Ukrayna'nın en eski trenlerinin bulunduğu tarihi tren müzesi

Vizesiz, pasaportsuz gidebileceğiniz Ukrayna'da ikinci büyük şehir olan Kharkiv'in tarihi Tren Müzesi bulunuyor. Bu müzede geçmişten günümüze birçok tren tasarımı yer alıyor. Birbirinden farklı tasarımları bulunan trenlerin içerisine girmek ve yapısını incelemek mümkün. Ayrıca müze içerisinde yer alan cafe ziyaretçilerine çok güzel yemekleri sunarken bir de farklılık yapıyor.

Ukrayna'nın en eski trenlerinin bulunduğu tarihi tren müzesi
Ukrayna'nın en eski trenlerinin bulunduğu tarihi tren müzesi
GİRİŞ 26.06.2020 16:08 GÜNCELLEME 26.06.2020 16:09 KAYNAK HABER7

Kharkiv Güney Demir yolu, Tarih ve Teknoloji Müzesi geçmişten günümüze Rusya'nın demir yolu tarihini sunuyor. Yolcu trenleri, yük vagonları ve demir yolu ekipmanlarının harika koleksiyonu da bu müzede yer alıyor. 19. yüzyılın sonundan günümüze uzanan demir yolu taşımacılığının gelişimini bu müzede gözlemlemek mümkün. Ukrayna'nın askeri malzemelerini üreten bu yer 19. yüzyıldan sonra da trenlerin ve lokomotiflerin üretildiği bir yer oluyor. 

 

 

Ukrayna'nın nostalji müzesinde şimdilerde Avrupa'da bulunmayan üç katlı demir yolu maketi bulunuyor. 2014 yılında müze olarak hizmete açılan yer öncelerde tren deposu olarak kullanılıyordu. Müzeye çevrildiği durumda ise birbirinden değişik tasarımları bulunan trenlerin bütün maketleri ve asıl hallerini burada sergilemeye başladılar. 

Tren müzesinin bahçesinde de antika sayılan modeller yer alıyor. Bu trenlerin içerisine binmek, incelemek isteyenler için görevliler izin veriyor. Günümüzde hala üretimi Kharkiv'de devam ediyor. Kömürle çalışan eski trenler müzede sergilenerek ziyaretçilerini bekliyor.

 

 

Tren Müzesine Giriş Ücreti Ne Kadar?

Müze pazartesi günleri hariç diğer günler sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında açık oluyor. Müzeye giriş ücretleri ise 6 UAH, öğrenciler için ise 4 UAH olarak belirlenmiş. 6 UAH yaklaşık olarak 1,38 TL'ye denk geliyor. 4 UAH ise 0,92 kuruş. Ukrayna para birimi bizim paramıza göre oldukça değersiz. Yani küçük bir bütçe ile birçok yeri keşfedebilirsiniz. 

Kharkiv Tren Müzesi'nin Tarihi Otomobilleri

Müzede sadece trenler yok. Nostalji anlamında sizi çok eskilere, Sovyetler dönemine götürecek araçlar da yer alıyor. Müzenin bahçesinde bu araçları da inceleyebilir birbirinden güzel kareler elde edebilirsiniz. Trenlerdeki ve araçlardaki yumuşak tasarım size birçok konuda ilham kaynağı olacaktır. 

Tren Müzesindeki Cafenin Servis Yöntemi Sizi Şaşırtacak

Tek ilham kaynağı olan yani tasarım harikası tren ve araçları değil. Müze içerisinde trenlerle yiyecek-içecek servisi yapılan bir cafe yer alıyor. Burada siparişler 'garson trenlerle' geliyor. Trenlerin garson olarak kullanıldığı bu cafe turistlere de enteresan geldiği için Kharkiv gezisi yapan herkes muhakkak buraya uğruyor. 

Siz de bütün günü müzeyi gezmekle geçirdikten sonra öğlen ya da akşam yemeğinizi yemek için bu cafeye geçebilirsiniz. 

Bütün gün tasarımları ve mistik havasıyla nostalji rüyasına sürükleyen bu müze vizesiz  pasaportsuz gideceğiniz Ukrayna'nın Kharkiv ilinde sizleri bekliyor. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL