Vize istenmiyor! Vize gerekmeyen birbirinden güzel 5 Afrika ülkesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen onlarca ülke bulunuyor. Her kıtada olduğu gibi Afrika kıtasında da vizesiz gidilecek ülkeler bulunuyor. Vizesiz seyahat fırsatını bulan herkes bu ülkelere akın edecek. İşte hiç bir vize işlemi yapmadan gidebileceğiniz 5 harika ülke.

Vize istenmiyor! Vize gerekmeyen birbirinden güzel 5 Afrika ülkesi
Vize istenmiyor! Vize gerekmeyen birbirinden güzel 5 Afrika ülkesi
GİRİŞ 02.10.2019 17:35 GÜNCELLEME 02.10.2019 17:48

Vize istemeyen Afrika ülkeleri herkes tarafından merak edilen konu oluyor. Afrika'nın bütün doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla tanışmak isteyen gezi severler bu ülkelere yolculuk yapabilirler. Afrika ülkelerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizesiz olarak seyahat edebilir. Her ülkenin kendine özgü vize prosedürü bulunmaktadır. Bu prosedürü izleyerek seyahat etmek mümkündür. Vizesiz seyahat fırsatı bulduğunuzda planınıza bu ülkeleri ekleyebilirsiniz. 

 

 


Vize istemeyen onlarca Afrika ülkesinden sadece beş tanesini sizler için tüm detayları ile araştırdık. 


1)Madagaskar
Madagaskar vizesiz gidebileceğiniz Afrika ülkelerinden sadece birisidir. Zengin güzellikleri ile ziyaretçilerini memnun eden Madagaskar her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen Madagaskar'a aktarmalı ve direkt uçuşlar ile ulaşmak mümkündür. Madagaskar'a gitmek için en iyi zaman kesinlikle Nisan ve Mayıs aylarıdır. Bu aylarda mevsimsel geçiş olduğundan sıcaklık yüksek değil yağışlar da henüz yoğunlaşmamıştır. 

 

 


Madagaskar'ın Gezilecek Yerleri

Nosy Be Adası ve Antanambe: Madagaskar'ın en turistik adası olan Nosy Be kuzeybatıda yer almaktadır. Manzarası ise göz kamaştırır. Turkuaz renkteki denizi ile büyüleci özelliğe sahiptir. Burada yemekler plajlara servis edilebiliyor. Yani denizin keyfini çıkartırken ya da güneşlenirken yemeğinizi alabilirsiniz. 

Isalo Ulusal Parkı: Günlük doğa gezisi için tercih edilebilecek mekanlardan olan Isalo Ulusal Parkı hayvanat bahçesi ve yaşam alanıdır. Hayvanların doğal ortamı olan bu bölgede lemur, sürüngen, kaplumbağa, yılan gibi canlı türleri ile karşılaşabilirsiniz. Burada kamp alanları bulunmaktadır.

Doğal yaşam alanları bu ülkede binlerce canlı çeşidini barındırıyor.

2)Mauritius

Ülkeye girerken sadece göçmenlik kağıdı doldurup girişinizi sağlayabilirsiniz. Vize gerekmeyen Afrika ülkelerinden sadece birisi olmakla beraber gezilecek yerlerinin zenginliği bu ülkenin tercih edilmesi için neden oluşturuyor. Birbirinden güzel gezilecek yerleri ile Mauritius herkesin gözdesi olacak bir ülke. 

Mauritius Gezilecek Yerleri 

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden : Ülkenin kuzeyinde bulunan iç huzuru sağlayan harika bir yerdir. Mauritius gezilecek yerleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. İçerisinde nilüfer bahçeleri, geyikler, dev kaplumbağalar ve göletler bulunuyor.

Trou Aux Cerfs: Ülkede yer alan 23 volkanik dağdan tek aktif olanıdır. Manzarası ise fotoğrafta görüldüğü gibidir ve bu volkanik dağın patlaması durumunda bu güzel manzara da kaybolacaktır. Volkanik dağ patlamadan gidilip görülmesi bu manzaranın tadının çıkartılması için önemlidir.

 

 

Sahra Çölü'nün büyüsü herkesi sarıyor.

3)Fas

90 gün süre ile vizesiz olarak seyahat edebileceğiniz ülkelerden biri de Fas. Bütün güzellikleri ile her yıl milyonlarca turisti gezilecek turistik yerlerinde ağırlıyor. Ülkemiz vatandaşları hiç bir kısıtlama olmadan bu harikalar diyarına yolculuk edebilir. 

Fas Gezilecek Yerleri 

Sahra Çölü: Gece olduğunda yıldızların kum gibi gökyüzüne serildiği Sahra Çölü'nde gündüzden safari etkinliği yapılabilir. Gece ise yıldızların karanlıkta sunduğu ışıltı görülmeye değerdir. Hiç bir vize işlemi gerekmeden Fas'a giderek gece Sahra Çölü'nde yıldızları izleyebilirsiniz. 

 

Kazablanka: İspanyolca 'Beyaz Ev' anlamına gelen Kazablanka adını 20 y.y. öncesindeki mimarisinden almaktadır. Mimari yapıları ile öne çıkan bu yerde   2. Hasan Camii ve Kazablanka Katedrali kesinlikle görülmesi gereken yapılardır. Bu yapılar mimarisi ile herkesi büyülemektedir. 

Güney Afrika'nın saklı cennetlerinden bir yer.

4)Svaziland

Güney Afrika'da bir ülke olan Svaziland gezilecek yer bakımından zengin bir ülkedir. Bu ülkenin denize kıyısı yoktur. Güneyde yer alması sebebi ile Kasım - Mart arası en sıcak olduğu sıcaklığın da 20 dereceye ulaştığı aylardır. Ancak Mayıs-Ekim ayları arasında yağış minimum seviyeye düştüğünden bu aylarda gidilmesi tavsiye edilmektedir. 30 güne kadar olan gezilerinizde vize almadan bu ülkeye seyahat edebilirsiniz.

Svaziland Gezilecek Yerleri

Mbabane: Ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Burada tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu mekanlar sayıca fazladır. Güney Afrika gezilecek yerler araştırmasında Mbabane kesinlikle yer almaktadır.

 

Manzini: Svaziland'da ikinci büyük şehir olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleri ile herkesi kendine hayran bırakan bir şehirdir. Kültür Günü turları burada yapılacak faaliyetler arasında yer almaktadır. 

Denize dökülmeyen en uzun delta bu ülkede.

5)Botsvana

Afrika'nın gizli kalmış cenneti sayılan Botsvana flora ve fauna zengini bir ülkedir. Flora ve fauna insan dışında var olan canlı biyolojik zenginlikleri barındıran topraklardır. Burada gezilecek yerler doğal güzellikler ve coğrafi oluşumlardır. 

Botsvana Gezilecek Yerleri

Okavango Deltası: Dünya'da denize dökülmeyen en uzun deltadır. Afrika'nın en büyük vahası olarak bilinmektedir. Ekim- Nisan arasında yağışların etkisi ile sular yükselir ve 200 binden fazla memeli hayvan buraya göç eder. Canlı türlerinin neredeyse hepsine burada rastlamak mümkündür. Belgesellere konu olan bu deltada keşif yapmak çok büyük mutluluk olacaktır. 

 

Seyahat planlarınızı yaparken dikkat ettiğiniz hususlar vize istemeyen ülkelerden yana ise bu ülkelere rahatlıkla gidebilirsiniz. Vizesiz seyahat fırsatını değerlendirmenin en iyi yolu bu ülkelerden geçebilir. 

Amerika kıtasında vize istemeyen ülkeler için tıklayınız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL