Dubai'nin serinleten yüzü Madinat Jumeirah nerede, nasıl gidilir?

Dubai yılın her ayında kurak ve sıcak olan bir şehir. Bu yüzden gezilecek doğal güzellikler büyük ölçüde yapay mekanlardan oluşuyor. Göller, kanallar yapay yollarla inşa edilmiş ve büyük ağaçlandırma alanları ile şehir yeşil bir alan haline gelmiş. Bu alanlardan biri de Madinat Jumeirah. Tüm güzelliği ile turistleri bekliyor. Peki Dubai'nin serinleten yüzü Madinat Jumierah nerede, nasıl gidilir?

Dubai'nin serinleten yüzü Madinat Jumeirah nerede, nasıl gidilir?
Dubai'nin serinleten yüzü Madinat Jumeirah nerede, nasıl gidilir?
GİRİŞ 19.11.2019 17:31 GÜNCELLEME 20.11.2019 11:16

Dubai gezilecek yerlerinden Madinat Jumeirah ve Jumeirah plajı tüm güzelliği ile sizleri bekliyor. Büyük ölçüde kurak ve sıcak olan bu şehirde doğal dinlenme alanları yapay olarak inşa edilmiş. Bu alanlardan biri de Madinat Jumeirah. Çok güzel olan bu alan yapay kanallardan oluşuyor. Diğer ise doğal bir alan olan Jumeirah Plajı. Burada yapay olan tek şey Dubai'nin zengin yüzünü yansıtan Burj Al Arab. Hepsinden önce Madinat Jumeirah nerede ve buraya nasıl gidilir?

 

 

 

Madinat Jumeirah Nerede?

 

 

Yerel mimarinin izlerini taşıyan bir yer burası. Birbirinden güzel mimariler bulunduğu gibi ağaçlar da bol. Bu yüzden Madinat Jumeirah nerede çok merak edilen bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Burj Al Arab'a çok yakın bir konumda bulunuyor. Turistler muhakkak Dubai gezisinde buraya uğramayı ihmal etmiyor.40 hektarlık alanı kaplıyor Madinat Jumeirah. İçerisinde ise geleneksel bir alışveriş çarşısı bulunuyor. Görülmeye değer diğer noktaları ise Bastakiya'nın rüzgar kulesi evlerinden ilham alınarak tasarlanan otelleri. Aynı zamanda burada restoranlar da bulunuyor. 50'den fazla restoran bulunuyor Madinat Jumeirah'ta. Eğlence mekanları da Dubai'nin olmazsa olmazı. Bu yüzden burada teraslar ve eğlence mekanları da bir hayli fazla. 

Gündüz buraya yakın olan ve aşağıda detaylı bilgisi ve görüntüsü bulunan plajda vakit geçirebilir akşam olduğunda ise burada yemek yiyerek güzel vakit geçirebilirsiniz. 'Abra' denilen teknelere binerek burada gezintiye de çıkabilirsiniz. Bu tekne gezintileri 5 kilometre uzunluğunda oluyor. Sessiz ve sakin bir yolculuk yapacağınızı temin ederiz. Bu teknelerin motorları sessiz ve dinlenmek için birebir. Bölgenin tam ortasında bulunuyor kanal.

Akşam olduğunda ise teraslardan birine çıkarak gün batımının güzelliğini izleyebilirsiniz. Bu da çok güzel ve keyifli olacaktır. 

Bu kanallar harika manzaralar da sunuyor sizlere.Çok canlı ve hareketli olan bu yer en popüler yerlerden biri sadece. Sadece insan yapımı bir yer burası. Tarihi Dubai'nin görülen yüzü burası aynı zamanda. Arap mahallesi kültürünü burada görebilirsiniz. Bütün mekanlar lüks ve tamamen gösterişli yapıda burada. Havası da mis gibi hiç Dubai değil gibi ve serin. Turistlerin birinci fotoğraf çekilme noktası burası. Unutulmaz harika kareler çıkartılıyor buradan. Bu yeşillendirmeyi tamamen paraları ile yaptırmışlar. 

Jumeirah Plajı Nerede?

Turistlerin en çok tercih ettiği plajlardan biri burası. Jumeirah plajı bir harika ve güzelliğine doyum olmuyor. Giyinme odaları, temiz tuvaletler, yüzme havuzu, voleybol sahaları ve otoparklar ile burası tam teşkilatlı kullanılabilir bir plaj. Dubai'nin sahilleri çoğunlukla diğer yerler gibi yapay. Sahilde bir de yeşil alanlar bulunuyor ki mavi ve yeşil uyumunu sanki başka bir yerde gibi çok iyi görebiliyorsunuz. Kumun ışıltısı da eklendiğinde güzel bir manzara çıkıyor. 

Jumeirah plajı ücretli. Buraya giriş yapabilmek için bir ücret ödemeniz gerekiyor ancak çok uçuk rakamlar değil. Burada yukarıda bahsedilen yerlerin yanı sıra çocuk oyun alanları, piknik masaları, barbekü alanı, voleybol alanı, duşlar, yemek köşkleri ve can kurtaran iskelesi bulunuyor. Basra Körfezinin güzelliğine açılan kapısı ile bu plaj 1989 yılında açılmış. 

Jumeirah Sahil Parkı Giriş-Çıkış Saatleri 

Pazartesi            7:30 – 22:00 

Salı                        7:30 – 22:00 

Çarşamba          7:30 – 22:00 

Perşembe         7:30 – 23:00 

Cuma                   7:30 – 23:00 

Cumartesi          7:30 – 22:00 

Pazar                   7:30 – 22:00 

Buradaki manzarayı oluşturan unsurlardan biri de tüm görkemi ve güzelliği ile herkesin ilgi odağı olan Burj Al Arab.

Burj Al Arab 

Jumeirah Plajı yakınında bulunan ve ana karadan ayrı olarak denize yapay kara üzerine inşa edilen bu yapı yelken görünümüne sahip. Bu sebeple de 'yelken Otel' olarak da biliniyor. En üst noktasında ise tenis kortu ve helikopter pisti bulunuyor. Buraya gelen bütün turistler plajda denize girmekten ziyade bu yelken otel ile fotoğraf çekilmeyi daha çok tercih ediyorlar. 

Dubai'nin simgesi aynı zamanda bu harika yapı. Burası içerisinde otel bulunuyor ancak içerisin rehberlik turu ile gezmek mümkün. 321 yükseklikte olan otel mimarisi ile herkesin dikkatini çekiyor. Dünyadaki 7 yıldızlı tek otel olduğu söyleniyor burasının. Ancak bu reklamını yapmak için dikkat çekmesi adına söylenen bir cümle. Çünkü 7 yıldızlı bir otel dünyada bulunmuyor. yine de 7 yıldızı hak eden bir otel. 

Otelin odları çok gösterişli ve altın kaplama detaylar da bulunuyor burada. 

Madinat Jumeirah ve Jumeirah Plajı Dubai'nin serinleten ve aynı zamanda da dinlendiren kendine hayran bırakan yüzü. Bu yüzden burası herkesin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. 

Bu da ilginizi çekebilir;Dubai'de alışveriş yapılacak yerler, neler alınır? Dubai Altın Pazarı

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL