Netanyahu, özrün nedenini açıkladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye'den özür dilemelerinin ardındaki ana sebebin Suriye'deki durum olduğunu açıkladı.

Netanyahu, özrün nedenini açıkladı
Netanyahu, özrün nedenini açıkladı
GİRİŞ 23.03.2013 21:26 GÜNCELLEME 24.03.2013 13:47
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye'den özür dilemelerinin ardındaki ana sebebin Suriye'deki durum olduğunu açıkladı.

Facebook sayfasında konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Netanyahu, "Değişen gerçekler, bölgedeki ülkelerle ilişkilerimizi yeniden ele almamızı gerektirdi. Suriye krizinin sürekli kötüleşmesi en önemli kaygımız." ifadelerine yer verdi. Suriye'de gelişmiş silahların farklı unsurların eline geçmeye başladığını belirten İsrail başbakanı, "En çok korktuğumuz da kimyasal silahların terör gruplarının eline geçmesidir." dedi.

Özellikle Golan Tepeleri'ndeki grupların kendileri için büyük tehdit olduğunu belirten Netanyahu, sınır bölgesini yakından takip ettiklerini ve muhtemel bir gelişmeye karşı cevap vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Türkiye ile ilişkilerin kesilmesinden 3 yıl sonra bu ilişkileri yeniden tesis etmeye karar verdiğini belirten Netanyahu, bu süre içerisinde de krizi sona erdirmek için girişimlerde bulunduklarını belirtti. Netanyahu, "Suriye ile sınıra sahip olan Türkiye ve İsrail'in iletişim halinde olması önemli." dedi.

Türkiye ile ilişkilerin kesilmesinden 3 yıl sonra bu sebeple ilişkileri yeniden tesis etmeye karar verdiğini belirten Netanyahu, "ABD başkanının ziyareti sona ererken aramızdaki krizi çözmek için Türkiye başbakanını aramaya karar verdim." dedi.

Savunma Bakanı Moşe Ya'alon da Netanyahu'yu hem Türkiye hem de İsrail'in çıkarına olan sağduyulu kararı için kutladı. Eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, özür dilenmesini 'ciddi bir hata' sözleriyle eleştirmişti.

YORUMLAR 76
  • vizyon sahibi karsiti 11 yıl önce Şikayet Et
    kendimi tanitayim. ben mert. kendimi saklamiyorum zaten. ilk yorumumdada belirttim. okuyamiyorsan kendi sucun. benim uzun uzun söylediklerim isine gelmez tabiiki. sen alismissin rte den ninnileri ve masallari uzun uzun dinlemeye. neredeyse hergün tv lerde propagandasini dinlemeye alismissin. masallarini meydanlarda bagira bagira kafanisa sokuyor !! ama benim söylediklerimde hepsi birer birer cikiyor. cünkü basbakan kendisini hep ele veriyor. konusmasi, bagirmasi ve halleri !!
    Cevapla
  • vizyon sahibi karsiti 11 yıl önce Şikayet Et
    eeeeh siz aliskinsiniz hep. rte nin masallarini uzun uzun dinlemeye. birazda size uzun uzun gercek yasanmis olaylari hatirlatayim dedim. cünkü cok büyük bir hayal alemindesiniz. ya uyuyorsunuz yada ucuyorsunuz !! uyandirayim dedim !! gümbürtü ancak uyandirir sizin gibi kiralik akillilari !! uyandirdimmi ?! kusura bakma !!
    Cevapla
  • vizyon sahibi karsiti 11 yıl önce Şikayet Et
    2004de uzun uzun anlatan. BASBAKANIN ta Kendisiydi bunlari !! bize masal anlatmayin !! karsi görüste olanlara karsi imansizlik muamelesi yapmayin hesaba cekilirsiniz. particilik adina fanatik olupda gercekleri örtmeye calismayin !!
    Cevapla
  • zahide özkan 11 yıl önce Şikayet Et
    Allahıım bu ne?. vizyonmudur vizyona karşımıdır nedir yav bu ne kadar çok konuşuyor.aman Allahım bunu kim olduğunu tahmin ediyorum ama emin değilim .bunun gibi 20,30 yorum sıralayan biri daha var bu o olmasın
    Cevapla
  • oğuz han 11 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım Suriye yi birlikte mi vuracağız?. Bu özürün arkasından israilden böyle birşey bekliyorum. Acaba RTE Suriye ile İsrail'in yanında savaşa girer mi? Vaktiyle ABD ile de girecektik Irak ta ama başbakana grubu bile itaat etmemişti....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı