Bu hafta biri yerli 5 film vizyona girecek

Bu hafta biri yerli olmak üzere 5 film vizyona girecek. Yabancı filmler Lincoln, Zero Dark Thirty, Tepelerin Ardında ve Penguen Kral. Yerli film ise Mutlu Aile Defteri...

Bu hafta biri yerli 5 film vizyona girecek
Bu hafta biri yerli 5 film vizyona girecek
GİRİŞ 07.02.2013 11:16 GÜNCELLEME 21.02.2013 11:11

"LINCOLN"

ABD'nin 16. başkanı olan ve 1861-1865 arasında yaşanan ırkçı iç savaşa öncülük eden Abraham Lincoln'un yaşadıkları ve bu savaşı sonlandırma isteğinin konu edildiği biyografi filmi daha çok diyaloglardan oluşuyor.

Filmin konusu şöyle;

Yönetmenliğini Steven Spielberg'ın yaptığı ''Lincoln'' filminin senaryosunu John Logan ile Tony Kushner yazdı.

Tommy Lee Jones, Sally Field ve Daniel Day-Lewis'ın rol aldığı biyografi filminde, 1861-1865 arasında yaşanan iç savaşa öncülük eden ABD'nin 16. Başkanı Abraham Lincoln'un yaşadıkları ve bu savaşı sonlandırma isteği konu ediliyor.

"MUTLU AİLE DEFTERİ"

Haftanın yerli yapımı ''Mutlu Aile Defteri'' filminin yönetmen koltuğunda Nihat Durak oturuyor.

Senaryosunu Ali Demirel, Volkan Sümbül ve Emre Özdür'un yazdığı filmde, Binnur Kaya, Büşra Pekin, Tuncel Kurtiz, İlker Aksum ve Öner Erkan izleyicilerin karşısına çıkacak.

Filmin konusu şöyle;

''Sert ve otoriter bir mizaca sahip emekli Albay Yıldırım Taşyumruk, günün birinde damdan düşer.

Bu olay, yıllar önce kendisinden koşa koşa kaçan evlatlarını yeniden aynı çatı altında buluşturur.

Yıldırım Bey artık daha güçlü, daha hızlı ve daha öfkelidir ve çocuklarının sakladığı sırları ortaya çıkarmakta kararlıdır.

Çocukları ise yalanlarını sürdürmeye çalışırken her geçen gün daha da köşeye sıkışmaktadır.

Kafası gittikçe karışan Yıldırım Bey, yalanların kime ait olduğunu bir süre sonra ayırt edemez olur. Aslında önemli olan ise en sonunda bu 5 benzemez insanın tekrar aile olmayı başarıp Mutlu Aile Defteri'nde yer alıp alamayacaklarıdır...''

"ZERO DARK THIRTY"

Yönetmenliğini Oscar ödüllü Kathryn Bigelow'ın üstlendiği ''Zero Dark Thirty'' filmi, senaryosunu Mark Boal kaleme aldı.

Filmin konusu şöyle;

11 Eylül 2001'de Manhattan'daki Dünya Ticaret Merkezi kuleleri yerle bir edildikten sonra, yakın dünya tarihini değiştiren bu saldırıyı El-Kaide terör örgütü ve ABD'nin en azılı düşmanlarından biri olduğunu iddia eden Usame Bin Laden üstlenmişti.

Önce Afganistan'da başlayan savaş, diğer Orta Doğu ülkelerine de yayıldı ve Pentagon saldırıların bir numaralı sorumlusu olarak gösterdiği Bin Ladin'i köşe bucak aramaktan asla vazgeçmedi.

Pakistan'ın Abbottabad kentinde köşeye sıkıştırılıncaya kadar ABD'ye milyonlarca dolara mal olan bu arayış ve 'insan avı' operasyonu 1 Mayıs 2011'de düzenlenen gizli bir operasyonla nihayete ermişti. 

Senaryosunu Mark Boal'ın gerçeklere sadık kalarak kaleme aldığı filmde, Bin Ladin'in saklandığı yeri tespit eden ve bu timin organizasyonunu yürüten Maya adlı CIA ajanı, böyle operasyon ve bölge için oldukça genç olmasına rağmen, kendisine olan güveni ve üstün istihbarat başarısıyla Bin Laden'in yakalanmasını sağlıyor.
 
Filmin yönetmenliğini Oscarlı sinemacı Kathryn Bigelow üstlenirken başrol Maya olarak yükselen yıldız Jessica Chastain yer alıyor. Kadrodaki diğer isimlerse Joel Edgerton, Chris Pratt, Mark Strong ve Jennifer Ehler...

"TEPELERİN ARDINDA"

Cristian Mungiu'nin yönettiği ''Tepelerin Ardında'' filminde, Doru Ana, Luminita Gheorghiu, Liliana Mocanu ve Dionisie Vitcu rol alıyor.

Yetimhanede birlikte büyüyen iki kızın arkadaşlığını anlatan dram türündeki filmde, talihsiz durumları birlikte atlatan iki yakın arkadaşın yetimhane yaşamından sonra yolları ayrılmalarının ardından yaşadıkları olaylar izlenebilecek.

Filmin konusu şöyle;

Devotee Voichita ve Aline aynı yetimhanede birlikte büyümüş, burada cinsel taciz gibi zorlu durumları birlikte atlatmış iki yakın arkadaştır.

Yetimhaneden sonra yolları ayrılan iki kadından Voichita Almanya'ya göçmüş ve orada yaşamış; Alina ise Romanya'ya yerleşip oradaki bir manastıra sığınmıştır.

Voichita depresyon ve yalnızlıktan müstarip olduğu Almanya'dan Romanya'ya eski arkadaşını ziyarete gider.

Planlarına göre Romanya'dan Alina'yı da alıp yeni bir hayata başlayacaktır.

Ancak Alina'yı yaşadığı manastırda bulduğunda beklemediği bir durumla kaşılaşır. 

'4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün' filmiyle dünya çapında tanınan ve Altın Palmiye olmak üzere onlarca ödüle layık görülen Cristian Mungiu'nun son filmi olan 'Tepelerin Ardında', bu yıl Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye aday gösterilmişti.

"PENGUEN KRAL"

Yapımcılığını Anthony Geffen ve Sias Wilson'ın üstlendiği ''Penguen Kral'' isimli animasyon filminde, genç ve sevimli bir penguenin zaferlerle dolu epik hikayesi beyaz perdeye taşındı.

Kendine eş bulabilmek için rakipleriyle yarışan, buzullar, karlar ve ölümcül dalgalar arasında havadan, karadan ve sudan gelen tehlikelere karşı mücadele etmek zorunda kalan sevimli kahraman, asıl zorlu görev geldiğinde kendisine sonuna kadar güvenen ailesi tarafından yalnız bırakılması sonucu yaşadıkları anlatılıyor.

Filmin konusu şöyle;


Rex henüz genç ve tüm penguenler gibi sevimli bir hayvandır.

Penguen Şehri'nde kuzenleri Larry ve Moe ile beraber yaşan Rex çevresi dağlarla çevrili şehrinde keşfe çıktığı bir gün aşık olur.

Bu 
aşk Rez'in yaşamında pek çok şey değiştirecek ve vahşi yaşamın bilmediği kapılarını aralayacaktır...

Penguen Kral, genç ve sevimli bir penguenin zaferlerle dolu epik hikayesini beyazperdeye yansıtıyor.

Kendine bir eş bulabilmek için diğer binlercesiyle yarışan kahramanımız; buzullar, karlar ve ölümcül dalgalar arasında havadan, karadan ve sudan gelen tehlikelere karşı mücadele etmek zorunda kalıyor; asıl zorlu görev geldiği an ise kendisine sonuna kadar güvenen ailesi tarafından yalnız bırakılıyor.

Cesur penguenimiz kaderiyle yüzleşip yolculuğun son engelini başarıyla atlatabilecek midir?

Türkçe dublajını Yekta Kopan'ın seslendirdiği bu sıra dışı yapım 3D çekildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı