gibi birçok hastalık için şifa kaynağı olarak görülüyor.

İzmir Kaplıcaları

Bergama, Dikili, Menemen, Seferihisar ve Gülbahçe ilçelerinde şifa kaynağı olan pek çok kaplıca bulunmaktadır. M.S. 2. Yüzyıldan kalma bir hamam olan Bergama Kaplıcası, tarihi dokunun içerisinde 41-45 derece arasındaki suyuyla kronik romatizma, kadın hastalıkları ve metabolizma hastalarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Sıcak Çermik Kaplıcaları- Sivas

Sodyum, sülfat, hidrokarbonat, magnezyum bileşimine sahip olan Sıcak Çermik'in kaplıca sularının romatizma, sinir sistemi, solunum yolu, böbrek ve idrar yolu rahatsızlıkları ve daha birçok hastalığa şifa verdiği bilinmektedir. Sivas Belediyesi tarafından işletilen kaplıca tesisi, 457 yatak kapasiteli olup 4 ayrı termal otelden oluşmaktadır. Kaplıcalarda Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkez de bulunmaktadır.

Gönen Kaplıcaları- Balıkesir

Dünyaca üne kavuşmuş Gönen Kaplıcaları, Gönen çayı kıyısında konuşlanmış yeşil bir tesistir. Sıcak su kaynakları nedeniyle Antik Çağlarda "Artemea" olarak adlandırılan Gönen, eski çağlardan beri bölge halkının tatillerini geçirdikleri bir şifa kaynağı olmuştur. Kaplıca suyunun bel ve boyun fıtığına, bel kayması, tendon rahatsızlıkları ve bazı sinir felçlerine iyi geldiği söylenmektedir. Kaplıcayı ziyarete gelmişken tesisin yanında bulunan Bizans Dönemine ait Mozaik Müzesi'ni de gezebilirsiniz.

Uğurlu Termal Kaplıcaları- Gaziantep

Gaziantep Şahinbey'de bulunan Uğurlu kaplıcaları, bir otel içerisinde modern bir tesise sahiptir. Kadın ve erkekler için ayrı havuzların yer aldığı Uğurlu tesislerinde açık bir yüzme havuzu da mevcut. Hem sağlık hem de eğlenceyi bir arada isterseniz de büyük su kaydıraklı havuzlarda gönlünüzce keyifli vakit geçirebilirsiniz. Uğurlu Kaplıcaları'nda aynı zamanda SPA hamam, sauna, buhar odası, cilt bakımı uygulamaları ve masaj olanakları da sunuluyor.

Hamamboğazı Kaplıcaları- Uşak

Uşak'ta en fazla kaplıcanın bulunduğu bölgede yer alan Hamamboğazı Kaplıcaları, hem sularıyla şifa verirken hem de çevresini saran çam ormanlarıyla adeta bir oksijen deposu. Hamamboğazında taşıdığı minerallerine ve sıcaklıklarına göre ayrılmış Gazoz, Sarı kız ve Kara kız olarak adlandırılmış 3 bulunuyor. Sarı kız kükürtlü ve ılık olan Kara kız ise orta sıcaklıktaki sudur. Gazoz, diğer sulardan farklı olarak kükürtün yanı sıra demir ve birkaç farklı madeni içeriyor. Hamamboğazı sularının mide, Karaciğer, Bağırsak ve özellikle kronik dejeneratif romatizmal hastalıklarına şifa verdiği söylenmektedir.

Bu da ilginizi çekebilir; En ucuz kaplıcalar nerede? Termal otel fiyatları

YORUMLAR 8
  • Hürkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya Gediz ilçesine bağlı MURAT DAĞI kaplıcası dünya da tek kaplıcadır. 1500 rakımda sıcak su ile soğuk suyun yanyana çıktığı tek dağ kaplıcasıdır .
    Cevapla
  • termal 3 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya Ilıca ve Yoncalı kaplıcaları Türkiyenin en eski ve en iyi kaplıcalarından..Ancak nedense adı geçmemiş..
    Cevapla
  • haymanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    tescilli dünyanın en iyi kaplıca suyuna sahip Ankara HAYMANA kaplıcaları
    Cevapla
  • Eynal 3 yıl önce Şikayet Et
    Simav Eynal, Çitgöl, Naşa kaplıcaları dünyanın en sıcak suyuna sahip Eynal kaplıcalarıdır
    Cevapla
  • Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya Simav kaplıcaları 160 derece de Türkiyenin çoğu kaplıcaları dan mükemmel Afyon kaplıcalarını göreceksin bizim et kötü lojmanlarımız onların en iyi lojmanlarından mükemmel çevre düzenlemesi çoğundan daha iyi
    Cevapla
  • Ethem ESER 3 yıl önce Şikayet Et
    Konya ili Ilgın ilçesi kaplıcaları da var. aklınızda bulunsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle