Yeniçeri: Suriye'de yaşananlar rastlantı değil

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Suriye'nin kuzeyinde el Nusra'nın PYD karşısında gerilemesinin ve PYD lideri Salih Müslim'in İstanbul'a gelmesinin El Kaide'nin öfkesini çektiğini öne sürdü.

Yeniçeri: Suriye'de yaşananlar rastlantı değil
Yeniçeri: Suriye'de yaşananlar rastlantı değil
GİRİŞ 31.07.2013 14:00 GÜNCELLEME 31.07.2013 14:00

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Somali'deki Türk büyükelçiliğine saldırının, Müslim'in İstanbul'a geldiği sırada yapılması rastlantı değil" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün üst yönetimindeki değişiklikler ve Kandil'deki yöneticinin Cemil Bayık olmasından sonra Suriye'nin kuzeyine önemli miktarda güç aktarımı yapıldığını ifade etti. Bayık'ın terör şebekesinin başına geçmesiyle Suriye'nin kuzeyinde olayların hızlanmasının tesadüf olmadığını dile getiren Yeniçeri, "Kandil'deki mihrakların gerek Suriye'nin kuzeyinde gerekse Türkiye'nin güneydoğusunda yeni bir terör konsepti belirlediği anlaşılıyor" dedi.

Türkiye'nin PYD'yi terör örgütü olarak gördüğünü ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçen yıl Erbil'de PYD lideri Salih Müslim ile görüşmeyi reddettiğini anlatan Yeniçeri, "Gelinen aşamada Davutoğlu, Müslim'in İstanbul'a gelişine önayak oluyor. Bu kadar kısa süre içinde bu kadar keskin bir dönüş, ancak AKP gibi hiçbir kırmızı çizgisi, hassasiyeti olmayan bir iktidarın işi olabilir" diye konuştu.

Suriye'nin kuzeyinde El Nusra'nın PYD karşısında gerilediğini ve PYD lideri Müslim'in İstanbul'a gelmesinin El Kaide'nin öfkesini çektiğini savunan Yeniçeri, "Somali'deki saldırı da El Kaide'nin El Şebab örgütü vasıtasıyla verdiği bir mesajdır. Somali'deki Türk büyükelçiliğine saldırının, Müslim'in İstanbul'a geldiği sırada yapılması rastlantı değil" dedi.

AK Parti politikalarının Türkiye'yi bölgede zor duruma düşürdüğünü ifade eden Yeniçeri, "Türkiye, 11 yıldır Ortadoğu'daki her hesabı yanlış çıkmış bir iktidar tarafından yönetiliyor. Türkiye için en büyük risk budur" diye konuştu.

Yeniçeri, PYD'nin, Suriye'deki Kürtlerin yaşadığı bölgeleri birleştirmek ve denize açılmak amacıyla Türkmen ve Arap nüfusa saldırabileceğini, bunun da etnik ve mezhep çatışmasının şiddetleneceği anlamına geldiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda Türklük tanımında, vatandaşlık konusunda hala uzlaşma sağlanamadığının belirtilmesi üzerine,Türk milleti kavramından taviz verenlerin ülkenin varlığına kast etmiş olacağını öne sürdü.

Türk milletinin etnisiteye indirilemeyeceğini belirten Yeniçeri, "Türk kavramıyla uğraşıyorlarsa, anayasanın gereği yoktur. Götürsün başına çalsınlar böyle bir anayasayı. Fransa'da 'Fransız', Almanya'da 'Germen', İspanya'da 'İspanyol' diyor; Türkiye'de Türk diyecektir. Bunu eğip bükmeye gerek yoktur" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar