Avrupa'nın Turist cenneti: Barselona'da gezilecek yerler

İspanya'nın Katalonya bölgesi başkenti olan Barselona, dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci şehri konumunda. İşte bağımsızlık girişimleri ve futbol kulübüyle ünlü Katalonya kenti Barselona.

Avrupa'nın Turist cenneti: Barselona'da gezilecek yerler
Avrupa'nın Turist cenneti: Barselona'da gezilecek yerler
GİRİŞ 20.11.2019 11:28 GÜNCELLEME 08.07.2021 13:35

Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan Barselona, aynı zamanda dünyanın en çok turiste ev sahipliği yapan şehirlerinden. Yıllık 90 milyon turistin ziyaret ettiği şehir, mimarisi ve tarihi ögeleri ile göz alıyor.

 

Peki bu kadar ziyaret edilen şehirde ne var. Hadi birlikte gezelim...

LA SAGRA DA FAMİLİA

Barselona şehir merkezinde bulunan La Sagra da Familia kilisesi, 1882 yılından beri tamamlanamamış bir yapı. "Bitmeyen kilise" olarak tarihe geçen La Sagra da Familia, oldukça ihtişamlı bir yapı. Barselona'nın da sembolü haline gelen bu kilise milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor.

PARC GUELL

Ünlü mimar Antoni Gaudi tarafından tasarlanan bu park, masal diyarlarından bir parça gibi. Gaudi'nin hayal gücünde canlandırdığı denizin içindeki dalga neye benzerdi sorusuyla tasarladığı bu park, Barcelona'ya gelip muhakkak ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir diğeri.

İLGİNÇ TASARIM BİNALAR

Barselona adeta bir tasarım kenti. Özellikle kültürel yapılara da sahip olan bu şehir, mimari açıdan oldukça değerli ögeler barındırıyor.

Casa Battlo bu konudaki en önemli örneklerden biri olurken, La Pedrera da klasik romantizm ile harmanlanan Akdeniz esintisini hissedebileceğiniz, Avrupai tarzda inşa edilen bir diğer yapı konumunda.

BARSELONA AYAKLARININ ALTINDA

Her kentin bir tepesi olduğu gibi, Barselona'nın da yüksekçe bir bölgesi bulunuyor. Tibidabo Tepesi bu şehrin en yüksek noktası. Tepe üzerine inşa edilen  Temple de Sagrat Cor üzerinden şehri ayaklarınızın altında hissedebilir, kuş bakışı olarak seyredebilirsiniz.

Bununla birlikte olimpiyat zamanında genişletilmiş Montjuïc’te teleferiğe binerek şehrin en güzel manzaralarından birini yakalayabilir.

FUTBOLUN MERKEZİ CAMP NOU

Barselona denilince belki de sembol olan La Sagra da Familia'yı duymayan vardır, ancak F.C Barcelona'yı, hatta bir diğer deyişle Barça'yı duymayan muhtemelen kalmamıştır. Barselona'ın maçlarına kendi evinde çıktığı Camp Nou stadyumu da buraya geldiğinizde görülmesi gereken yerlerden biri.

Stadyuma girişler için belli bir ücret alınırken, bilet ile yapılan girişlerde doyasıya fotoğraflar çekebilir, efsanelerin ter döktüğü çimlerde futbol ruhunu iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

NE ZAMAN GİDİLİR

Barselona, ziyaret için çok da mevsim aranılan bir şehir değil. Zira tipik bir Akdeniz ikliminin hakim olduğu şehirde sıcaklıklar yaz haricinde benzer seviyelerde seyrediyor. Yalnızca çok sıcak sevmeyenler için yaz mevsimlerinde Barselona'ya gelmek pek de akıllıca bir fikir olmaz, çünkü sıcaklıklar termometrelerde 40 dereceyi aşabiliyor.

NEREDE KALINIR

Barselona genel olarak tatil yapmaya, konaklamaya uygun bir şehir olduğu için merkezde kalınabilecek oldukça fazla otel bulunuyor. Turizm mevsiminde gidecekseniz, gitmeden önce oteli rezerve etmeniz tavsiye olunur. Zira bu kadar turist çeken bir şehirde otel bulmak zaman zaman zor olabiliyor.

NEREDE FOTOĞRAF ÇEKİLİR

Barselona'nın en çok ziyaret edilen şehirlerden biri olmasının en önemli sebebi, oldukça fotojenik bir mimariye sahip olması. Hemen tüm binaların aynı boyutlarda ve düzen içerisinde sıralanması bu şehri en çok ziyaret edilenlerden, en çok paylaşılanlardan yapıyor.

O paylaşımların yapıldığı yerlerin arasında Camp Nou, La Sagra da Familia ve Tibidabo tepesi bulunuyor. Bunların dışında da Barselona sokaklarında çokça fotojenik olup ilginç mimariye sahip yapılar da bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL