Kışın gidilecek yerler: Muhafazakar kayak adresleri

2020'nin gelmesiyle kış tatili sezonu başladı. Yurt içi ve yurt dışında pek çok destinasyon, hizmet vermeye başlarken, tatilciler ve aileler seyahat planlamalarını yapıyor. Muhafazakar ailelerin de tercihi olan kar tatili yapılabilecek yerler içerisinde bir çok tesis bulunuyor. İslami bir konseptte tatil yapmak isteyenlerin adresi HalalBooking oluyor.

GİRİŞ 12.02.2020 11:51 GÜNCELLEME 12.02.2020 12:10 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kış tatil sezonu başladı. Tatilcilerin rotaları, dağ otelleri ve kış turizmi açısından canlı olan yerler oluyor. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok destinasyon kış severler için tatil tercihi. Tatil planlarını yapanların arasında muhafazakar aileler de bulunuyor. Özellikle alkolsüz ve aile otellerini tercih eden muhafazakar aileler için yurt içi ve yurt dışında tatil planı adına pek çok seçeneği bulunuyor.

 

 

Bu seçeneklerin hepsinin bir arada toplandığı en büyük platform ise HalalBooking.

İSLAMİ KIŞ TATİLİ

 

Muhafazakar ailelerin tatil isteklerine göre zengin filtreleme seçeneği sunan HalalBooking, kış tatili açısından oldukça güzel adresleri sizlere sunuyor. Türkiye'den pek çok adresin de bulunduğu seçeneklerin arasında, İsviçre, Bosna Hersek gibi ülkeler de yer alıyor.

Kış tatilinizi muhafazakar bir konseptte geçirmek istiyorsanız bu haberimiz tam size göre. Şimdiden iyi tatiller.

YURT İÇİNDE HELAL KIŞ TATİLİ

Kayak her geçen gün daha popüler bir kış eğlencesi haline gelmektedir. Kayak yapmak ailenizle birlikte güzel vakit geçirmek, tatilde aktif olmak ve dışarıda mükemmel zaman geçirmek için iyi bir fırsat sunmaktadır. Türkiye'de de oldukça revaçta olan kayak sporuna yönelik muhafazakar konseptte pek çok otel hizmet veriyor.

İslami usullere uygun yemeklerin servis edildiği, kadın erkek ayrı bölümleri bulunan ve aynı zamanda alkolsüz hizmet veren otelleri sizler için derledik.

-Uludağ'da Helal Tatil

Türkiye'de helal tatil denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Bursa Uludağ'da, helal olarak hizmet veren oteller, tesisler bulunuyor. Doğa ile iç içe bulunan, her seviyeye yönelik pistleri bünyesinde bulunduran Uludağ, Türkiye'de kış turizminin merkezi desek yanlış olmaz.

Dağın eteklerinde inşa edilen Bof Uludağ Ski Resort, Uludağ'ın helal dostu otelleri arasında oldukça kaliteli hizmet veren bir tesis. 2018 yılında QM Awards tarafından “Türkiye’nin En İyi Kayak Oteli” seçilen tesis, muhteşem dağ manzarasına sahiptir. İstanbul'a yakınlığı ile özellikle günübirlik dinlencelere imkan sağlayan bu yer, hem helal hem de kış tatili yapmak isteyenlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında.

Tamamiyle helal usullere uygun hizmet veren otelde alkol servisi bulunmadığı gibi, aile ve ayrı bölümler de bulununyor. Rahatlıkla yorgunluğunuzu atabileceğiniz bu tesise, kısa süreli ziyaretleriniz için hafta içi gitmenizi öneririz. Zira kayak sporunun merkezi konumundaki bu yer, hafta sonu ve tatil günlerinde dolup taşıyor.

-Kartepe'de Helal Tatil 

Kayak tatili açısından Türkiye'nin hem uygun fiyatlı hem de keyifli yerlerinden biri de Kartepe. Kocaeli'nde bulunan Kartepe, Türkiye’nin en uygun helal özellikli kayak tesisi konumunda bulunuyor. İstanbul Havalimanı’ndan 1.5 saatlik karayolu seyahatiyle ulaşabileceğiniz bu yer sizlere muhteşem bir tatil vaadediyor.

4 adet lift sistemiyle 21 kilometreden fazla bir alana sahip pistleriyle, özellikle yeni başlayanlar ve orta seviyedeki kayakçılara hitap etmektedir. Ayrıca, hafif eğimli kayak pistleri de çocuklar için ideal. Ağaçların arasında kayak yaparken büyüleyici manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz.

Kartepe'de hizmet veren helal özellikli otellere HalalBooking'in internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

-Erciyes'te Helal Tatil

Türkiye'de kayak denilince akla gelen bir diğer yer de Kayseri. Erciyes Dağı'nın eteklerinde bulunan Ramada Resort Erciyes, burada helal olarak hizmet veren otel konumunda bulunuyor. Gerek tesis imkanları, gerek hizmeti ile Türkiye'nin en güzel kayak merkezlerinden olan bu yer, kış tatili için en güzel seçenklerinizden birisi olabilir.

YURT DIŞINDA HELAL KIŞ TATİLİ

Türkiye'de bulunan Erciyes, Kartepe ve Uludağ gibi destinasyonların yanı sıra, HelalBooking yurt dışında tatil hizmetini de sunuyor. İsviçre ve Bosna Hersek gibi kış rüyasını yaşayabileceğiniz yerlerde hizmet veren HalalBooking, gönül rahatlığıyla hassasiyetlerinize uygun tatili yapabilmenize olanak sağlıyor.

-İsviçre'de Helal Tatil

Kayak denilince akla ilk gelen uluslararası destinasyonların başında İsviçre geliyor. Geleneksel olarak, Alp Dağlarındaki kayak merkezleri pek helal dostu olmayabiliyor, ancak helal yemeklerin sunulduğu, alkolsüz alanların bulunduğu ve tüm gün kayak yaptıktan sonra bayanlara özel spa ve kapalı havuzlarında Müslüman ailelerin dinlenebileceği mükemmel kayak otellerini sizler için derledik. 

 Araç trafiğine kapalı Wengen köyü 1270-2320 metre yükseklikte kayak yapma imkanını sunmaktadır ve çok sayıda, helal özellikli kayak oteline ev sahipliği yapmaktadır. Bu otellerde helal yiyecek seçenekleri sunulmakta ve HalalBooking.com’dan rezervasyon yaptırmanız durumunda odanızda alkol kesinlikle bulundurulmamaktadır.



Wengen’de helal dostu bir otelde kalarak Jungfrau Kayak bölgesinde, 19 teleferikle ulaşabileceğiniz 33 bireysel pist ile 112 km'lik yokuş aşağı kayma deneyimini yaşayabilirsiniz.

İsviçre Alpleri’nin olağanüstü ve uzun inişlerini keşfedin!

-Bosna Hersek'te Helal Tatil

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’dan bir saatlik sürüş mesafesinde iki kayak merkezi vardır. İlki sadece 28 km uzaklıktaki Jahorina kayak merkezidir. İkincisi ise Bosna’nın en büyük kayak alanı olan ve etkileyici Bjelasnica dağında bulunan Babin Do’dur.

Burası kayak ile şehir gezisini bir arada yapabileceğiniz ya da helal yiyecek ve bayanlara özel dinlence fırsatları ile alkolsüz bir otelde konaklayarak samimi ve dinlendirici bir atmosferin tadını çıkarabileceğiniz harika bir yerdir. Pino Nature Hotel  ve Hotel Han Bjelasnica Bosna’daki helal dostu olan popüler kayak otellerindendir.

YORUMLAR 1
  • SERKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Nekadar otel biliyorsam adı muhafazakar inanın bana denemesi araması bedava normal otellerden daha pahalı
    Cevapla