Türk Lirası'nın değerli olduğu 9 ülke

Yurt dışı seyahati, döviz kurları nedeniyle pahalı bir hobi gibi düşünülüyor fakat Türk Lirası'nın değerli olduğu ülkelerde keyifli bir tatil geçirmek mümkün.

Türk Lirası'nın değerli olduğu 9 ülke
Türk Lirası'nın değerli olduğu 9 ülke
GİRİŞ 03.05.2021 17:17 GÜNCELLEME 03.05.2021 17:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Euro, Dolar ve Sterlin gibi para birimlerinin, Türk Lirası karşısında değerli olması nedeniyle yurt dışı seyahati planları yalnızca hayal olarak kalıyor. Kur farkının meydana getirdiği bu durum, bulunduğunuz ülkeye göre kimi zaman yeme içme konusunda kimi zaman ise ulaşım ve konaklama gibi konularda pahalıya patlayabiliyor.

Yurt dışı seyahatinizi, yalnızca Avrupa ve Amerika'nın en popüler, en turistik ülkeleriyle sınırlamazsanız oldukça ekonomik bir tatil geçirebileceğinizi biliyor muydunuz? Peki bunun nasıl mümkün olduğunu sorarsanız Türk Lirası'nın değerli olduğu ülkeleri tavsiye edeceğiz. Özellikle Doğu Avrupa ve Güney Doğu Asya ülkelerinin para birimleri karşısında oldukça kıymetli olan Türk Lirası, konforunuzdan ödün vermeden dilediğiniz gibi bir tatil geçirme şansı sunuyor. İşte Türk Lirası'nın değerli olduğu ülkeler...

TAYLAND

Son yılların gözde tropikal rotası olan Tayland, masmavi denizi ve sayısız yemyeşil adalarıyla eşsiz doğal güzelliklere sahip bir ülke. Ayrıca Tayland, Türk Lirası'nın değerli olduğu en güzel ülkelerden biri olarak özellikle balayı çiftlerinin yoğun talep gösterdiği tatil cenneti olarak biliniyor. Modern ve geleneksel yaşamın bir arada olduğu Tayland, yıl boyu 30 derecenin altına düşmeyen sıcaklığı ve egzotik manzaralarıyla adeta sizi büyüleyecek.

 

 

Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı sağlayan Tayland'ı yorucu vize süreçleriyle zaman kaybetmeden gönül rahatlığıyla gezebilirsiniz. Sayısız güzellikte plajlara sahip Phuket, filmlere platoluk yapmış James Bond Adası ve Bankok'un göz kamaştıran tapınakları, Tayland'ta mutlaka görmeniz gereken yerler listesinde bulunuyor.

UKRAYNA

Türkiye'ye en yakın ekonomik ülkelerden Ukrayna, Türk vatandaşlarının pasaportsuz yalnızca kimlikle girebildiği 5 ülkeden biri olarak da yüzünüzü güldürecek bir tatil seçeneği. Vizesiz ve pasaportsuz 90 gün kalma hakkına sahip olduğunuz Ukrayna'da gezilecek en iyi noktalardan biri, başkent Kiev'in tarihi yapıları olacaktır. Özellikle Bağımsızlık Meydanı ve altın kubbeli St. Michael Manastırı ve Aziz Sophia Katedrali'nin olağanüstü mimarisini yakından görmelisiniz. 

Doğal manzaralara sahip bir bölgede daha sessiz sakin bir tatil geçirmek isterseniz de Kharkiv'in muhteşem yeşil ormanlarında huzuru hissedebilirsiniz. Kharkiv, doğal ortamının yanı sıra Tarih Müzesi, Sanat Müzesi, Tarihi Tren Müzesi gibi Ukrayna'nın önemli tarihi hatıralarının da bulunduğu kıymetli bir şehir.

SIRBİSTAN

Geçmişte hem Avrupa hem de Balkanlar medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olan Sırbistan, Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı sağlıyor. Komşu ülkeleri ve farklı medeniyetlerin harmanlanmasıyla Sırbistan'da gezilecek, görülecek yerler çeşitlilik gösteriyor. Nehirlerle çevrili dağlık bir bölge olan Sırbistan, geleneksel lezzetleriyle de ziyaret edilmesi gereken ülkelerden biri. Belgrad, Sırbistan'ın görülmesi gereken en iyi tarihi yapıtları, Kalemegdan Parkı, Aziz Sava Katedrali, Belgrad Kalesi ve Nikola Tesla Müzesi'ni bünyesinde barındırmaktadır. 

İstanbul ve Atina'dan sonra Avrupa'nın en eski şehri Belgrad'da Tuna ve Sava Nehirlerinin buluştuğu noktada bir tepede bulunan Kalemegdan Parkı, Sırbistan'ın gelmiş geçmiş tüm tarihini sizlere sunuyor. Trg Republike'de Sırp prens Milos Obrenovic'in bir eliyle Osmanlı'yı, İstanbul'u işaret ettiği dev heykeli görebilir ve sonrasında Skadarlija caddesinin bohem ve otantik havası içerisinde Doğu Avrupa'nın en renkli, en canlı sokaklarında kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

ENDONEZYA

Dünyaca ünlü adası Bali ile tanınan Endonezya, Ekvator ülkesi olması nedeniyle kış mevsimin yaşanmadığı daima sıcak bölgelerden biri olarak yaz veya kış fark etmeksizin ekonomik bir tatil geçirebileceğiniz en yeşil ülkelerden biri. Güneydoğu Asya ülkelerinin ortak özelliklerinden yeşili bol, denizi berrak ve el değmemiş doğasıyla içinizi açacak bir tatil geçirebileceğiniz Endonezya'da sonsuz bir keşfe çıkacaksınız. 

Ekoturizm bakımından öne çıkan Endonezya'da adalar arası tekne turları yapabileceğiniz gibi antik volkanik kraterin meydana getirdiği Bromo Tengger Semeru Ulusal Parkı ile vahşi yaşamı yakında izleyebileceğiniz Tanjung Puting Ulusal Park'larında ülkeye özgü deneyimler tadabilirsiniz.

VİETNAM

Türk Lirası'nın, Vietnam Dongu karşısında oldukça değerli olması sayesinde  eğlence, doğal güzellik ve tarihi yapıtlar bakımından her şeyi bir arada bulabileceğiniz Vietnam, belki de hayatınızda yapacağınız en ucuz tatil için muhteşem bir tatil rotası. Mistik bir kültürün hakim olduğu Vietnam, sahip olduğu onlarca çeşit doğa harikası ve botanik anlamda binbir çeşit varlığa ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle ulaşım ve yemek anlamında çok ucuz olan Vietnam'da 5 Dolara kahvaltı menüsü bile bulabilirsiniz. Gelişmiş otobüs ve tren yollarıyla Vietnam'ın tüm şehirlerini de gezebilirsiniz.

Yeşile ve maviye doyacağınız Vietnam'da Halong Körfezi, Hanoi Parkı, çok meşhur pirinç tarlalarıyla mimari harikası tapınakları görmeden dönmemeniz gereken yeler arasında yer alıyor.

MACARİSTAN

Orta Avrupa'nın tarihi ve modern ülkelerinden Macaristan, dünyanın en popüler 15 turistik ülkesinden biri üstelik Türk Lirası'nın değerli olması da ülkeyi,Türk vatandaşları için daha cazip kılıyor. UNESCO'nun Dünya Mirası olarak pek çok bölgeyi ve yapıları koruma altına aldığı Macaristan'da gezilecek yerleri saymakla bitmez fakat Budapeşte için özel bir zaman ayırmanızı tavsiye edebiliriz.

Dünyanın en güzel kentlerinden biri olarak kabul edilen Budapeşte'de Rönesans yapılarıyla rengarenk bir yaşamın harmanlanması, doyumsuz bir gezi keyfi sunuyor. Budapeşte'de Buda Kalesi, Parlamento Binası, Aziz Stefan Bazilikası, Balıkçı Tabyası, Kahramanlar Meydanı kesinlikle görmeniz gereken ihtişamlı yapılar.

FİLİPİNLER

Filipinler, 7 binden fazla ada ve adacıktan oluşan ilginç ve bir o kadar da keşfedilmeye değer güzellikler barındıran doğa harikası bir Pasifik Okyanusu ülkesi.  "Güney'in Kraliçesi "adını alarak tescillenen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne de giren kenti Vigan, "Altın Dostlukların Kenti" Cagayan de Oro gibi dillere destan şehirlere sahip Filipinler'de arkadaş canlısı ve misafirperver yerlilerle keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Festivallere ve karnavallarıyla da ünlü olan Filipinler'i bu eğlenceli dönemlerde ziyaret ederseniz farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Filipinler'de 2012 yılında en iyi plaj adası seçilen Boracay Adası'nda bembeyaz kumsalın tadını çıkarabileceğiniz gibi yeşilin kat kat basamaklar oluşturduğu pirinç teraslarından göz alabildiğine uzanan dağa üstü manzarayı seyredebilirsiniz.

GÜRCİSTAN

Türkiye'nin Karadeniz bölgesinden komşusu Gürcistan, köklü tarihi, Kafkasya ile Avrupai  esintilerin bir arada bulunduğu zengin kültürü ve dağlık bölgelere kurulmuş muhteşem mimariye sahip manastır ile kaleleriyle görülmesi gereken onlarca yeri barındırıyor. Sanata verdiği büyük değerle de bilinen Gürcistan'da geniş tiyatro meydanları da sizleri bekliyor.

Ülkeye kimliğinizle sadece 1 lira ödeyerek girmek, konaklama ve ulaşım olanaklarının ucuz olması da Gürcistan'da uzun uzun kalarak ülkeyi baştan sona gezme isteğinizi artıracaktır. Gürcistan'ın başkenti ve en kalabalık şehri olan Tiflis, yemyeşil bir coğrafya içerisinde hamamları, köprüleri, kalesi ve her dine ait mabedleriyle çok zengin turistik mekanları bünyesinde barındırıyor. 

ARJANTİN

Güney Amerika'nın kültürü ve doğasıyla en renkli ülkelerinden Arjantin, gezginlerin en çok sevdiği ülkeler arasında yer alıyor. Futbolun ülkesi olarak bilinen Arjantin'de kitaplara ve filmlere konu olmuş başkenti Buenos Aires'te ucuz yemeğin tadını çıkarırken rengarenk sokaklarda ülkenin büyüleyici atmosferine kendinizi kaptırabilirsiniz. 

YORUMLAR 3
  • Bangkoklu Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    TL bazında Tayland ve Macaristan ucuz değil eskiden ucuzdu en az 5 yıl önce. dolar 3 lira falanken
    Cevapla
  • serder 3 yıl önce Şikayet Et
    Üretmeden değerlense tuzak olur. Üretelim paramız değersiz olsun.
    Cevapla
  • Ugur YY. 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok güzel kısmet olursa Ukrayna Macaristan uyar ama filipinler veya vietnam gönül ister))
    Cevapla