Mehmet Şimşek kimdir? Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni kabine listesinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yer aldı. Mehmet Şimşek kimdir?

GİRİŞ 29.08.2014 16:22 GÜNCELLEME 29.08.2014 16:27

Cumhurbaşkanına sunulan ve onaylanan bakanlar listesini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevine devam edecek bakanlardan birini Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek olarak açıkladı.

Eğitiminin bir bölümünü yurtdışında almış olan Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek Batman doğumlu ve aynı zamanda Batman milletvekili. Daha önce Gaziantep Milletvekilliği yapan ve Devlet Bakanı görevini de yapmış olan Mehmet Şimşek uzun süredir kabinede Maliye Bakanı olarak görev alan oldukça tecrübeli bir isim.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kimdir?

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir.

Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.ABD Büyükelçiliğinde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Biriminde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.

Mehmet Şimşek, 23. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'İki dakikalık muayene'ciler, sokağa çıkabilecek misiniz?
11 ilde PKK'ya operasyon: 92 terör ini imha edildi!