Evdekal: Dünya başkentlerinde Koronavirüs durgunluğu

Koronavirüs'ün dünyanın hemen her yerine yayıması nedeniyle başta Türkiye'de uygulanan "evdekal" hareketi, Avrupa'da da karşılık buldu. Kıtanın en kalabalık yerleri olarak kabul edilen alanlar, bomboş kaldı. Sokaklarda dezenfekte çalışmaları yürütülürken, polisler de sokağa çıkanlar hakkında işlem uyguladı.

GİRİŞ 22.03.2020 18:25 GÜNCELLEME 22.03.2020 18:25 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs dünyanın hemen her yerinde kendini gösterdi. Çin'in Wuhan kentinin ardından en çok İtalya'da yayılım gösteren ve can alan Koronavirüs!e karşı "evdekal" hareketiyle karşılık veriliyor.

 

 

Virüsün bulaşım hızını düşürmek ve yayılımını önleyebilmek adına herkesi evlerinde kalmaya davet eden uygulama Türkiye kadar Avrupa'da da karşılık buldu. Kıtanın en kalabalık yerlerinde yalnızca polis araçları devriye gezdi, dezenfekte ekipleri çalışmalar yürüttü.

 

 

AVRUPA BAŞKENTLERİ BOŞ KALDI

Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da sürdürülen "evdekal" hareketine vatandaşlar tarafından destek geldi. Özellikle normal bir zamanda veya herhangi bir stok fotoğrafta, arşiv videoda kalabalık olarak görebileceğiniz yerler, bugün bomboş kaldı.

Meydanların boş kalmasının yanı sıra sokaklar ve caddeler polisler ile dezenfekte ekiplerine kaldı. İşte o şehirler ve meydanlar...

- PARİS

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı savaş ilan edilen Fransa'da, salgının ülke çapında hızlı yayılması serbest dolaşımın zorunlu haller dışında kısıtlanmasına yol açtı. Paris sokaklarında turistlerin yerini asayişi sağlamaya çalışan polis ve askerler aldı.

Fransa'nın en ünlü merkezlerinden olan Şanzelize (Champ Elysees) Caddesi başta olmak üzere pek çok yer boş kaldı. Özellikle turist ve insan yoğunluğunun fazlaca olduğu yerler gözle görülür bir şekilde bomboş kaldı. Eyfel kulesinin görüntüsü ise dikkat çekti.

-HELSİNKİ

Finlandiya'nın başkenti Helsinki de Koronavirüs sakinliğinden nasibini alan şehirlerden. Helsinki her ne kadar sakin bir şehir olsa da tamamen sükunete büründü. Tıpkı Paris gibi polislerin devriye gezdiği şehirde dışarı çıkma konusunda sınırlandırma uygulanıyor.

Helsinki'nin bu görüntüsü Hollywood filmlerinin kıyamet senaryolarını aratmazken, şehrin silüeti terkedilmiş gibi bir ruha büründü.

-KOPENHAG

Kopenhag da Avrupa'nın en hareketli şehirlerinden biriydi. İnsan sirkülasyonunun oldukça fazla olduğu bu şehir, Koronavirüs tedbirleri kapsamında uyulanan "evdekal" hareketine oldukça fazla destek veren yerlerden biri oldu.

Oldukça az kişinin sokağa çıktığı bu yerde zorunlu olarak dışarı çıkma gereği duyanlar da maske ve eldivenleri ile dışarda bulundular.

-LONDRA 

İngiltere'nin başkenti Londra'da da manzaralar diğerlerinden farksızdı. Özellikle Ingiltere'nin en yoğun meydanları bomboş kalırken, herkesin evlerine çekildiği öğrenildi. "Evdekal"a destek veren Londra da trafik de yoğunluktan oldukça uzak bir şekilde seyretti.

-PRAG

Çekya'nın başkenti Prag da "evdekal" kampanyasının uygulandığı yerlerden biri oldu. Avrupa'nın kalbi bin kuleler şehri olarak adlandırılan Prag bu günlerde o ihtişamlı görüntüsünden uzakta. Her ne kadar kuleleri halen sapasağlam ayakta dursa da ziyaretçilerinden yoksun durumda. 

Hem turistlerden hem de yerel halkının boş bıraktığı kent yalnız bir görüntüde duruyor. Sokağa hemen kimsenin çıkmazken, dışarı çıkanların da maskeleriyle dolaştığı görüldü.

-YENİ DELHİ

Dünyanın en kalabalık nüfuslu ikinci ülkesi olan Hindistan'da, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında 22 Mart yerel saat ile sabah 7'den itibaren, ülke genelinde 14 saat sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Hindistanlılar, salgın ile mücadelede özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarına, evlerinin balkonlarından alkış tutarak destek verdi.

#EVDEKALTÜRKİYE

Türkiye, tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiği şu günlerde koronavirüs tehlikesine karşı en iyi önlemleri alan ülke olarak uluslararası gündeme damgasını vurdu. . Her ne kadar önlemler alınsa da bu alanda yoğun çabalar gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile uzmanların tüm çalışmalarına destek olmak için uyarıları dinleyerek evde kalmaya devam edelim. 

Uyarıların dikkate alınması adına sosyal medyada birlik çağrıları yapılırken Twitter ve diğer sosyal mecralarda "evdekal", "evdekaltürkiye" etiketleriyle tüm dünyanın koronavirüs ile olan mücadelesine destek veriyor. 

Dünyada görülmesi gereken binlerce güzel rota var fakat şimdi tedbir vakti. Siz seyahat tutkunları evlerinizde kalarak gezmek isteğiniz yerleri not alın ve bu günleri atlattıktan sonra hep beraber gezelim.

YORUMLAR 1
  • Türk. 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa’da neresi defentekse olmuş???? Bilen. Ğören varmi
    Cevapla