Dubai'de alışveriş yapılacak yerler, neler alınır? Dubai Altın Pazarı

Dubai gösteriş ve ihtişam yeri. Burada hediyelik eşyalar çeşit çeşit bulunuyor. Altın Pazarı, baharatlar, elbiseler ve kumaşlar daha neler neler... Turistler alışveriş yapmak için buraya akın ediyor. Kendine özgü kültürel ürünleri de bulunuyor Dubai'nin. Biz de haberimizde Dubai alışverişi nerede yapılıyor, neler alınıyor bunlara yer verdik. Tüm detayları ile bu hususta öğrenmek istediğiniz her şey haberimizde.

Dubai'de alışveriş yapılacak yerler, neler alınır? Dubai Altın Pazarı
Dubai'de alışveriş yapılacak yerler, neler alınır? Dubai Altın Pazarı
GİRİŞ 19.11.2019 15:44 GÜNCELLEME 19.11.2019 16:07

Dubai zenginliğin ve ihtişamın yeri olarak biliniyor. Yapıları ve gezilecek yerleri de zenginliğini bir hayli yansıtır nitelikte. Turistler burada zenginliği ve ihtişamı görmeye geliyorlar. Bu ihtişam altın modellerine de diğer hediyelik eşyalara da yansıyor.  Peki Dubai'de alışveriş nerede yapılıyor?

 

 

Altın Pazarı Dubai’nin gezilecek yerleri arasında bulunuyor. Neden diye merak edecek olursanız burası bir hayli renkli ve ışıl ışıl bir bölge. Bu yüzden de insanlar burada altın modellerini merak ederek fotoğraflamaya geliyorlar. 1940 yıllarında Deira'da kurulmuş Altın Pazarı. Tarihi olması eski Dubai bölgesinde olmasını da beraberinde getiriyor.  

 

 

İranlı ve Hindistanlı tüccarlar Dubai’ye getirmiş altını. Vitrinlerde birbirinden değişik modeller bulunuyor. Gezi noktalarından en çok tercih edilen yer burası. Altından elbise bile var bu pazarda. Daha neler, neler?  

Herkesi şaşkına çeviren altın modelleri elbise, ayakkabı, top, kemer olarak bulunuyor. Elbisenin üzerinde değerli taşlar bulunuyor. Yakutlar, mavi taşlar elbisenin modelini oluşturmuş. Değeri ise 3 milyon Dirhem olarak belirlenmiş. Süs olarak değil, Dubai halkı bu ihtişamlı zengin elbiseleri gerçekten giyiyorlar. Onlarda ihtişamlı elbiseler giymek bir prestij unsuru. Arabalarını bile altın kaplama yaptırıyorlar.  

Dubai kuyumcular çarşısında bir mağazada ise devasa yüzük bulunuyor. 59 kilogram ağırlığında ve 21 karat altından meydana geliyor. Pırlantalar ise 5 kilo ağırlığında. Guines Rekorlar Kitabına girmeyi de başarmış bu yüzük. Burada da yine bir tane altından elbise bulunuyor. Işıl ışıl vitrinler herkesin gözlerini kamaştırıyor. En gözde mekân burası gezmek için. İnsanın içi açılıyor resmen.  

Burada yer alan altınlar sayısının fazla olmasının yanı sıra fiyatları gayet makul sayılarda. Mücevher severler Dubai Altın Pazarı’nı çok tercih ediyor bu yüzden. Üst üste yerleştirilmiş bilezikler, kolyeler, yüzükler, pırlantalar, zümrütler, yakutlar, safirler ve daha pek çok şey ile dolu vitrinler Altın Pazarı’Orta Doğu’nun en gözde turistik uğraklarından biri haline getiriyor. Özellikle de geceleri muhteşem görünüyor. 

Burada alışveriş çok ciddi yapılıyor. Güvenlik birinci önemli unsur buradaki alışverişte. Hırsızlık da görülmez değil. Bu yüzden buraya altın alışverişine gidecek olan okurlarımıza bu konuda da dikkatli olmalarını öneriyoruz. Çok kalabalık bir yer olduğu için tedbirli olunması gerekebilir.  

Dubai Alışverişi Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

-Dubai’de Birleşik Arap Emirlikleri'nin para birimi olan ‘Dirhem’ para birimi kullanılıyor. Günümüzdeki değeri ise 1,56. (Kasım 2019) alışveriş için bu para birimini kullanacaksınız. Bu yüzden paranızı Dirheme çevirmeyi unutmayın.  

-Dirhem dışında Dolar ya da Euro para birimlerini de alışverişte kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kredi kartı yurt dışı kullanımına çık olan kişiler kredi kartını da alışveriş de kullanabilirler.  

-Paranızı çevirmek için hava limanı, alışveriş merkezlerini ya da döviz bürolarını tercih edebilirsiniz.  

-Dubai’de alışveriş yapacak kişilerin bilmesi gereken bir hususta dükkanların belirli saatlerde kapalı olması. Dükkanlar öğlen 13.00’den 16.00’ya kadar kapalı oluyor. 16.00’da açılan dükkanlar gece 22.00’ye kadar yeniden açık olarak hizmet veriyor. Bunun sebebi de günü en sıcak saatlerinde herkesin serin yerlere çekilmesi olabilir.  

-Cuma günleri ise resmî tatil olması sebebi ile her yer kapalı oluyor. Açık olan dükkanlar ise akşam 16.00’dan sonra açılmaya başlıyor.  

-Dubai’de ne alacaksanız alın kesinlikle pazarlık edin. Burada pazarlık ederek diyarları -daha aşağı düşürebilirsiniz. Burada alışverişte pazarlık çok önemli.  

Dubai'de Nerede Alışveriş Yapılır? 

