Amerika kıtasında vizesiz gidilecek en iyi 5 ülke

Farklı ülkeleri keşfe çıkmak isteyen kişilere Amerika kıtasında gidebileceği en iyi 5 ülke önerimiz var. Bu ülkeler belirli süre için yapılacak seyahatlerde vize istemiyor ve tüm güzellikleri ile gezi sevenlere kapılarını açıyor.

Amerika kıtasında vizesiz gidilecek en iyi 5 ülke
Amerika kıtasında vizesiz gidilecek en iyi 5 ülke
GİRİŞ 01.10.2019 17:53 GÜNCELLEME 13.10.2019 12:39

Dünya üzerinde vize istemeyen ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kapılarını açık tutan yüzlerce ülke bulunuyor. Bu ülkelerden bazıları da Amerika kıtasında yer alıyor. Amerika kıtasında vize istemeyen en iyi 5 ülke listesinde hiç duyulmadık keşfetmeyi bekleyen ülkeler bulunduğu gibi herkes tarafından bilinen gezi yerleri de var. 

 

 

Vize istemeyen ülkelere seyahat eden kişilerin Bordo pasaport sahibi olması gerekmektedir. Bu pasaporta sahip kişiler 30 gün ile 90 gün aralığında kısa süreli olarak vize istemeyen bu Amerika kıtası ülkelerine seyahat edebilirler. Her ülkenin Türkiye'de bulunan temsilciliği ile görüşerek vize konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. Turistik gezi amacıyla bu seyahatler gerçekleşeceği için vize istemeyen ülkelere giden kişiler o ülkede çalışamaz, eğitim göremez ve diğer faaliyetlerde bulunamaz. Vizesiz giriş süresini de bitirmeden ülkeden çıkış yapılması zorunludur. 

 

 

Amerika kıtasında vize istemeyen en iyi 5 ülke;

Brezilya: 90 güne kadar gezilerde vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Şili: 90 gün süre ile yapılacak gezilerde vize zorunluluğu yoktur.

Trinidad ve Tobago: 30 gün vizesiz seyahat edilebilir.

Honduras: Vizesiz seyahat süresi 90 gün ile sınırlıdır.

Peru: 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde konaklama sağlanabilir.

Bu ülkeler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından en çok seyahat edilen Amerika kıtası ülkeleri arasında yer alıyor. 

Vize İstemeyen Ülkeler: Brezilya Gezilecek Yerleri

İguazu Şelalesi: Deniz seviyesinden 195 metre yükseklikte bulunan bu şelale Brezilya'nın turist akınına uğrayan en ünlü doğal yapısıdır. Kendi yüksekliği ise 82 metredir. İki nehrin birleşerek akmasıyla oluşan bu şelale Arjantin ile Brezilya arasında bulunmaktadır.  UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunmaktadır. 

Amazonlar: Yağmur Ormanları olarak bilinen ve Dünya'nın akciğeri konumunda olan Amazonlar büyük ölçüde Brezilya toprakları içerisinde bulunmaktadır. Bu bölge Amazon Nehri ile beraber binlerce canlının da yaşam alanını barındırmaktadır. Buraya yapacağınız gezilerde bu canlıların yaşamlarına tanık etmeniz mümkün olacaktır.

Fernando de Noronha: Deniz kaplumbağalarını, yunusları ve köpek balıklarını yakından görebileceğiniz Fernando de Noronha, Brezilya'da gezilecek yerler arasında özel bir konumda bulunmaktadır. Burada mavi ve yeşilin muhteşem uyumu fotoğraf çekimi için güzel olanaklar vermektedir.

Önerilen içerik: Vizesiz Gidilen Tropikal Ülkeler

Vize İstemeyen Ülkeler: Şili Gezilecek Yerleri

Atacama Çölü: Şili'nin kuzeyinde bulunmaktadır. Termal banyolar yaparak manzaranın eşsiz huzurunu yaşayabilirsiniz. Burada gün batımı izlemek yapılması gerekenler listesinde bulunmalıdır. Bu sebeple Şili'de gezilecek yerler aramasında Atacama ilk sıralarda çıkmaktadır. 

 

Patagonya: Şili'nin güneyinde bulunan Patagonya turistik doğal güzelliği bulunan bir yerdir. Karla kaplı devasa dağlar ve masmavi bulutlar fotoğraf kareleri için eşsiz güzellik sunuyor. Doğal güzellikleri bulunan ve vizesiz gidebileceğiniz ender yerlerden.

Buralara yapacağınız seyahatlerinizde gezilecek yerlerin daha çok doğal güzelliklerden oluşması da bilmeniz gereken bir husus. 

Vize İstemeyen Ülkeler: Trinidad ve Tobago

Güvercin Noktası: Beyaz kumlarla kaplı olan plaj her yıl büyük oranda turist ağırlamaktadır. Burada dalış yapmak için belirli alanlar bulunmaktadır. Su altındaki yaşam alanını görmek için çok iyi fırsat olarak değerlendirilebilir. Vize istemeyen ülkelerden olan Trinidad ve Tobago'da  bu deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Main Ridge Ormanı Koruma Alanı: Yüzlerce canlıyı barındıran ve biyolojik çeşitlilik açısından zengin olan bu alan gezilmesi gereken yerlerden biridir. Main Ridge devletin koruması altında bulunmaktadır. Buradaki zengin türler korunarak yaşam alanlarının yok olması engellenmektedir. Burada en önemli nokta ise kuş gözlemleme yerlerinin varlığıdır.

 

Vize İstemeyen Ülkeler: Honduras Gezilecek Yerleri

La Tigra Ulusal Parkı: Deniz seviyesinden 2 bin 298 metre yükseklikte bulunan bu park Honduras'ta gezilecek en güzel yerlerden biridir. birden fazla su kaynağı, şelale ve akarsu bu parkın içerisinde bulunuyor. Genişliği  238,2 km olarak biliniyor. 1980 yılından bu yana koruma altında olan parkta çeşitli canlı türleri de bulunuyor.

 

Utila Adası:Dünya'da sayılı dalış merkezlerinden olan Utila Adası tüplü dalışların yapıldığı harika bir yerdir. Bembeyaz kumsalları mavi okyanus ve yeşil ormanları ile birleşerek eşsiz güzellikte manzara sunmaktadır. 

Vize İstemeyen Ülkeler: Peru Gezilecek Yerleri

Machu Picchu: En önemli tarihi kentlerden olan Machu Picchu içerisinde bulunan İnka Kalesi herkesi hayran bırakacak bir yapıdır. Burada yer alan mimari herkese ilham kaynağı olacak güzellikte güzide bir yapıdadır. Gezginlerin planları arasında bulunan Peru'da gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. ülkemiz vatandaşları vizesiz olarak buraya seyahat edebilirler.

Markawasi: Gizemli bir yolculuk arayanların tercih ettiği Markawasi taş figürleri ile öne çıkmaktadır. Bu figürler And Dağları'nın zirvesinden daha net görüşmektedir. Gizemini koruyan taş figürlerini merak eden binlerce kişi buraya seyahat etmektedir. 

Afrika kıtasına seyahat etmeyi düşünen okurlarımız, Afrika'da vizesiz gidilecek 5 ülke yazımız için tıklayınız. 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL