Bakan Kılıç'dan 'Silah' iddiasına yanıt

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan gerginlik sırasında "silah gösterdiği" iddiasına cevap verdi.

GİRİŞ 03.09.2015 19:07 GÜNCELLEME 03.09.2015 20:58
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Koray Aydın başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da 11 bağımsız bakanın yemin törenin sırasında yaşanan gerginlik sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin'e silah gösterdiği iddiası bazı internet siteleri ve sosyal medyada yer aldı. Suriye ve Irak tezkerelerinin görüşmeleri öncesinde HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Genel Kurul'da yerinden söz alarak Bakan Kılıç'ın hakkındaki iddiaya cevap vermesini talep etti.

"SAYIN BAKAN CEP TELEFONUNU BELİNDE TAŞIYOR"

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "CHP'den Sayın Özgür Özel de diğer arkadaşlar da şahit ki Sayın Bakan, cep telefonunu belinde taşıyor. Sayın Bakan gelirken cep telefonunu eline aldı ve buradaki arkadaşlar da gördü. Sayın Bakan'ın silah taşımadığını da ve bir bakanın Meclis Genel Kurulu'na bir silahla girmemesi gerektiğini hepimiz biliyoruz, Sayın Bakan da bu konunun bilincinde. Bu konuda üzücü olan şey şudur: Bu haberin bir takım internet sitelerine hemen bir şekilde havale edilmesi ve haber yapılması üzücüdür. Sayın Bakan da bu konuda hukuki işlem yapacağını açıklamıştır" dedi.

"ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM, BU BİR İFTİRADIR"

Hakkındaki iddiaya yerinden söz alarak cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı AKif Çağatay Kılıç ise, "Görüşmeler esnasında bir gerginlik ortamı içerisinde cereyan eden olay esnasında benim silah taşıdığım ve benim de bunu bir şekilde gösterdiğim iddia edilmiş. Konu bana intikal ettikten sonra biraz evvel gazetecilere gerekli açıklamaları yaptım" diye konuştu.


Bakan Kılıç, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Ayrıca hem AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Sayın Oktay Vural Bey ile de görüştüm. Bu noktada benim hiçbir zaman, hiçbir şart altında, her ne olursa olsun, TBMM çatısı altında silah taşımak gibi bir durumun olamayacağını, şahsımın bu tip bir olayı asla ve asla tasvip etmeyeceğini dile getirmek istiyorum. Bu noktada benimle ilgili bu tip bir iddianın ve üzülerek belirtmek istiyorum ki bu bir iftiradır. Ben aynı zamanda bir milletvekiliyim, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bir üyesiyim, asla ve asla böyle bir hareketi yapmayacağımı beni tanıyan tüm insanlar bilir. Ayrıca internet sitesinde iddiaya konu olan kişi de Samsun Milletvekili Sayın Hayati Tekin Bey de bir açıklama yapmıştır, bunun asla doğru olmadığını belirtmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum."

"TAMAMEN GERÇEK DIŞI"
"Altını çizerek söylüyorum, asla böyle bir şey olmamıştır" diyen Kılıç, "Hiçbir şart altında böyle bir şeyin olamayacağını tekrar dile getirmek istiyorum. Meclisimizin çalışmaları içerisinde gerginlikler olabilir, tansiyon yükselebilir. Bu esnada birbirimize karşı sesimizi yükselttiğimiz, farklı anlamdaki sözler sarf ettiğimiz olabilir ancak iddia edilen olay tamamen gerçek dışıdır ve hiçbir şekilde olamaz" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı olduğunu hatırlatan Kılıç, "Gençlerimize herhangi bir şekilde silah ile sorunlarını, konuşmalarını veya bir çözümü bulmaları noktasında böyle bir şeyi kullanmaları noktasında böyle bir örneği asla ve asla tasvip edemem. Farklı siyasi partilere mensup olabiliriz, farklı görüşlerimiz olabilir, zaman zaman görüşlerimizden dolayı birbirimize karşı sert sözler söyleyebiliriz ancak CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri de bu noktada itibar eder" dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • İlk Nur 8 yıl önce Şikayet Et
    Silah taşımayı siz iyi bilirsiniz deseydiniz ya bakanım. Bizim silahla işimiz olmaz.
    Cevapla
  • yanan ateş 8 yıl önce Şikayet Et
    belinde taşıyan hala varmış demekki
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık adamlar nasıl yalan söyliceklerini şaşırdı, iftirada yalanda küfürde sınır tanımıyolar.
    Cevapla
  • Fethi 8 yıl önce Şikayet Et
    fitneci chp söyler uşak medyaları yazar bunlara oy veren çapulcularda inanır ALGI SİYASETİ BU
    Cevapla
  • vuran 8 yıl önce Şikayet Et
    pervin buldan çok ayıp ettin ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...