Alışverişin birinci adresi Dubai’dir. Buraya sadece alışveriş için bile seyahat eden turistler bulunuyor. Bunda etkili olan sebep ise buranın bir alışveriş noktası olmasıdır. Burada her ürünün en ihtişamlı hali bulunuyor. Gösteriş meraklısı olan herkes burada muhakkak alışveriş yapar.  

Mall of the Emirates

Burası Dubai’nin ikinci en büyük alışveriş yeridir. Burada aradığınız her ürünü kolaylıkla bulabilirsiniz. İstediğiniz gibi gezerek büyük ölçüde ihtiyaçlarınızı bulabileceğiniz bir merkezdir. İçerisinde bir de kayak  pisti yer alıyor. Burası da yapay bir kayak merkezi olsa da dünyanın en büyük kapalı kayak pisti olma özelliğine sahip. 

Ibn Battuta Mall 

Burası adını bir kâşiften alıyor. İçerisinde 7 ayrı bölüm bulunuyor. Bu bölümler ülkelere ait yerler. Hediyelik eşya satın almak için en doğru yer burası.  

Deira 

Kuzeyde yer alan bu semt Dubai’nin eski ticaret merkezi. Günümüzde de toptancılar, altıncılar ve baharatçılar burada satış yapmaya devam ediyorlar.  

Altıncılar Çarşısı 

Deira’nin içerisinde bulunan bu yerde altına dair yukarıda belirtildiği gibi her şeyi bulabilirsiniz. Burada altını her modeli bulunuyor.  

The Dubai Mall 

Bu merkez ise dünyanın en büyük merkezi olarak biliniyor. Alışveriş denildiğinde bütün markaları ve birçok alternatifi burada bulabilirsiniz. Çok büyük ve harika bir yer. Burası Dubai’de alışveriş yapmak için gidilecek yerler arasında birinci sırada yer alıyor. 

Medinat Jumeirah 

Burj Al Arab otelinin hemen yanındaki bu yerde de alışveriş yapmak için uygun yerler bulabilirsiniz.  

Mercato 

İtalyan mimari tarzında bulunan bu alışveriş merkezi de hediyelik eşya bakılacak en güzel yerlerden biri.  

City Centre Deira 

Alışveriş merkezi cenneti olan Dubai’de en eski merkezdir. Deira’da bulunur ve burada baharatçılara gittiğinizde uğrayabilirsiniz.  

Baharatçılar Çarşısı 

Deira’da bulunan çarşıda baharatların bin bir çeşidi var. Her çeşit baharatı burada bulmak mümkün. Aynı zamanda kıyafet ve kültürel eşyalar da hediyelik eşya olarak satılıyor. Bunlardan alarak ülkenizde yakınlarınıza götürebilirsiniz.  

Önerilen içerik; 250 milyon değerinde 150 metre yükseklikte bir dev yapıt: Dubai Frame

Dubai’den Ne Alınır? 

Dubai bir alışveriş memleketi olduğu için burada yer alan bütün mağazalarda ve dükkanlarda ne görseniz alabilirsiniz. Çünkü ihtişamlı zengin gösterişli ürünler dünyanın başka çok az yerinde bu şekilde bulunur. Ancak yine de Dubai'nin de kendine özgü ihtişam ve zenginlik gösterisi olmayan ürünleri de var.  

-Çikolatalı Hurma  

Bölgeye özgü buradan alınacak en güzel hediye denilebilir. Burada her şey gösteriş abidesi olduğu için uygun fiyata ve buranın kültüründen bir hediye götürmek isterseniz bu hediyeyi tercih edebilirsiniz.  

-Kilim ve halı 

Benzerleri İstanbul’da kapalı çarşıda bulunsa da burada farklı desenlerde ve kalitede hali ve kilimler bulabilirsiniz. Bu halı ve kilim ürünleri Avrupalı ve Amerikalı turistlerin birinci tercihi oluyor.  

-Baharatlar  

Birbirinden farklı baharatlar bulunuyor burada. Bur Dubai Bölgesi’nde birbirinden farklı hediyelik eşya bulabileceğiniz gibi baharatlar da bulabilirsiniz. Hiçbir yerde görmediğiniz çeşit çeşit baharatları alabilirsiniz.  Bur Dubai bölgesinde bütün ürünleri daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Güzel kumaşlar ve kıyafetler alabileceğiniz gibi baharatları da burada bulabilirsiniz. Ne baharatlar var burada ne baharatlar... 

Kokusu sizi mest edecek. Renk cümbüşü burası. Kurutulmuş limon, Çöl Gülü baharatı burada bulunuyor. Bu baharatlar her deva olarak biliniyor. Bu yere ait güzel görüntüleri aşağıda yer alan videodan, Dünyayı Geziyorum ekibinin gözünden izleyebilirsiniz.  

Dubai’de alınacak hediyelik eşyalar neler yukarıda bahsedilenlerden farklı olarak Oyuncak develer, Burj Khalifa binasının minyatürleri, magnetler, parfüm ve özel kokuları, yöresel ayakkabıları, deri ve tekstil ürünleri, kurutulmuş tropik meyveleri, yerli erkeklerin giydiği kandura ve yerli kadınların giydikleri abiyeleri gibi ürünler de sayılabilir. Bunları yukarıda bahsedilen Dubai’de alışveriş yapılacak yerler listesindeki yerlerde bulabilirsiniz. Bize soracak olursanız en güzel alışveriş yeri Deira.  

Bu ürünlerin dışında Elektronik eşya ve altın mücevherler de alışverişte alınabilecek diğer ürünlerdir. Elektronik eşyaları daha uyguna buradan tedarik edebilirsiniz.  

Bu da ilginizi çekebilir; Çölün ortasında bir vaha: Dubai gezi rehberi

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL