Erdoğan'dan flaş IŞİD telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla arayarak IŞİD konusunda görüştü.

Erdoğan'dan flaş IŞİD telefonu
Erdoğan'dan flaş IŞİD telefonu
GİRİŞ 12.10.2014 01:23 GÜNCELLEME 12.10.2014 01:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaparak, Türkiye'nin terörün her türüne karşı olduğuna işaret etti ve 5 Ekim'de Grozni'deki terör saldırısında yaşanan can kayıplarından ötürü Putin'e taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Erdoğan ile Putin bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede ikili ilişkilerin ele alınmasının yanı sıra, bazı uluslararası sorunlara da değinildi.

İkili ilişkilerde en önemli mekanizmalardan biri olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına ilişkin hazırlık çalışmalarıyla ilgili görüş teatisinde bulunulan görüşmede, söz konusu toplantının yıl sonuna doğru gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesinde, Türkiye'nin PKK ve IŞİD gibi örgütlerle mücadele etmiş bir ülke olarak, terörün her türüne karşı olduğuna dikkati çekerek, 5 Ekim'de Grozni'deki terör saldırısında yaşanan can kayıplarından ötürü Putin'e taziyelerini ilettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e, Kırım'daki Tatar Türkleri'nin yaşadığı sıkıntıları da hatırlattığı, Kırımlı Türkler'in endişelerinin giderilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine değindiği bilgisi edinildi.

YORUMLAR 6
  • Cihan HORASAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Moskof zulmü. Altta yorum yazanları görünce içim sızladı yazmak zorunda hissettim kendimi kardeşler Rusya İSLAM düşmanlığında abd den daha ileridir. Kendi toprakların da müslümanlar a her türlü baskıyı yapıyor kadınlar örtülü olarak dolaşamıyorlar. rusya topraklarında 20 milyon müslüman var o kadar sindirilmişler ki kimse varlıklarından haberdar değil. Ayrıca stalin döneminde yaklaşık 20 milyon insan öldürüldü bunları ekserisi müslüman
    Cevapla
  • eray akalın 9 yıl önce Şikayet Et
    burak hakan. haberi iyi oku.cumhurbaşkanımız erdoğan putini aradı.putin erdoğanı aramadı.zaten niye putin arasın.türkiye yardım istiyor rusyadan...
    Cevapla
  • aksoy şafak 9 yıl önce Şikayet Et
    rusya nerdesin.... rusya filistine 10 milyar dolar yardım yapmıştı.şimdi ise ırak ve suriyedeki müslümanlara yardım etmeli.
    Cevapla
  • eren yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    geç kalındı. aslında amerika yerine rusya operasyon yapsaydı şimdiye kadar işıd bitebilirdi.tabili her şey nasiptir.çünkü rusya patroit katili adlı vüze üretti.sonuçta rusyanın hedefi çabuk bulma gücünün amerikadan daha yüksek olduğunu düşünüyorum.rusya daha serttir.bir şeye karar verince gevşek davranmaz.zten rusya müslüman devletelere sempati duyuyor.
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    sevindim. keşke bu telefon daha önce olsaydı.sayın cumhurbaşkanımız acaba neden daha önce rusya başbakanımız aramadı? ben rusyadaki ağıe ve etkili uaranyum silahlarının ışndın kamplarını saniyerler içinde yok edeceğini düşünüyorum.tabiki rusya acele davranırsa..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır