Trinidad nerede? 8 ayrı gezi noktası

Çok uzun seneler İspanyol sömürgesinde kalan Trinidad bu medeniyetin izlerini hala taşıyor. Büyük bir kasaba olmasa da kısa sürede keyifle gezebileceğiniz Trinidad kasabası çok güzel gezilecek yerleri ile sizleri bekliyor. Gelin beraber Trinidad nerede, gezilecek yerleri nereler ve bütün detaylara asit bilgilere beraber bakalım.

Trinidad nerede? 8 ayrı gezi noktası
Trinidad nerede? 8 ayrı gezi noktası
GİRİŞ 08.05.2020 13:31 GÜNCELLEME 08.05.2020 13:31

Trinidad Küba'nın en güzel gezi yerlerinden biri. Çok eski binaları ve birbirinden farklı gezi noktaları ile Trinidad gezilecek yerleri göz önüne çıkıyor. Küba gezisinde mutlaka Trinidad'a da uğramayı ihmal etmeyin. Peki Trinidad nerede? Küba topraklarında bulunan Trinidad yüzyıllardır varlığını sürdüren minik bir kasaba.

Trinidad Kasabası Gezi Rehberi Videosu 

 

 

Trinidad Nerede?

Trinidad Küba'nın illerinden biri olan Sancti Spiritus'a bağlı bir kasabadır. Keşfedildiği dönemlerde İspanyol sömürgesine uğramış olan kasaba büyük ölçüde ,İspanyol kültürü taşıyor. 

Çevresinde bulunan Valle de los Ingenios ile beraber 1988 yılından beri UNESCO'nun koruma listesinde bulunuyor bu güzel şirin kasaba. Tarihini çok iyi korumuş bir kasabadır. 1850 yılında sanki zaman burada donmuş gibi. Şeker kamışı üreticiliğinin adresi olan bu kasabada zengin sömürgecilerin inşa ettiği binalar bulunuyor. 

Trinidad Gezilecek Yerler

Trinidad gezilecek yerler genel olarak renkli evleri, taş sokakları ve meydanları olarak karşımıza çıkıyor. Burada çok eski zamanlardan kalan evler ve İspanya'dan getirtilen taşlarla yapılmış sokaklardan yürüyerek kasabayı keşfetmek daha iyi. binaların İspanyol mimarisine sahip olduğunu da unutmayın. Hatta yapılan meydanlar günümüzde hala çok  popüler, onlar da İspanyol sömürgesinde yapılan gezi noktaları. 

1-Renkli Evleri ve sokakları 

Trinidad sanki zamanda yolculuk yapılan kasaba gibi. Bu evler de bunun kanıtı. Burada bulunan evler çok farklı bir mimariye sahip ve çok önceden İspanyol kültürünü taşıyan kişilerin eseri. Günümüzde devlet bu evleri halktan kişilere vermiş ve bu evlerin satılması yasak bu yüzden bu evler yıkılmıyor, yenilenmiyor ve satılmıyor. Satılması yasak olan evlerin boyaları da kültüre uygun olarak rengarenk çıkıyor karşımıza. 

Ayrıca taş sokakların da bir hikayesi var. İspanyol kaşifin burayı keşfetmesi ile beraber İspanyol halk buraya yerleştirilmiş. Şeker kamışı zenginleri de burada yetişen şeker kamışlarını gemilerle İspanya'ya götürmüşler. Bu gemiler gelirken devrilmesin diye de içerisini taşla doldurmuşlar. Bu taşlar Trinidad'a ulaştığında yollara döşenmiş. Günümüzde ise taş sokakları gezen turistlerin ilgisini çeken bir detay. 

2-Romantik Müze

Zamanındaki bir tüccara sahip olan bu ev Romantik Müze olarak isimlendirilmiş. Tarihi en iyi yansıtan ve ihtişama sahip bir bina. Sarı renkte olmasının yanı sıra farklı bir mimar da sahip. Zengin bir tüccara sahip olan binanın ismi herkesin dikkatini çekiyor. Zamanın bütün kültürünü yansıtan bir müze var içerisinde. 

3-Çan Kulesi 

Şehrin en yüksek noktası burası. Buradan bütün kasabayı görebilirsiniz. Yeşil, mavi ve renkli evler buradan çok iyi görünüyor. Taş sokaklardan geçerek gidebileceğiniz Çan Kulesi'nden minik renkli evler ve Triniti Kilisesi de görülüyor. Çok güzel manzaraya sahip olan kulede sayısız güzellikte fotoğraf çekilebilirsiniz. 


4-Belediye Tarihi Müzesi

Şehrin tarihin en iyi yansıtan, yaşatan binalardan sadece biri burası. Belediye Tarih Müzesi olarak biliniyor. Eski bir şeker kamışı tüccarının villasına kurulmuş müze. 1827-1830 yılları arasında inşa edilmiş. Döneminin tüm mimari özelliklerini taşıyor burası. Renkli duvarları ve taş döşeli tabanı ile gezilmeye, görülmeye değer bir yer. 

