Ucuza seyahat etmenin püf noktaları - Nasıl ucuza gezilir?

Seyahat etmeyi herkes sever fakat maliyetinin yüksek olması nedeniyle sık sık gezmek bütçe aşma korkularını da beraberinde getiriyor. Durum böyle olunca fazla masraf yapmadan ucuza nasıl gezebilirim sorusu akıllara geliyor.

Ucuza seyahat etmenin püf noktaları - Nasıl ucuza gezilir?
Ucuza seyahat etmenin püf noktaları - Nasıl ucuza gezilir?
GİRİŞ 14.04.2020 11:37 GÜNCELLEME 11.06.2021 11:33

"Ucuza gezmek mümkün mü? Ucuza tatil nasıl yapılır? " seyahat etmeyi seven fakat bütçesini de düşünenlerin en çok karşı karşıya geldiği sorular arasında bulunuyor. Çoğunlukla bu sorularına yanıt bulamayanlar ise planladıkları gezilerden mahrum kalıyor ya da hep ertelemek zorunda kalıyorlar.

 

 

Özellikle yurtdışı tatili söz konusu olduğunda ucuza seyahat etme arayışları daha fazla ön plana çıkıyor. İster yurtdışı ister yurtiçi gezisi olsun elbette bütçenize uygun fiyatlara bir seyahat etmeniz mümkün. Peki nasıl mı? Ucuza seyahat etmenin püf noktaları yazımızda...

 

 

Seyahat edeceğiniz dönemi doğru seçin

Ülkelerin turistik bölgelerinin belirli ziyaret etme dönemleri vardır ve herkes o dönemlerde bölgeye akın eder. Özellikle yaz mevsiminde turistik alanlar dolup taşar konaklayacak otel bile bulamayabilirsiniz. Durum böyle olunca her şey çok daha pahalı hale geliyor. Yaz tatili, sömestr, bayram tatilleri ve yılbaşı gibi yoğun sezonlar, her zaman daha pahalı olur. Dolayısıyla "ölü sezon" dediğimiz fakat bizim için ölü olmayan aksine keşfetmek istediğiniz her şeyi daha sakin bir ortamda dilediğiniz gibi gözlemleyebileceğiniz zamanları tercih etmelisiniz.

Daha sakin bir tatil merkezinde hem müzelerde uzun sıralar beklemek zorunda kalmazsınız hem de yemek, alışveriş, hediyelik eşya gibi konuları satıcılarla pazarlık ederek daha ucuza getirebilirsiniz. 

Biletinizi erken alın

Seyahat etmek denince konaklama ve ulaşım, en masraflı kısımları oluşturur. Özellikle uçak biletleri, bütçenizde en çok pay ayırmanız gereken harcama olacaktır. Bu yüzden ucuza uçak bileti bulabileceğiniz internet sitelerinde tatile gideceğiniz tarihten çok önce  incelemeler yaparak size en uygun bileti bulabilirsiniz. 3-4 ay önceden bilet almanız cebinizde çok daha para kalmasında fayda sağlayacaktır. Ayrıca uçacağınız tarihleri de doğru seçerseniz ucuza uçak bileti bulma ihtimaliniz yükselecektir. Hafta sonu, resmi tatiller ve bayram dönemleri dışında biletleri yarı fiyatına bile bulabilirsiniz.

Ucuza uçak bileti almanın yolları için...

Ucuz veya bedava konaklayın

Ulaşım biletinizi erken almanız gerektiği gibi konaklayacağınız otellere de aylar öncesinden rezervasyon yaptırarak konaklama harcamanızı, tatil dönemindeki fiyatların yarısına temin edebilirsiniz. Ya da konforlu bir konaklamaya ihtiyacım yok seyahat etmek benim için daha öncelikli derseniz de her şey dahil lüks oteller yerine küçük pansiyonları, oda paylaşımlı hostelleri tercih ederek bütçenize ciddi katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca hostelde tanımadığınız diğer turistlerle aynı odayı paylaşarak yeni arkadaşlar da edinebilirsiniz.Ucuza konaklama imkanlarının çeşitlendirildiği özel sitelerde tüm olanakları da değerlendirebilirsiniz.

 

Ucuza konaklama için çok daha farklı bir ipucu verecek olursak hem konaklama hem de ulaşımı aynı anda yapmanız tüm seçenekler arasında maliyeti en düşük olanı. Hem ulaşım hem konaklama nasıl olacak diye sorarsanız da şehirler arası ulaşımınızı gece gerçekleştirerek otobüste, trende uyuyabilir ve dinlenebilirsiniz.

Kendin pişir kendin ye

Yeni ülkeler keşfederken elbette o kültürün mutfağını tatmak isteyeceksiniz fakat tasarruf etmek için bunları sınırlandırmak mecburiyetindesiniz. Deneyimlemek istediğiniz tatların bir listesini yapın ve bunun dışında kalan yeme- içme ihtiyaçlarınız kendiniz yapmaya özen gösterin. Maliyetin oldukça düştüğünü fark edeceksiniz. Otelde kalıyorsanız yemek yapma imkanınız olmayacaktır ama ev kiralama ya da hostel tercih ediyorsanız kendi eviniz rahatlığında mutfağı kullanabilir ve yemeklerinizi pişirebilirsiniz. Bunun dışında valizinizi hazırlarken içerisini birkaç konserve yiyecek ve hazır gıdalar atmak da etkili bir yol olabilir.

Minimal yaşama geçin

Havayolu firmalarının uçuş kuralları gereği çoğunlukla bagaj sınırı 8 kilogram olarak belirlenmiş durumda. 8 kilogramı aşmanız halinde ise  ek ücret ödemeniz gerekiyor. Bu yüzden ilk dikkat etmeniz gereken nokta valiz sınırını aşmamak olmalıdır. Kendinize ekstra yükler edinmektense azla yetinmeye alışıp işinize yaramayacak şeyleri kesinlikle yanınıza almayın. Minimal yaşamın başta gelen gereklerinden olan "gereksizse alma" anlayışına göre hareket ederek hem daha az yük taşır hem de ekstra masraftan kaçınabilirsiniz. Ayrıca valizinize daha çok hazır gıda koyarsanız da gittiğiniz yerlerde yiyecekleri tükettiğinizde elinizde boş bir çanta kalacak ve aldığınız hediyelik eşyalar için de boş yer açılacak.

Asya'da gezilecek en ucuz 5 ülke...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL