Pasaportsuz ve vizesiz gidilen Ukrayna'nın 2. büyük şehri Kharkiv'de gezilecek yerler

Kharkiv Ukrayna'nın ikinci büyük ve gezilecek yerleri çok olan bir kenti. Burada gezeceğiniz her adreste büyük mutluluk ve huzur bulacaksınız. Tarihi noktaları ve doğal güzellikleri ile turistleri kendine çekmeyi başaran Kharkiv'de gezilecek yerler bilgisine dair tüm detaylar haberimizin içeriğinde yer alıyor. Ayrıca Kharkiv'e nasıl gidilir konusunda ve diğer başlıklarda da bilgilere ulaşabilirsiniz.

GİRİŞ 02.02.2020 12:30 GÜNCELLEME 03.02.2020 09:46

Birbirinden güzel gezi noktaları bulunan Ukrayna Kharkiv kenti ile de herkesi kendine çekmeyi başarıyor. Öyle güzel tarihi binalar var ki mimarileri büyüleyecek kadar muazzam. Derin bir tarihe de sahip olması bu şehri keşfetmek için bahane yaratıyor. Kharkiv'de gezilecek yerler çok güzel adreslerden oluşuyor. Her köşesinde ayrı bir tarihi bina görebileceğiniz gibi aynı zamanda doğal güzellikteki alanları da devasa büyüklükte olduğu için huzuru sonuna kadar hissedebileceğiniz bir yer burası. Dinlenerek gezmek için daha iyi bir rota olamazdı. Üstelik hem pasaportsuz hem de vizesiz olarak Kharkiv'e seyahat edebilirsiniz. Bunun için Kharkiv'e nasıl gidilir gelin beraber bu şehri keşfedelim. 

Ukrayna sadece kimlikle seyahat edebileceğiniz bir ülke bu sebeple buraya yapacağınız seyahatlerinizde vize ya da pasaport almanıza gerek yoktur. Bu avantaj Ukrayna seyahatinin de daha uygun hale gelmesini desteklemektedir. Vizesiz gidilen kimlikle giriş yapabileceğiniz diğer ülkeler de bulunmaktadır. 

Ukrayna'da gezilecek yerler haberimizden bu ülkeye dair detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

KHARKİV'DE GEİZLECEK YERLER

 

 

1-Kharkiv Tarihi Tren Müzesi 

Tarihi Tren Müzesi Kharkiv'in en önemli turistik noktalarından biri. Burada eski Sovyet etkisini sonuna kadar hissedebilir ve Tren Müzesi'nde eski tren tasarımlarını yakından inceleyebilirsiniz. Çok farklı tren üretimlerinin yapıldığı bu yerde şimdi müze var. Bu müze içerisinde de bir kafe bulunuyor. Hiç bir yerde alışık olmadığınız şekilde yiyecek- içecek servisi yapılan bu kafe sizin de çok dikkatinizi çekecek. Kharkiv Tren Müzesi kesinlikle görülmeye değer bir turistik yer. Burada sadece trenler değil eski  Sovyet arabalarını da görmek mümkün. Bu arabaları da yakından izleyebilir ve müze bahçesinde bulunan tarihi trenlerin içerisine girerek makinistlerin bulunduğu bölüm de inceleyebilirsiniz. 

Kharkiv Tren Müzesi'ne ait detaylı bilgiye daha önce yazdığımız 'Ukrayna'nın en eski trenlerinin bulunduğu tarihi tren müzesi' haberimizden okuyabilirsiniz. 

2-Shevchenko Botanik Parkı

Ukrayna için önemli bir isim olan Taras Shevchenko'dan ismini alan bu park botanik bir bahçe aynı zamanda. Bu bahçenin ortasında bir Shevchenko anıtı yer alıyor. Çocuklar için oyun alanları bulunan botanik bahçe Ukrayna halkının dinlenme, nefes alma yeri. Sıcak yaz günlerinde dinlenmek için en uygun yer burası aynı zamanda. Herkes bisiklete biniyor, çocuğuna keyifli zamanlar yaşatıyor ve serinliyor ağaçların gölgesinde. 