5-Kutsal Üçlü Bölge Kilisesi

Trinidad'a dair birçok kart postalın üzerinde bu görüntü bulunuyor. Bina şehrin sembollerinden . 1892 yılında bir fırtına  sonucu yıkıldığı için buraya yapılan kilise herkesi büyülüyor. 

6-Mimarlık Müzesi

Bu müze şehrin gezilecek bir başka noktası. Keşfe değer bir yapı. Bu tarihi büyüleyici yapı 18. ve 19. yüzyılın aristokratik ev mimarisini çok iyi yansıtıyor. 1738 ve 1785 yıllarında yapılan iki ayrı binanın 1813 yılında birleştirilmesi ile günümüzde turistlere açılan bir müzedir. 

7-Plaza Mayor 

Trinidad'ın huzur dolu en güzel köşesi burası. Bu meydan en merkezi noktası kasabanın. Görülecek en güzel tarihi binalar da bu meydanın çevresinde bulunuyor. Şehri yürüyerek keşfederken buradan başlayarak çevreye keşfe çıkmanızı tavsiye ediyoruz. 

 

 

8-İnternet Meydanı 

Burada şöyle bir yasa var. Herkes istediği yerde internete giremiyor. Yani devlet tarafından konulan bu yasak ile sadece internet meydanı olan yerlerde internete giriş sağlayabiliyorsunuz. Turistler de bu yerlerde internete girebiliyor. Yerli halk için bu çok alışıldık bir durum olsa da turistler için biraz tuhaf karşılanıyor. 1 GB, 2 GB olarak satılan internet kartları ile erişim sağlayabilen kişiler bu kısıtlı zamanda paylaşımlarını yapabiliyor. Ardından şehri keşfe devam. 

Trinidad'a Ne Zaman Gidilir?

Küba tropikal iklim bölgesinde yer alan bir ülkedir. Trinidad da bu iklim özelliğinden etkilenen bir kasaba. Sıcaklar Karayip Denizi'ndeki esintilere göre değişiyor burada. Kasım- Nisan arası yağışsız sezon olduğu için tam bu aylarda gezilmek için uygun bir yerdir. Yıl boyu sıcaklık çok fazla değişmez. Ancak yağışsız güzel bir dönemde keyifli seyahat için bu aylar arasında seyahat etmek daha iyi olacaktır. 

Trinidad'a Nasıl Gidilir?

Türkiye'den buraya direkt uçuş bulunmuyor. Bunun için Paris, Amsterdam, gibi Avrupa kentlerinden birinden aktarma yaparak ya da Latin Amerika ülkelerinden birinden aktarma tercihinizi yaparak ulaşım sağlayabilirsiniz. Küba'ya ulaştıktan sonra Trinidad'a gitmek için otobüslere binmeniz gerekmektedir. 

Trinidad Havana Arası kaç Km?

Genelde Havana'dan buraya gelmek isteyen turistler iki yer arasındaki uzaklığı merak ediyor. Trinidad ile Havana arası 314 kilometre. Yaklaşık olarak 4 saat yolculuğun ardından da buraya otobüs ile ulaşabiliyorsunuz. 

 

 

Trinidad'da Ulaşım 

Bu güzel şehir kasabası yürüyerek gezebileceğiniz kadar küçük bir yer. Bizim önerimiz de burayı en iyi yürüyerek keşfetmeniz yönünde olacak. Ancak bir taşıta ihtiyacınız olursa turistler için kullanılan araçlara binebilirsiniz. Havana'da bulunduğu gibi Coco taksiler burada da bulunuyor. Bunlara da binerek şehri gezebilirsiniz. 

Trinidad'da Ne Alınır?

Burada hediyelik eşya almak için çok güzel tezgahlar göreceksiniz. Hepsi birbirinden güzel ürünler satıyor. Sokaklarda yer alan bu hediyelik eşya tezgahlarında el yapımı takılar ve şapkalar bulunuyor. Bunları alarak sevdiklerinize hediyeler getirebilirsiniz. 

Önerilen içerik; Küba'dan alınacak hediyelik eşyalar neler?

Trinidad Para Birimi

Küba Pezoru burada geçerli olan para birimidir. Turistlerin kullandığı ikinci bir para birimi daha var. Bu da CUC. 1 CUC 1 Dolar olarak karşılık buluyor. Burada kural şöyle turistler Küba pezosu ile alış veriş yapamıyorlar. Ya dolar ya da CUC kullanmak zorundalar. 

Trinidad Resmi Dili

Uzun seneler İspanyol sömürgesinde kalan bir kasaba olduğunu daha önce belirtmiştik. Küba zaten gene olarak bir İspanyol kaşifin keşfi üzerine bulunduğu için burada resmi dil de İspanyolca. Halk da tamamen İspanyolca konuşuyor. 

Bu da ilginizi çekebilir; Küba'nın güney incisi Cienfuegos gezilecek yerler

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL