Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir? Tropik 20 ülke

Seyahat edecek kişiler yurt dışı seyahatlerinde daha çok hangi ülkelere vizesiz gidilir bunu merak ediyor. Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir sorusunun cevabını birbirinden yeşil, tropik ülkeleri sıralayarak verdik. Yurt dışı seyahatinizde bu ülkeleri tercih ederek farklı keşifler ve deneyimler yaşayabilirsiniz.

Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir? Tropik 20 ülke
Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir? Tropik 20 ülke
GİRİŞ 13.10.2019 12:34 GÜNCELLEME 15.10.2019 09:42

Sadece bordo pasaport ile neredeyse onlarca ülkeye seyahat etmek mümkün. Birbirinden güzel yerleri bulunan bu ülkelere vizesiz seyahat ederek dünyanın yarısını gezmiş olabilirsiniz. Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir konusunu merak eden okurlarımız için tropikal iklimin en yeşil ve mavi renklerini sunan 20 ülkeyi sıraladık. Bu ülkeler güncel listeden alıntı olduğu için gitmek istediğiniz ülkenin konsolosluğu ile irtibata geçerek bilgi alabilirsiniz. İşte 2019 yılı vizesiz gidilen tropik 20 ülke sıralaması...

Vizesiz Gidilen Tropikal Ülkeler

1-Palau

30 gün süre ile Palau'ya vizesiz olarak gitmeniz mümkün. Bu ülkenin bütün tropik yerlerini keşfetmek için 30 gün yeterli olacaktır. 

2-Panama

Tropikal iklimin en iyi hissedildiği yerlerden biri olan Panama'ya 180 gün süre ile vizesiz gidebilirsiniz. 180 günü aşacak seyahatleriniz için ise vize almanız gerekecek. 

3-Saint Lucia

42 gün vizesiz kalabilir Saint Lucia'nın tüm güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Bu süre keşif için yeterli olacaktır.

4-Bahamalar

Tropikal ülkelerden vizesiz gidebileceğiniz bir ülke de Bahamalar'dır. 90 gün süre ile burada vizesiz olarak konaklama sağlayabilirsiniz. 

5-Belize

90 süre ile vizesiz gidebileceğiniz ülkelerden biri de Belize'dir. Mavi ve yeşilin her tonunu görmek için bu ülke tercih edebileceğiniz bir yerdir. 

Pasaport sahibi değilseniz 'Pasaport Nasıl Alınır?' adlı haberimizi okuyabilirsiniz.

6-Cape Verde (Yeşil Burun Adaları)

Yine bütün mavi ve yeşil tonlarını bir arada görebileceğiniz adalara kapıda vize uygulaması ile seyahat edebilirsiniz. Hava limanında 25 Euro ödeyerek vize alabilirsiniz. 

7-Cook Adaları

180 gün süre ile vizesiz olan en tropik ülkelerden biri de Cook Adaları'dır. Adaların tüm güzelliklerini görmek isteyen ve Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir konusunu merak eden okurlarımız bu ülkeyi tercih edebilirler. 

8-Dominika

21 gün süre ile vize istemeyen ülkelerden biri olan Dominika seyahatinizde çok farklı bir deneyim sunacaktır. Bu süre ülkenin doğal güzelliğine sahip yerlerini gezmeniz için yeterli olacaktır.

Yeşil pasaport sahibi değilseniz 'Yeşil Pasaport Nasıl Alınır?' adlı haberimizi okuyabilirsiniz. 

9- Jamaika

90 gün vizesiz olan Jamaika'ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları buranın en güzel yerlerini gezebilirler.

10- Komor adaları

90 gün vizesiz gidebileceğiniz bir başka tropik ülke de Komor adaları'dır. Adaların güzelliği sizi kendine hayran bırakacak kadar harika.

11- Maldivler

Daha çok muson iklimi hakim olan Maldivler'e 30 gün süre ile vizesiz olarak seyahat edebilirsiniz. Buranın denizinin berrak sularında güzel bir tatil iyi olacaktır. 

Önerilen içerik: Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?

12- Mauritus

Tropikal deniz iklimi hakim olan Mauritus'ta 180 günde 90 gün konaklama hakkı tanınmaktadır. Seyahat edecek kişiler bu süre zarfında 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz olarak seyahatlerini bu ülkeye yapabilirler. Güney arım kürede yer aldığı için Kasım- Nisan ayları arasında sıcaktır bu husus göz önüne alınmalıdır. 

13-Mozambik

Tropikal ilklim etkisi altında olan bir başka ülke de Mozambik'tir. Bütün sene sıcak ve nemli olan ülkeye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kapıda vize uygulaması ile 64 Dolar karşılığında 30 günlük vize alabilirler. Bu vize tek girişli olarak verilir. Yeniden seyahat edeceğiniz durumlarda yeniden buradan vize almanız gerekecektir. 

14-Nikaragua

90 gün süre ile vizesiz olarak Nikaragua'ya seyahat edebilirsiniz. Türkiye pasaportu ile vizesiz gidebileceğiniz çok güzel tropik ülkelerden biridir. 

Bu da ilginizi çekebilir: Vize İstemeyen 5 Afrika Ülkesi

15-Samoa

60 gün süre ile vizesiz olarak bu ülkeye de gitmeniz mümkün. Bu sürenin üzerinde bir seyahat planınız var ise bu durumda vize başvurusu yapmanız gerekecektir. Ancak ülkenin güzel yerlerini görmek için bu süre yeterlidir. 

16-Sao Tome ve Principe

15 gün süre ile yapacağınız seyahatlerde Sao Tome ve Principe'ye vizesiz seyahat edebilirsiniz. Türkiye'de vizesiz gidebileceğiniz harika ülkelerden biridir. 

17-Seyşeller

90 gün vizesiz vizesiz olan Seyşeller ziyaret eden herkese harika güzellikleri ile donanımlı tatil sunuyor. Yeşilin ve mavinin muhteşem uyumunu burada görebilirsiniz. 

18-Solomon Adaları

Tropik muson ikliminin görüldüğü Solomon Adaları 90 gün vizesiz olarak kalabileceğiniz bir ülkedir. 

19-Sri Lanka

Sri Lanka online vize uygulaması ile vize tanımlaması yapmaktadır. Vize için 35 Dolar ödedikten sonra 30 günlük vizeniz size mail olarak gönderilir. 

20-Tayland

Birbirinden güzel doğal oluşumları ile seyahat severlere yeni keşif alanları açan Tayland 30 gün vizesiz. Bu süre hava limanından girecek kişileri için geçerli eğer sınır kapısından kara yolu ile girmeyi düşünüyorsanız bu süre 15 gün ile sınırlıdır.

Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir sorunuzun cevabında tropik ülkeleri açıklayarak verdik. Türk Vatandaşlarının Vizesiz Gidebileceği Ülkeler adlı haberimizden de diğer ülkelere ait detaylı bilgi alabilirsiniz. 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL