Ekmeleddin İhsanoğlu İstiklal Marşı'nı bilmiyor

İhsanoğlu, okuduğu İstiklal Marşı dizeleri için "Çanakkale şehitleri şiirinden heralde" dedi.

GİRİŞ 31.07.2014 10:12 GÜNCELLEME 31.07.2014 15:58
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

CHP ve MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, bayram arefesinde Edirnekapı Şehitliğini ziyaret etti. Edirnekapı şehitliğine yanında herhangi bir partili olmadan gelen İhsanoğlu, ilk olarak şehitlik anısına karanfil bırakıp dua etti.

İhsanoğlu’na şehitlikte görevli askerler de bir çeşitli bilgiler vererek kolonya ikramında bulundu. Daha sonra İhsanoğlu, şehitlikte çocuklarının mezarlarını ziyaret eden şehit aileleri ile kısa sohbetler etti. Çatı aday İhsanoğlu, kendisine ‘Cumhurbaşkanı olursanız şehit ailelerini unutmayan’ diyen şehit yakınlarına da, “Merak etmeyin. Sizleri unutmayacağız” diyerek cevap verdi.

İSTİKLAL MARŞI'NI ÇANAKKALE ŞİİRİ SANIYOR

İhsanoğlu, Edirnekapı şehitliğindeki son ziyaretini ise Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un mezarına yaptı. Ersoy’un mezarına karanfil bırakıp dua eden İhsanoğlu, daha sonra İstiklal Marşı'nın bazı dizelerini okudu. Fakat İhsanoğlu, okuduğu İstiklal Marşı dizeleri için "Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitleri şiirinden heralde" dedi.

YORUMLAR 57
  • Ata 8 yıl önce Şikayet Et
    O istiklal marşını bilmiyor ,Ya diğeri Atatürk ü bilmiyor :) al birisini ötekine vur. Neyin peşinde kosuyorsunuz. Sizce her ikiside türkiyenin temsili olabilir mi
    Cevapla
  • karaşahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Rezillik. Diz boyunu geçmiş. Türkiye ye, Cumhura Başkan adayı olan adam Türkiye nin İstiklal Marşı nı bilmiyor. Şu olaydan sonra buna oy vereceklerin yüzüne tükürsen az. Böyle kepazelik, böyle utanmazlık, böyle yüzsüzlük görülmedi, kolayına da görülmez. Söylenecek söz yok. Bu adama turist bile denmez.
    Cevapla
  • mermus 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi ki. bakara suresinden falan dememiş.buna da şükür.
    Cevapla
  • ömürcan 9 yıl önce Şikayet Et
    ONU BUNU ANLAMAM.... BİLDİĞİM TEK ŞEY VAR.. O DA...................... bundan sonraki genel seçimlerde oyum ce ha pe nin... tabi ki genel başkanı fettullah gülenin olduğu ce ha pee...
    Cevapla
  • Abdullah Öz 9 yıl önce Şikayet Et
    MHP için fark etmez...Rahşan kontroluna giren Bahçeli,İstiklal Marşını bilmez Ekmel Kontrolüne.... çok rahat girer...Sıkıntı yok...MHP yönetiminin, İstiklal Marşı bilmeyen bir Devlet Başkanına itirazı olacağını hiç sanmam...Varsa buna bir itirazları yapsınlar o zaman...Ahali de anlasın ak koyun,kara koyunu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?