BDP'li Leyla ile Filistinli Leyla arasında 'İsrail' kriz!

Diyarbakır''da düzenlenen Ortadoğu Kadın Konferansı'nda Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Polit Büro Üyesi Leyla Halid arasında, İsrail-Filistin krizi yaşandı.

BDP'li Leyla ile Filistinli Leyla arasında 'İsrail' kriz!
BDP'li Leyla ile Filistinli Leyla arasında 'İsrail' kriz!
GİRİŞ 01.06.2013 10:49 GÜNCELLEME 01.06.2013 10:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zana, Leyla Halid adıyla büyüdüklerini belirterek, "Filistin'in devlet olmasını haklarını özgürce yaşamasını istiyorum. Ancak İsrail'in yok edilmesini istemiyorum. Bütün halklar bir arada iç içe yaşamalı birbirini kabul etmeli" dedi. Zana'nın konuşmasına tepki gösteren Leyla Halid, "Leyla Zana'nın söyledikleri kendi düşüncesidir. Ancak benim söylemlerimden yola çıkarak İsrail ile ilgili bahsettikleri beni kızdırdı. Filistin halkının yanında olması gerekiyordu. Ancak bizim yanımızda yer almadı. Biz her şeye rağmen İsrail'i istemiyoruz" diye konuştu.

"İSRAİL'İN YOK EDİLMESİNİ İSTEMİYORUM"

Leyla Halid'in konuşmasından yola çıkarak bir fotoğraf ortaya koymak istediğini anlatan Zana, "Filistin'in devlet olmasını, haklarını özgürce yaşamasını istiyorum. Ancak İsrail'in yok edilmesini istemiyorum. Bütün halklar bir arada iç içe yaşamalı, birbirini kabul etmeli" dedi.

Konuşmaların ardından Leyla Halid, Zana'nın oturduğu masaya gitmek istedi. Ancak, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve bazı kadın aktivistler tartışma çıkmaması için araya girerek Halid'i sakinleştirdi. Filistinli kadın aktivistler ise Leyla Zana'nın yanına gelerek söylemine karşı tepkilerini dile getirdi.

"İŞGALCİLERİN TOPRAKLARIMIZDA YERİ YOKTUR"

Konferansa verilen aranın ardından söz alarak kürsüye çıkan Leyla Halid, Zana'nın, "Filistin'in devlet olmasını kabul ediyorum. Ancak İsrail'in yok edilmesini kabul etmiyorum" sözüne karşılık şöyle dedi:

"Ben bunu reddediyorum. İsrail bizim topraklarımızı yok etti. Biz Filistin'in her tarafı için mücadele ettik. İşgalcilerin topraklarımızda yeri yoktur, reddediyoruz. Siyonistler bu topraklarda yaşayamaz. Cellat ve kurbanı aynı kefeye koyamayız. Biz Filistin'de demokratik çözüm ve özgürce yaşamak istiyoruz. Biz barışı işgalciye hak vererek değil, bu topraklardan çıkararak kazanabiliriz."

Leyla Zana ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Leyla Halid bir mücadele kadını olmasına rağmen ve bu konferans Kürt kadınları tarafından yapılmasına rağmen, ağzından tek bir Kürt kelimesi çıkmadı. Ben buna tepki gösterdim. İsrail'in Filistin işgaline karşıyız. Ancak, Her iki halkın iç içe yaşamasından yanayız. Neden tepki gösterdi anlamıyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Sütçü İmamın Torunu 10 yıl önce Şikayet Et
    israilin yok edilmesini. ÇOK İSTİYORUM. bu şımarık milletin kökü er yada geç kurutulacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kupayı yarım görenler şaşırıyor! Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde tarihi olay!
Dev derbi yarın: Galatasaray-Fenerbahçe! Şampiyonluk düğümü çözülüyor