Kharkiv'in en önemli sembol yerlerinden olan bu yere ait detaylı bilgiyi daha önce yazdığımız 'Yüzyıllar önce yapıldı! Tüm Güzellikleri ile Shevchenko Botanik Parkı' haberimizde bulabilirsiniz. 

3-12 Maymunlu Çeşme 

Shevchenko Botanik Parkı içerisinde bulunan bu çeşme buranın sembollerinden biri. Bu çeşmenin hikayesi ise Ankara'ya kadar uzanıyor. Ankara'daki 12 Kedili Çeşme'den etkilenen yetkililer buraya bir zamanların sembolü olan maymunları temsil etmek üzere 12 Maymunlu Çeşme inşa etmişler. Bu çeşme şimdi Shevchenko Botanik Parkı içerisinde bulunuyor ve buraya gelen turistler bu çeşmenin önünde mutlaka fotoğraf çekiliyor. 

4-Yunus Gösteri Merkezi 

Yine Shevchenko Botanik Parkı yakınında bulunan çocuklar için muazzam eğlenceli bir yerden bahsediyoruz sizlere. Yunus ve balinaların eşsiz güzellikteki uyumlu dansları gelen herkesi büyülüyor. Bu canlılar tam olarak dost canlısı ve sevgiyle eğitilmişler. Sevgiyle eğitilen canlıların gösterileri de bu yüzden sevgi ve dostluk yansıtır nitelikte oluyor. Gösteri sonrası bu canlılar ile yüzmek de serbest. 

Shevchenko Botanik Parkı içerisinde yer alan Yunus Gösteri Merkezi'ne dair çok özel görüntüleri izlemek ve detaylı bilgi almak için daha önce yazdığımız 'Shevchenko Botanik Parkı Yunus Akvaryumu' haberimize göz atabilirsiniz. 

5-Ormanlarla Kaplı Dinlenme Alanı

Neredeyse yarısından fazlası ormanlarla kaplı Ukrayna'nın. Bu yüzden yeşillerden oluşan alanlarda dinlenme, huzura kavuşma yerleri bir hayli fazla. Bu yerlerde de insanların keyifli vakit geçirmesi için her şey düşünülmüş. Bu ormanlık alanlar içerisinde ağaçlar arasında butik otellerde kalabilir yine manzarası yeşile bakan saunalarda rahatlayabilirsiniz. 

Tatil yaparken dinlendiren aynı zamanda da huzura erdiren bu yerlerin görüntülerini 'Ukrayna'nın Babaya bölgesindeki dinlenme alanı' haberimizden izleyebilirsiniz. 

6-Kharkiv Bağımsızlık Anıtı

Anayasa Meydanı Kharkiv’in ikinci büyük meydanı. Bu meydanda ise göz alan bir anıt var. Bağımsızlık anıtı bu meydanda yer alıyor. .bu anıt meydanın simgesi konumunda. Bu meydanda yer alan Kharkiv Tarih Müzesi ve 1970'lerde yapılan termometre de simge sayılabilecek yapılar. Anayasa Meydanı Kharkiv'e giden turistlerin dikkatini çeken en önemli yer. Özellikle yaz döneminde ağaçların arasında vakit geçirmek için ideal bir nokta burası.1659 yılında inşa edilen bu dev meydan 4 hektarlık bir alanı kapsıyor. Yerli halkı, yabancı turistleri burayı sıcak günlerde dolduruyor. Aynı zamanda da Sovyet döneminin ruhunu çok iyi yansıtıyor.

Bu meydana ait detaylı görüntüleri Kharkiv'de gezilecek yerler: Bağımsızlık Anıtı ve tarihi pazarı haberimizden izleyebilirsiniz. 

7-Sumsko Pazarı

Bağımsızlık Anıtı'na yakın bir yerde bulunan pazar mimarisi itibari ile Ukrayna iklimini çok iyi yansıtıyor. Pazarım dört bir yeri kapalı ve soğuk geçirmez yapıda bulunuyor. Pazar tezgahları ise rengarenk meyveler ve sebzelerle dolu. Ayrıca bu pazarda satış yaparken bağırmak yasak. 

Bu da ilginizi çekebilir; Ağaçlar içinde kültür tanıtımı: Ukrayna'nın geleneksel evleri

8-Pokrovsky Manastırı  

Kharkiv’de gezilecek yerlerden en güzel tarihi eserler arasında bulunuyor bu manastır. Tarihi mimarisi sizi kendine hayran bırakacak kadar ihtişamlı ve güzel. Kharkiv'in en eski yapısıdır aynı zamanda da. 1689 yılında inşa edilmiş. Üç kubbeli kiliseler tarzında inşa edilmiştir. Kharkiv’in yedi harikası olarak gösterilir bu güzel kilise. Buraya giden herkesin muhakkak mimarisini incelenmesi gereken bir tarihi eserdir.  

9-Kharkiv Tarih Müzesi  

İşte bir tarihin kapısı bu müzede aralanıyor. Ukrayna tarihini, kültürünü anlatan değerli birçok koleksiyon sergileniyor bu müzede. 1920 yılında kurulmuş müze ve günümüz

Müzenin açık olduğu saatler Pazartesi kapalı konumda bulunan müze Salı'dan Pazar'a kadar sabah 09.30 ile akşam 17.00 saatleri arasında gezilebilir. Giriş ücreti ise 8 Grivna olarak belirlenmiş.  Bizim para birimimize göre yaklaşık olarak 1,90 TL yapıyor. Öğrenci ise 4 Grivna olarak belirlenirken rehberli tur ise 24 Grivna.  

10- Kharkiv Sanat Müzesi  

Ukrayna’nın en eski müzelerinden biri burası. Aynı zamanda da Kharkiv’in en ünlü müzesi olarak biliniyor. Dünya çapında ünlü ressamların sergileri burada bulunuyor. Müze içerisinde 20 binden fazla eser bulunuyor. Kharkiv gezisinde kesinlikle uğramanız gereken harika bir noktadır.  

Bu müzeyi ziyaret etmek için pazartesi sabah saat 10.00 ile 18 arasında gidebilirsiniz. Salı günleri kapalı olan müze çarşamba günleri de 10.00 ile 18.00 saatleri arasında açık oluyor. Giriş ücreti ise 7 Grivna. Bizim paramıza göre yaklaşık 1,66 TL yapıyor.  

KHARKİV'E NASIL GİDİLİR?

Kharkiv'e gitmek için direkt uçuşlar İstanbul'dan bulunuyor. direkt uçuşlarla 1,5 saatte kente ulaşabilirsiniz. Ancak diğer şehirlere direkt uçuşlarla gittiğinizde de kara ya da demir yolu ile buraya da ulaşabilirsiniz. İki yol da aynı şekilde sizi Kharkiv'e ulaştıracaktır. Ukrayna ile Türkiye arasında vize muafiyeti bulunduğu için yeni çıkan kimliklerinizle buraya yolculuk yapabilirsiniz. 

KHARKİV NEREDE?

Kharkiv, Ukrayna'nın kuzeydoğusunda bulunuyor. Kharkiv Oblastı'nda yer alan bu kent Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri. Gezilecek yerlerin çoğu yeşil alan ile kaplıdır. Öyle ki Ukrayna topraklarının yüzde yetmişi zaten yeşille kaplıdır. 

KHARKİV'E NE ZAMAN GİDİLMELİ?

Nemli bir karasal iklimin hakim olduğu Ukrayna'da kışlar sert ve soğuk geçerken yazlar ise sıcak ve oldukça nemli geçer. Bu sebeple Kharkiv'e gitmek için en uygun zaman Mayıs ve Eylül ayları arasındadır. İlkbahar ve sonbahar dönemleri şehri gezmek için oldukça iyi zamanlar olabilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL