Ensarioğlu: HDP psikolojik baskı kuruyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı ve eski Devlet Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu, haber7.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Ensarioğlu: HDP psikolojik baskı kuruyor
Ensarioğlu: HDP psikolojik baskı kuruyor
GİRİŞ 19.05.2015 10:28 GÜNCELLEME 19.05.2015 11:30
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İbrahim Günay'ın haberi

Ensarioğu, HDP’nin halk üzerinde oluşturduğu psikolojik bir baskı olduğunu, HDP’nin ev ev dolaşıp seçmenin T.C kimlik numaralarını alındığını iddia etti.

İşte Ensarioğlu’nun haber7’ye yaptığı o açıklamalar:

Halkımızın bizden en büyük beklentisi işsizlik ve barış sürecidir. Halk önce can sonra canan diyor. Bizler barış sürecini devam ettirmeye gayret gösteriyoruz. Sayın Kalkınma bakanımız Diyarbakır’a projeleri ile geldi bunlar da halkımızın işsizlik sorununa çözüm olacaktır. İktidarımız Diyarbakır’da şuana kadar 24 katrilyon (eski para ile)  para harcamış.

“HDP, JİTEM’İN ÖTESİNE GEÇTİ”

Bölgede halk üzerinde psikolojik bir baskı kurulmuş. Bugüne kadar HDP parlamentoda oldu, yerel yönetimlerde olsun ekseriyet kendi ellerinde. Ona rağmen halkın üzerinde baskı kuruyorlarsa izledikleri yol yanlış. Demekki halkın hür iradesinden endişeleri var. Sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları ile bölgede JİTEM bitirildi, olağanüstü hal kaldırıldı. Ama şuanda HDP JİTEM’in çok ötesine geçti. Bir köylü oy vermeyecek diye tehdit ediliyor. Ben açık ve net söylüyorum PKK ikiye bölünmüştür. Örgüt elindeki silahı bırakmak istemiyor. HDP de tarafını seçmek zorunda ya örgütün yanında yerini alır yada halkın yanında yerini alır.

“EV EV DOLAŞIP KİMLİK NUMARASINA KADAR ALIYORLAR”

Eğer dürüst bir siyaset izlemiş olsaydılar bu tehditler ile oy toplamaya kalkmazlardı. Şimdi duyumlar alıyoruz HDP’liler ev ev dolaşıp T.C kimlik numaralarına kadar seçmenin bilgisini topluyorlar. Böyle olunca halk korkuyor. ‘Yani neden benim T.C numaramı alıyorlar’ diyor.

“AŞİRETLERİN HDP’YE GEÇMESİ”

Bölgedeki aşiretlerin saf değiştirmesi gayet normaldir. Burada HDP muhalefet olarak görülüyor. Eğer sizin desteklediğiniz isim aday gösterilmemişse aşiret olarak muhalefete kayma olabiliyor. Bir kısım baskı da olduğu zaman aşiretlerin HDP’ye geçmesi kaçınılmaz oluyor. Yani HDP’nin bölgede bir projesi yok, bir fabrika yaptığı yok. Kim niye oy versin? Ya baskı uygulanıyor yada desteklediği isim aday gösterilmedi diye tepki olarak HDP’ye kayma oluyor.

“PKK SİLVAN’DA NEREDEYSE HER GÜN BİR TUZAK KURUYOR”

Silvan biliyorsunuz bizim diğer ilçelere göre medreselerin çok yoğun olduğu bir yerdir. Bu bölgede iki ilçede medreseler sayıca çok fazladır, Cizre ve Silvan. Yerel seçimlerde hatırlarsanız Silvan’da HDP ile HÜDA-PAR arasında çatışmalar yaşandı. Yani bölge muhafazakar olduğu için ortada kendini ispatlama çabası olduğunu düşünüyorum. Bu olaylar olmasaydı belki Silvan barajı 10 yıl önce bitmiş olurdu.

“SEÇİMLER İÇİN OY TAHMİNİ”

Ben Türkiye geneli yüzde 45’in üzerinde bir oy alacağımızı bekliyorum. Diyarbakır’da ise yüzde 35 hatta 40’lara kadar bir oy alacağımızı düşünüyorum. Çünkü esnafı çok tepkili gördüm. 6-7 Ekim olaylarından beri bir türlü toparlanamamışlar. Artık tek ümit olarak AK Parti’yi görüyorlar.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • siirtli 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen madem biliyorsunuz niye engel olmuyorsunuz
    Cevapla
  • noname 8 yıl önce Şikayet Et
    hayır anlamıyom hem kendiniz itiraf editorsunuz kimlik numarasına kadar alıyorlar diye hemde devlet olarak müdahalede bulunmuyorsunuz? adamlar size niye oy versinler ki daha güvenliği sağlayamıyorsunuz
    Cevapla
  • Güven 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede kürt milliyetçiliği yapan muhafazakar bir partiye ihtiyaç var. HDP milliyetçilikten çok sol örgüt gibi.
    Cevapla
  • Berdi 8 yıl önce Şikayet Et
    bir duyum aldım; seçimlerde tüm sandık görevlileri hdp'li.... ve gelmeyenlerin yerine sahte imzayla hdp'ye oy atıyorlar(mış).. akp demek, devlet demek.... devlet demek, akp demek.... seçimin güvenliğini sağlayamayan devlet olamaz... (olay yeri= Van)
    Cevapla
  • birşey hesaba katılmamış 8 yıl önce Şikayet Et
    tek taraflı bir açıklama olmuş, sn ensarioğlu bölgedeki üçüncü güç olan hüdaparı görmezden geliyor.Bu çok yanlış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler