Karavan çeşitleri arasında en çok tercih edilen modeller!

Uzun seyahatlerde karavan çeşitlerinden biri ile yola çıkmak çok büyük keyif. Özellikle izole tatilin tercih edildiği bu dönemde keyfi yaşamak isteyen herkes de karavan çeşitleri neler ve model olarak neler bulunuyor bunları merak ediyor. Kullanım alanına ve amacına göre karavan modellerinde değişiklik görülüyor. Bütün çeşitleri ve detayları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Karavan çeşitleri arasında en çok tercih edilen modeller!
Karavan çeşitleri arasında en çok tercih edilen modeller!
GİRİŞ 08.07.2020 09:39 GÜNCELLEME 08.07.2020 09:39 KAYNAK HABER7

Karavan çeşitleri arasında en çok tercih edilen modeller çekmeli olsa da diğer modeller de seyahat seven kişiler tarafından çok merak ediliyor. Uzun yolculukları seven herkes karavan ile bir tatilin tadına vardığında asla bırakmıyor. Siz de uzun yolculuklarınızı güzel bir karavanla yapmak isterseniz burada belirtiğimiz modellerden birini tercih edebilirsiniz. Bu modeller hangi kullanım için uygun tüm detayları ile anlattık. 

 

 

Eskiye göre günümüzde karavanlar artık bir evden farksız. İçerisinde mutfak, yatak, banyo dahi bulunuyor. Ayrı bir yaşam alanı sunan bu araçlar ile Türkiye’nin her yerinde seyahat edebilir ayrıca yurt dışı seyahatinizi dahi gerçekleştirebilirsiniz. Dünyakaravanla gezme hayali sadece bir söylenti değil. Şimdi gelelim birbirinden kullanışlı, lüks karavan çeşitlerine.  

 

 

KARAVAN ÇEŞİTLERİ

Dünyayı gezme hayalinize karavan da dahilse buyurun sizlere en çok tercih edilen ve kullanımı kolay olan karavan çeşitleri.  

B Sınıfı Motorkaravanlar  

Campervan olarak da bilinen bu karavanlar B sınıfı ehliyete sahip kişilerin kolaylıkla kullanabileceği bir karavan çeşididir. Panelvan tarzı ticari araçların karavana dönüştürülmüş halidir. Dışarıdan karavan görünümü yoktur bu yüzden de istediğiniz yerde bu araçlarla konaklayabilirsiniz. Bu araçların içerisine güzel bir yaşam alanı inşa ederek yolculuğunuzu yapabilirsiniz. İçi geniş olduğu için mutfak ve yatak alanını kolaylıkla içeride dizayn edebilirsiniz.  

Çadır Çekme Karavanlar  

Bu karavanlar genelde kamp malzemelerinin depolandığı bir römorktan oluşur ve daha sonra çadır kısmı açılarak kurulum yapılır. Genelde çok tercih edilen bir karavan çeşidi değil ancak çok kullanışlı ve çok hafif. Kullanımı da çok basit. Kamp yapacağınız yere çadır kurulumunu gerçekleştirerek konaklamanızı sağlayabilirsiniz.  

Çekme karavanlar  

Bir araca bağlanarak çekilen karavanlardır. Çadır çekme karavanların bir üst modeli diyebileceğimiz dizayna sahiptir bu karavanlar. İçerisinde tüm yaşam alanı bulunmaktadır. Konforlu ve kullanışlı olması sebebi ile bu karavan türü ülkemizde daha çok kullanılıyor. Arabaya bağlanarak karavanla istediğiniz yere seyahat edebilirsiniz.  

Gazlı ocak, buz dolabı, masa ve lavabo gibi yaşam alanları ve gereçler bu karavanların içerisinde bulunuyor. İstediğiniz eklemeyi de durumun müsaitliğine göre yapabilirsiniz.  

10 metreye kadar bu karavan çeşitlerinden herhangi biri bulunabilir. İçerisinin genişliği de farklıdır. İki tane yatak bile bulunan karavanlar çekme türlerinde görülür. Bazılarında ise dışarı doğru açılan mekanizmalar bulunur. Ekstra ferahlık ve yaşam alanı böyle oluşur.  

Kamp yapacak kişilerin mutlaka yanına alması gereken kamp malzemeleri listesine de göz atması iyi olacaktır. 

Tavanı Yükselen Karavanlar  

Çekmek karavanlar gibi içerisinde tüm yaşam alanı bulunuyor bu karavanlarda. Banyo dahi bulunan çeşitleri mevcut. Yarım metrelik bir açılır tavan boşluğu sağlayan bu karavan türünde tepesi açılır özelliği de bulunuyor. Yükselen tavan sayesinde avantajlı kullanım için uygundur.  

Oturtmalı karavanlar  

Pick-up ya da kamyonetin arkasına oturtmalı olarak kullanılan karavanlardır. Görsel olarak tam bir karavan görünümündedir ve içerisi çok geniş olmasa da kullanımı iyidir. Bu karavan türleri de tercih edilerek Türkiye gezisinde konaklama için kullanılabilir. Karavanlarınızın içerisini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Farklı dizaynları oluşturmanız mümkün.  

Önerilen içerik; Sonbahar için en iyi kamp rotaları

Beş tekerlekli Çekme Karavanlar  

Motoru yüksek olan pick-up tarzı araçlar ile çekilebilen karavanlardır. Beş tekerlekli oluşu yolda gidişinin daha güvenli oluşunu sağlar. İçerisinde genişleyen bölümleri de bulunur. Lüks karavan arayan kişiler için de uygundur. Çok pahalı olması da lüks olmasının yansıması oluyor.  

A Sınıfı Motokaravanlar  

B ehliyet sahibi kişiler bu karavanları kullanamazlar. Genel olarak 7-12 metre uzunluğundadır. Kamyon şasisi üzerinde bulunan bu karavan çeşidi de tercih edilen bir türdür. Diğer karavan çeşitlerine göre oldukça pahalıdır ve tüm lüks donanımlara sahiptir.  

C Sınıfı Motokaravanlar  

Türkiye’de Alkovenli karavanlar olarak biliniyorlar. Kamyonet tarzı araçların arka kısmının yapılması sonucu oluşur Alkovenli karavanlar. Yüksek ve geniş bir yapıya sahiptirler. Yetki belgesi bulunmayan kişiler bu karavanları inşa edemiyorlar. Bu yüzden bu karavanların yapımında yetki belgesi zorunluluğu bulunuyor.  

Mini Karavanlar  

Çok küçük ve ucuz olan bu karavanlar genelde tek kişi için uygun oluyor. Tek parçadan plastik bir gövde üzerine oturtulan karavandır. Hafif olması sebebi ile de kullanımı kolaydır. İçini yatak olarak tasarlayabilirsiniz ancak rahat bir uyuma sağlar mı emin değiliz. Yatak yerine içine tuvalet, mutfak ya da banyo da oluşturabilirsiniz.  

Katlanan Karavanlar  

Araçların bu karavanları çekmesi çok kolay. Bu yüzden tercih edilebilir olması da büyük oranda artıyor. Hafif olduğu için de çekimi de kolay ve benzin tasarrufu sağlıyor. Otoparkta olarak yerine sığdırması da kolay. Her seferde kurulum gerektirdiğinden biraz zaman harcanacak bir karavan olabilir. Sipariş üzerine yapıldığı için bu karavanların üretimi özel yapılıyor.  

Çekme Karavan Avantajları  

Dana ekonomik. Çekme karavanlar size diğer karavanlardan daha az masraf yaptırır. Benzini ve fiyatı diğer karavanlara göre daha makul düzeydedir. Bu yüzden ekonomik bir karavan tercihi yapmak isteyenler bu karavanları tercih edebilirler.  

Daha özgür modellerdir. Çekme karavanları istediğiniz gibi istediğiniz yere götürebilir, istediğiniz yerde de içerisinde konaklamanızı güvenli şekilde sağlayabilirsiniz. Römorkunu bir yerde bırakıp şehri içinde gezinizi de çok rahat yapabilirsiniz.  

Bu da ilginizi çekebilir; Türkiye'de kamp yapılacak en iyi yerler: Doğa ile iç içe 17 yer

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL