Erdoğan: Artık hizaya sokulacak Türkiye yok!

Başbakan Erdoğan, "Türkiye sizin bildiğiniz Türkiye değil, köprünün altından çok sular aktı. Bu bölgede, coğrafyada biz de varız" dedi.

GİRİŞ 24.05.2014 20:47 GÜNCELLEME 24.05.2014 21:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Köln'de on binlerce gurbetçi vatandaşımıza konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere meydan okudu.

KİBİR ABİDELERİNE DUR DEDİK

-Biz bu kibir abidelerine, millete tepeden bakanlara dur dedik. Bu ülkede biz de varız dedik. 77 milyon bu ülkenin sahipleriyiz dedik. Hukuk özgürlük dedik, en önemlisi kardeşlik dedik. 12 Yıl boyunca tarihi nitelikle reformlar yaptık. 30 yıl boyunca insanlarımızı göz yaşına boğan terör olayını durdurduk. Başörtüsü zulmünü bitirdik. 77 milyonun huzuru için çok cesur adımlar attık. Artık benim başörtülü kızım okula gidebiliyor devlet dairelerinde çalışabiliyor.

TÜRKİYE ARTIK HİZAYA SOKACAĞINIZ TÜRKİYE DEĞİL

İçerde kibir abideleri olduğu gibi dışarda da kibir abideleri olduğunu görüyoruz. Türkiye'ye parmak sallamayı, Türkiye'yi tehdit etmeyi, türkiye'nin kalkınmasını engellemeyi kendilerine hak görenler var.  İçerde söylediğimi onlara da söylüyorum. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye sizin bildiğiniz Türkiye değil artık, Köprünün altından çok sular geçti. Şu anda batıda Avrupa'da büyüme oranlarına bakıyoruz. En büyüğü ilk çeyrekte 0.8. Almanya.. Biz de ise kesin olarak açıklanmadı ama en az 4 olacak. Çalışıyoruz be, durmak yok, yola devam dedik devam ediyoruz.  Bu bölgede, bu coğrafyada biz de varız.

-Sene 2002, Türkiye'nin IMF'e borcu 23 milyar dolar. Biz o Gezi dedikleri dönemde o borcu sıfırladık. Bizden öncekiler aldılar, biz kapattık.  Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Şu anda ise 130 milyar dolar. Gezi eylemlerinin olduğu dönemde ise 136 milyar dolar dolayında idi. Devletin borçlanma faizi yüzde 63 iken, biz tek haneli rakama indirdik. Daha da inecek. Biz yüksek faizin bir sömürü aracı olduğuna inanıyoruz.

HİÇ KİMSE BİZE PARMAĞI İLE HEDEF KOYAMAZ

-Bu yolculuğumuz devam edecek.  Büyüyen Türkiye bizim de hakkımız, Bölgesel ve küresel konularda söz söyleme bizim de hakkımız. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok. Gündem belirleyen bir Türkiye var. Türkiye'yi artık herkes görmek ve hazmetmek zorundadır. Hiç bir kimse, hiçbir ülke hiçbir uluslararası güç parmağını sallayarak bize istikamet çizemez. Hiç bir kimse bizi azarlayamaz. Hiç kimse kendisine hak gördüğünü bizden esirgeyemez.

-İçerde o kibir abideleri ne söylüyorsa dışardaki bazıları aynısını söylüyor. İçerdeki bazı siyasetçilerle dışardaki bazıları aynısını söylüyor. İçerdeki bazı basın organları ile dışardaki bazı basın organları aynısını yazıyorlar.

YORUMLAR 5
  • Harun Caliskan 9 yıl önce Şikayet Et
    oradaydim!!!. Dün aksam bende Köln Laxess Arenada Bsabakanimi dinledim. Inanilmaz sevgi gösterisi vardi. Eger Aday olursa biz gurbetcilerin 70% oyunu alir.
    Cevapla
  • TANER ÜNL 9 yıl önce Şikayet Et
    VARMI BAŞKA BAŞBAKAN . Varmı Dünyada böyle başka bir Başbakan. kendi ülkesinden başka bir yerde miting yapabilecek. gittiği dış ülkede mitingine 30 bin - 40 bin kişi taplayabilecek başka bir BAŞBAKAN varsa çıksın meydana.. İnsan duygulanıyor GURUR duyuyor ya huu.. RABBİM YAR ve YARDIMCISI OLSUN İNŞ...
    Cevapla
  • cengizatr 9 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanım benim. Adamın dibi dibi.. AArtık geri dönüş yok.. Kim ukalalık yaqarsa gereken cevabı alacaktır.. Yürüyoruz büyük reisle beraber
    Cevapla
  • VATANDAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan En Doğrusunu Yaptı. Haklısın keşke o sorunları dile getirseydi doğru olurdu ancak Başbakanımız Zeki ve Akıllı Adamdır Eğer Merkel hükümetini kötüleseydi Almanyadaki Türklere Almanya Hükümeti Farklı Bir Şekilde Yaklaşabilir yani şuanki ortamı bulamayabilir diye zor duruma sokmak istemedi milletini o açıdan en doğrusunuda Yaptı Merkelin Amacı Başbakanla Arasını Açıp Oy almak Ve Türklere Dha farklı bir zülüm uygulamak bunu unutma Başbakan Ne yaptıgını bilir Elhamdülilah
    Cevapla
  • Türk Turan birligi 9 yıl önce Şikayet Et
    ben basbakanin konusmasini dinledim. ve biraz pasiv buldum sayin basbakan adiyaman´da konusma yapar gibi durmadir türkiyenin sorunlarini anlati keske biraz irkci cinayetler türk evlerin yanmasi gibi konulari ele alsaydi..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor