Hak gelmiş batıl zail olmuştur

Fazilet Partisi'nden 1999'da milletvekili seçilen ancak TBMM'de yemin ettirilmeyen Merve Kavakçı İslam, "Türkiye'de başörtüsü sorunu açısından Hak gelmiş, batıl zail olmuştur" dedi.

Hak gelmiş batıl zail olmuştur
Hak gelmiş batıl zail olmuştur
GİRİŞ 31.10.2013 21:16 GÜNCELLEME 01.11.2013 00:36
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Fazilet Partisi'nden 1999'da milletvekili seçilen ancak TBMM'de yemin ettirilmeyen Merve Kavakçı İslam, 4 milletvekilinin başörtüsüyle TBMM Genel Kurulu'na katılmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, bunun ülkenin insan hakları süreci açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

"Türkiye'de başörtüsü sorunu açısından Hak gelmiş, batıl zail olmuştur" diyen Kavakçı, başını örtme kararı alan milletvekillerini tebrik ettiğini ifade etti.

Kavakçı, şunları kaydetti:

"On yıllardır yasaklı durumunda olan insanların, aslında son derece doğal olarak bir insan hakkını kullanmaları yani başörtüleriyle meclise girmeleri sonucunda hiçkimse bir şey kaybetmedi ancak toplum olarak çok şeyi tekrar kazandık. Ancak Turkiye'nin insan hakları sorunu bununla bitmemiştir. Diğer alanlarda da hızlı adımlar atılmalı ve herkesin inandığı gibi yaşamasını güvence altına alacak bir anayasa ve mevzuat değişikliği hızla sağlanmalıdır."

Başörtülülerin bundan sonra bu ihlallerin daha yakın takipçisi olması ve toplumun vicdanı olmak görevini de üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Kavakçı, "Atılan bu büyük ve çok olumlu adım, başörtüsü sorununun yargı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyette de çözümünü hızlandırmalıdır. Başörtüsü, insanlara bakışımızda, bir değişken olmaktan çıkana dek bu tutum sürdürülmelidir. Bu konuda büyük emekleri geçen Şule Yüksel Şenler gibi büyüklerimiz ve çocuk yaşta bu işin mücadelesini yapmak zorunda bırakılan evlatlarımızdan çok şey öğrendik. Bu hakkımızı titizce koruyacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 23
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    örtünme. ekrem çelebi arkadaşım islamda örtünme kuran ayetıyle farz kılınmıştır ,başortüsü musluman bir bayanın diğer elbiseleri gibi elbisesidir ve örtmesi farz dır ,nasıl örter örtümü doğrumudur,yanlışmıdır onun hesabını verecek olan kişi kendisidir ,isterse hiç örtmez yanlış olan yasaklanmasıdır ,bir başkası bir kişinin örtünmesini hangi hakla yasaklıyabilir ustelik musluman ülkesinde islamın farz kıldığı nı yasaklıyorsun ,dunyada bir yahudi ülkesi soyleyebilen varmı ki yahudiliği yaşamak yasak,aynisi hiristiyan içinde ,bizim ülkemizde islamı yaşamak niye yasak ,üstelik bunu yasaklayan partiye muslumanlar oy verıyor ,bu yanlış duzeltıydıyse niçin rahatsız olunuyor ,vucudumuzun bir organı ağrıdığı zaman doktora gidiyoruz dinimizi öğrenmek için kuran kurslarına gitmiyoruz kafamıza gore yorum yapıyoruz
    Cevapla
  • omataoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Satranç oyunu. Siyaset bir satranç oyunudur. Hamleleri dikkatli oynamak bir kaç adım sonrasını düşünerek oynamak gerekir. 99 yılında Erbakan ne yaptı sonraki adımı düşünmeden direkt veziri öne sürdü. Piyon veziri aldı. Sonrası ise Erbakan hoca mat... Ondan sonra kaos ve 28 şubat süreci. 80-90 yılın usta oyuncuları ile oynuyorsunuz sabırlı ve dikkatli oynamanız gerekir. Bir de şimdiki sürece bakın. Bu satranç 10 yıldır oynanıyor ve Ancak şaha hamle yapılabiliyor ve Şah kaçacak kare arıyor.
    Cevapla
  • ekrem çelebi 10 yıl önce Şikayet Et
    islam da böyle örtünme yok, kimse kimseyi kandırmasın arkadaşlar.... türban ya da başörtüsü takmış, yüzünde bi karış boya, dudaklarda makyaj-ruj herneyse...ulema böyle örtünmeyi reddediyor biz se dinin gereği sayıyoruz...günah işliyoruz.
    Cevapla
  • Kültigin 10 yıl önce Şikayet Et
    OOOOO, abla diyor ki, devam..... Sen, Merve Kavakçı, ABD vatandaşı olduğun için vatandaşlıktan çıkarıldın, onları tercih ettin. Git ABD senatosuna gir tamam mı?!
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    hamdolsun bu sevapta tayyibimizin ve arkadaşlarınındır. Bu inkarcılığın artık bu ülkede yıkılışının, müslümanların ülke yönetimini tam olarak ele almasının günüdür, mübarek olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin