Yüzyıllar önce yapıldı! Tüm Güzellikleri ile Shevchenko Botanik Parkı

Ukrayna için çok önemli sembollerden biri olan Taras Shevchenko'ya adanan park adını da bu önemli kişiden alıyor. Ukrayna Kharkiv'de yer alan botanik parkın içerisinde birbirinden değerli anıtlar bulunuyor. Bu anıtlar ise tarihin farklı zamanlarında yapılmış. Aynı zamanda burada yeşile dair her şey tüm güzellikleri ile ziyaretçilerini bekliyor.

Yüzyıllar önce yapıldı! Tüm Güzellikleri ile Shevchenko Botanik Parkı
Yüzyıllar önce yapıldı! Tüm Güzellikleri ile Shevchenko Botanik Parkı
GİRİŞ 01.04.2020 12:10 GÜNCELLEME 01.04.2020 12:10 KAYNAK HABER7

Kharkiv'in önemli sembolik yerlerinden biri de Shevchenko Botanik Parkı'dır. Tarihi ve turistik noktada yer alan her yapıt bir anı taşır. Halkın en çok gezdiği yerlerden biri olan parkta yemyeşil doğayı görmek mümkün olduğu gibi eğlence yerleri de bulunuyor. Yazları en serin yerlerden biri olan bu yerde halk hem güzel vakit geçirmek hem de sıcaklardan kaçmak için bu yemyeşil bahçede zaman geçiriyor. İçinizi açacak Shevchenko Botanik Parkı videosunu aşağıdan izleyebilir, detaylı bilgi için haberimizin devamını okuyabilirsiniz. 

 

 

Ukrayna'nın en çok turist çeken yerlerinden olan bu park her gün ve her tatil zamanında kalabalık oluyor. sadece turistlerin değil yerli halkın da buluşma noktası burası. Yeşil alanları, 12 Maymun Çeşmesi, oyun alanları ve anıtları neden buranın buluşma noktası olduğunu çok net açıklıyor. 12 Maymun Çeşmesi Ankara'da bulunan 12 Kedili Çeşme'den etkilenerek yapılan bir sembol. 

 

 

Shevchenko  Botanik Parkı'nda Çiçek Sergisi

Yaz aylarında buraya gelen kişiler 'Doğal Çiçekler Sergisi'ni de gezebiliyorlar. Bin bir çeşit çiçeklerin bulunduğu rengarenk sergiyi gezmek çok iyi bir deneyim olacaktır. Başka çok az yerde rastlayacağınız bir sergidir ve kesinlikle görülmeye değerdir. 

Ukrayna'nın devasa yeşil alanlarından biri olan bu yerde bir de Hayvanat Bahçesi bulunuyor. Dünyanın her yerinden hayvanların bulunduğu hayvanat bahçesinde bütün canlıları kendi doğal yaşamındaymış gibi incelemek mümkün. Bütün hayvanlar için tüm imkanlar kullanılarak kendi yaşam alanları oluşturulmuş ve düşünülmüş.

Shevchenko  Botanik Parkı Adını Nereden Alıyor?

Bu alana ismini veren Shevchenko Anıtı ise devasa yapısı ile tam ortada duruyor. Ukrayna'nın en önemli şairi olan Taras shevchenko'nun anıtı, hak ve özgürlükleri için mücadele gösteren halkı temsil eden 16 heykel ile figürü ile çevrili. Bu devasa park ve anıt turist çeken en önemli noktalardan. 

Park içerisinde çocukların eğlenceyle vakit geçirebileceği yerler de bulunuyor. Siz de çocuklar gibi şen olmak için buralarda birkaç dakika geçirebilirsiniz. Kharkiv kendisi için takılan 'botanik şehir' adını sonuna kadar hak ediyor. 

Vize almadan ve pasaport çıkartmaya gerek kalmadan seyahat edebileceğiniz Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Kharkiv, bu güzel parkı ve tarihi anıtları ile sizleri bekliyor. Para değeri bizim ülkemize göre oldukça düşük olan Kharkiv'de kısa bir keşif yapmak düşündüğünüzden ucuza gelebilir. 

Bu da ilginizi çekebilir; Vize istemeyen 5 Afrika ülkesi

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL