Roman Polanski tabuta girdi

Polonyalı yönetmen Roman Polanski'nin yönettiği, 1967 yapımı “Korkusuz Vampir Avcıları” adlı film müzikale uyarlandı. Polanski tabuta girdi.

Roman Polanski tabuta girdi
Roman Polanski tabuta girdi
GİRİŞ 22.03.2014 09:50 GÜNCELLEME 22.03.2014 09:50

80 yaşındaki yönetmenin imzasının bulunduğu müzikal, Fransa'nın başkenti Paris'te ekim ayında sanatseverlerle buluşacak. Müzikalin tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen Polanski, müzikalde kullanılacak tabuta girerek gazetecilere poz verdi.

'Korkusuz Vampir Avcıları' Transilvanya'da Profesör Abronsius ve çırağı Alfred'in vampir avını konu ediniyor. Profesör yaşlı ve yorgunken, çırağı Alfred de içine kapanık biridir. Avcılar vampirleri araştırırken Orta Avrupa'da bir şehre gelir. Kaldıkları handa kasaba sakinlerinin görülmeyen kötülüğü kovmak için törenler düzenlediğini görür. Alfred, taverna sahibinin kızı Sarah'a sevgi beslemeye başlarken vampir Kont von Krolock tarafından kaçırdığını görür ve onu takip etmeye başlarlar.

Film, Roman Polanski'nin yönettiği ilk renkli film olma özelliği taşıyor. Filmde Karla kaplı masalsı atmosferiyle Rus sanatçılar Aleksandr Ptushko ve Alexander Row'dan etkilenmeler de dikkat çekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak