İşte o iki fotoğrafın gerçek hikayesi

7 Haziran’da görev süresi sona eren AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, fotoğrafıyla ilgili iddialara tepki gösterdi.

İşte o iki fotoğrafın gerçek hikayesi
İşte o iki fotoğrafın gerçek hikayesi
GİRİŞ 14.06.2015 14:47 GÜNCELLEME 14.06.2015 14:52
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Hacdan döndükten sonra sadece 3 gün sakalı olduğunu, mevlit okunduktan sonra sakalını kestiğini ve meclise hiç sakallı gelmediğini, eşinin de hac dönüşü başını açtığını söyleyen Rifat Sait, yeni resim gibi gösterilen sakalsız ve başı açık fotoğrafların da hacdan önce çekildiğini belirtti.

SAKALIMI HACDAN DÖNDÜKTEN 3 GÜN SONRA KESTİM

Milletvekili seçildikten sonra sakal bırakmadım. Geçtiğimiz eylül ayında eşimle birlikte hacca gittik. Her Müslüman gibi bir dini vecibe olduğu için hacda sakal bıraktım. Hac dönüşü mevlit okutacaktık. Sadece 3 gün sakallı olarak ziyaretçi dost ve akrabalarımı kabul ettim. Sonra sakalımı kestim. 
 

EŞİM DE YENİ DEĞİL HACDAN SONRA KENDİ İSTEĞİYLE BAŞINI AÇTI

Meclis çalışmalarına hiçbir zaman sakallı katılmadım. Eşim de dini vecibeleri gereği hacda başını örttü. Bu örtüyü hac dönüşü bir süre taşıdı ve kendi isteği ile başını açtı. Eşimin hacdan önce de başı açıktı. "Milletvekili adayı olamayınca başını açtılar" şeklindeki açıklamalar bizi çok üzdü. Hiçbirisi gerçekleri yansıtmıyor.
 

SAKALSIZ VE BAŞI AÇIK FOTOĞRAFLAR HACDAN ÖNCE ÇEKİLDİ

İşin ilginç yanı "Vekil olamayınca sakalını kesti başını açtı" haberlerinde kullanılan sakalsız ve başörtüsüz fotoğraflar yeni değil, eşimin ve benim hacca gitmeden önce çektirdiğimiz fotoğraflar. Gerçekler bu kadar açık iken "milletvekili olamadı sakalını kesti, başını açtı" şeklinde haberlere muhatap olmak çok çirkin. Bizi bu bölgede herkes tanır. Yakın tarihte Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yurtdışı gezisine katıldım. Medyada bu şekilde yer almak, beni ve ailemi çok üzdü. Keşke bu haberler yapılmadan önce bizi arasalardı.

AK PARTİ'NİN NEFERİYİM

Ben temel doğrularından sapmayan, inancı ve vicdanı için yaşayan bir insanım. Asla ikiyüzlülük yapmadım, yapmam. Başımız dik alnımız aktır. AK Parti'nin bir neferi olarak milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Beni ve eşimi hedef alan karalama sebebiyle ailecek çok üzgünüz. 
 

BAŞI AÇIK FOTOĞRAFLAR 2011 VE 2013 YILLARINA AİT

Yalan habere yer veren gazetelerin kullandıkları; benim sakallı eşimin başörtülü olduğu fotoğraf hacdan döndükten 2-3 gün sonra yapılan mevlit sırasında çekilmiştir. Benim sakalsız eşimin ise başı açık vaziyette yer aldığı diğer iki fotoğraftan birisi 2011 yılında milletvekili olduğum dönemde mecliste, diğeri de 27.01.2013 tarihinde Bornova Bayraklı İnşaat Müteahhitleri Derneğinin düzenlediği bir gecede çekilmişti. İnternet ortamında buldukları bu fotoğrafları bile vatandaşların husumetini bizlere yöneltecek şekilde farklı bir dizayn içerisinde çarpıtarak kullanmışlardır.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • NURİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaptıkların sadece insanlar ne der diye yaptığın anlaşılıyor.Oysa ALLAH için yapsaydınız böyle olmazdı. Biraz din dersi almanızı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • reco 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti misyonu için çalışanlar, bir elin parmaklarını geçmez.!gerisi malı götürme misyonu peşinde.
    Cevapla
  • krall 8 yıl önce Şikayet Et
    aç kapa artema mı bu kardeşim politikacısın sen dikkat edeceksin
    Cevapla
  • muhami_ 8 yıl önce Şikayet Et
    millet camiye gider etek giyer başını örter mezara gider örter sonra açar mevlüt okutur örter açar bu milletin nasıl bir din anlayışı var anlamış değilim açık geziyosan aynı devam et örtüp açmanın bir farkı olmayacak zaten
    Cevapla
  • Kartal 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların derdi sizimi gerdi,ne diye sahip çıkıyorsunuz bunlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?