Ukrayna'da gezilecek yerler: 4 büyük kent

Ukrayna'da gezilecek yerler birbirinden güzel adreslerden oluşuyor. Her köşesinde bir cennet saklı tutan Ukrayna tüm güzellikleri ile dünyanın her yerinden olduğu gibi Türkiye'den de gezi seven herkesi kendine çekiyor. Ukrayna'ya dair tüm bilgilerin yer aldığı detaylı Ukrayna gezi rehberi haberimizin içeriğinde sizleri bekliyor.

Ukrayna'da gezilecek yerler: 4 büyük kent
Ukrayna'da gezilecek yerler: 4 büyük kent
GİRİŞ 17.02.2020 12:25 GÜNCELLEME 17.02.2020 12:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna ülkemizden en kolay gidilecek ülkelerden biri. Vizesiz ve pasaportsuz olarak seyahat edebileceğiniz Ukrayna'da gezilecek yerleri aynı zamanda da tarihi dokuları keşfetmek apayrı bir deneyim yaşatacak. Sadece uçak bileti alarak seyahat edebileceğiniz Ukrayna gezi rehberine dair her şeyi haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. Kiev, Lviv, Odessa gibi şehirlerindeki gezi noktalarını detaylı olarak açıkladık ve burada keşfedecek her unsuru da sizlerle paylaştık. Güzel bir yurt dışı seyahati için tercih edeceğiniz Ukrayna'da çok uygun fiyatlara konaklayabilir ve ülkenin her şehrinde ayrı bir nokta keşfedebilirsiniz.  

 

 

Farklı şehirleri ve her şehrinde barındırdığı tarihi mistik dokuları, mimari yapıları ile Ukrayna'da tarihin farklı bir sayfasını okuyabilirsiniz. Ülkenin yaklaşık yüzde yetmişinin yeşil alan olduğunu da biliyoruz. Bu da bize bu ülkedeki gezi noktalarının doğal güzelliklerden nasıl oluştuğunu da açıklıyor. Kharkiv şehri de aynı güzellikleri içeriğinde barındırıyor. Kharkiv'de gezilecek yerler haberimizden bu şehre dair detaylı gezi rehberini okuyabilirsiniz.  

 

 

UKRAYNA'DA GEZİLECEK YERLER 

Tamamı Avrupa topraklarında olan bir ülke Ukrayna. Bir üniter devlet olan Ukrayna yarı başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Avrupa’nın en büyük ikinci silahlı kuvvetlerine sahip ülkesidir. Başkenti Kiev’de yer alan tarihi yapıları en çok ziyaret edilen yerlerdir. Burada yer alan Aziz Sofya Katedrali 11. Yüzyıla ait freskleri ile ünlü. Ukrayna’da gezilecek yerler içinde en çok ziyaret edilen katedral gibi birçok tarihi yapı bulunuyor.  

1-Kiev Pechersk Lavra 

Ukrayna'da gezilecek yerler: Kiev Pechersk Lavra

Yaklaşık olarak 3 milyonluk nüfusu bulunan Kiev’de gezilecek yerler bir hayli fazla.  Pechersk Lavra başkent Kiev’de bulunuyor ve en çok ziyaret edilen yelerden biri. Aynı zamanda da şehrin simgesi. Ukrayna’nın önemli dini merkezlerinden biri olan bu yer çok eski bir manastır olması sebebi ile de tarihi de günümüze yansıtan bir niteliğe sahip. 10. Yüzyıldan bu yana varlığını da sürdürmeyi başarmış.  

2-Kiev Aziz Sofya Katedrali  

Ukrayna'da gezilecek yerler: Kiev Aziz Sofya Katedrali

UNESCO’nun koruma listesinde bulunan bir yapı burası da. İsmini ise Ayasofya’dan alıyor. Bin yıllık geçmişe sahip olan tarihi bina Ortodoks ve Katolikler tarafından kullanılıyor ve günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Taç giyme görenleri, elçi karşılama gibi önemli olaylarda kullanılan katedral freskleriyle de ünlü. Katedral girişinde yer alan çan kulesine çıkarak şehri kuş bakışı seyredebilirsiniz. 

3-Lviv – Old Town 

Ukrayna'da gezilecek yerler: Lviv – Old Town

Çok hareketli bir yaşamı olan Lviv’in en güzel gezi noktalarından biri burası. Eski kent bölgesi adından da anlaşılacağı üzere birbirinden güzel tarihi gezi yerlerin içinde bulunduruyor. UNESCO tarafından da korunan bu şehir dünyanın dört bir yanından turistleri kendine çekiyor.  

4-Odessa Opera Binası  

Ukrayna'da gezilecek yerler: Odessa Opera Binası

Ukrayna gezisinde mutlaka ziyaret edilen bir nokta. Çok önemli bir tarihe sahip ve mimari özelliği nedeniyle de el üstünde tutulan bir tarihi yapı. Barok tarzda inşa edilmiş binanın dış yapısı da at nalı formunda dizayn edilmiş. Akustiği ise benzersiz bir seviyeye sahip.  

Kharkiv şehri 

Kharkiv gezi rehberi

Kharkiv tarihi binaları ve doğal güzellikleriyle herkesi büyüleyen bir başka şehir. Burada ormanlarla kaplı alanlar içerisinde çok güzel konaklama yerleri bulunuyor. Tarihi tren müzesi de görmeyi keşfetmeye değer bir diğer detay. Kharkiv gezi rehberini daha önce tüm detaylarıyla yazdık. 

UKRAYNA NEREDE? 

Ukrayna nerede?

Doğusunda ve kuzeydoğusunda Rusya yer alıyor Ukrayna’nın. Kuzeybatısında BeyazRusya, batısında Polonya, Slovakya ve Macaristan, güneybatısında Romanya ve Moldova ile kara sınırı olan bir ülkedir. Azak Denizi ve Karadeniz’e de kıyısı bulunuyor Ukrayna'nın. Avrupa’da yer alan bu ülkeye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizesiz ve pasaportsuz seyahat edebiliyorlar.  

UKRAYNA’YA NASIL GİDİLİR? 

Ukrayna'ya nasıl gidilir?

Yukarıda belirttiğimiz gibi Ukrayna’ya Türkiye Cumhuriyeti’nden giden herkes için vize ve pasaport uygulaması bulunmuyor. Bu yüzden en sık seferlerin düzenlendiği ülkelerden biri burasıdır. Haftanın her günü Ankara ve İstanbul’dan Ukrayna’ya uçuşlar düzenlemektedir. Direkt ve aktarmalı uçuşlardan faydalanarak seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kiev, Dneproppetrovsk, Ivano-frankivsk, Kherson, Lviv, Odessa, Zaporizhzhia’ya uçuşunuzu yapabilirsiniz.  

Önerilen içerik; Ucuz uçak bileti nasıl alınır?

UKRAYNA’YA NE ZAMAN GİDİLİR? 

Ukrayna'ya ne zaman gidilir?

Ukrayna’yı ziyaret etmek ve her yerini gezmek için en iyi zaman haziran ve eylül ayları arasıdır. Tipik bildiğimiz karasal iklim bölgesidir. Karpat Dağları çok önemli kayak merkezlerini barındırmaktadır. Ocak ve şubat ayları arasında kış turizmi için tercih edilecek en iyi zamanlardır. 

UKRAYNA’DA NE YENİR? 

Ukrayna yemekleri

Ukrayna’da ne yedir sorusunun cevabı oldukça çeşitli. Çünkü Ukrayna mutfağı bir hayli zengin. Slav topluluklarında bilinen birçok yemeğin asıl yeri Ukrayna’dır. Borş çorbası Ukrayna’nın milli yemeğidir diyebiliriz. Çok sık tükettikleri ve bütün restoranlarda bulabileceğiniz bir yemek. Esmer ekmek de sofraların vazgeçilmez ürünüdür. Türk mantısına çok benzeyen varenyky de yöresel bir lezzettir. Giden herkes mutlaka bu lezzetleri tatmadan dönmüyorlar.  

UKRAYNA’DAN HEDİYE NE ALINIR? 

Ukrayna'nın meşhur lezzetleri

El yapımı ürünler burada çok meşhur. Ukrayna seyahatinizde sevdiğiniz kişilere alınacak hediyeler arasında bu el işlemlerini tercih edebilirsiniz. Geleneksel kültürün en iyi örnekleri olan bu el emeği ürünler ile Ukrayna kültürünü yakından tanıyabilirsiniz. ‘Motanka’ adı verilen Ukrayna yerel kostümleri giydirilmiş bebekler çok tercih edilen hediyelik eşyalardır. El yapımı çikolatalar da en çok alınan hediyelik eşyalar arasında yer alıyor. Fiyatları da çok makul olduğundan kolaylıkla alabilirsiniz. Kırım seramikleri de çok güzel ev eşyaları olarak hediyelik ürünler arasında yer alıyor.  

YORUMLAR 1
  • Sevim Çatak 4 yıl önce Şikayet Et
    geçen yaz ukrayna'ya gitmeden gezmek için buraların çoğunu belirlemiştik . Ukrayna'ya gitmek için bilet fiyatları çok pahalıydı sadece onuda araştırıp en ucuz yerden almaya çalıştık. Sonunda biletall da buldum bileti aldım. Ukrayna güzel yer gidip gezilmeli mutlaka.
    Cevapla