Hükümet güvenoyu aldı

64. hükümet 315 oyla güvenoyu aldı

Hükümet güvenoyu aldı
Hükümet güvenoyu aldı
GİRİŞ 30.11.2015 22:06 GÜNCELLEME 01.12.2015 00:32
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. hükümet, TBMM'de güvenoyu aldı.

Oylamanın ardından Başbakan Davutoğlu,teşekkür konuşması yaptı.

"Aldığımız oy 49.5'tur ama şu andan itibaren tüm milletimizin hükümetiyiz. Muhalefetin meclis'te temsili iktidarın temsili kadar önemli bir haktır. Muhalefetimizin temsil anlamında hakkına saygı göstereceğiz. Eleştiri en doğal hakkınızdır. En aykırı görüşlere dahi tahammülle yaklaşalım.

DAVUTOĞLU'NDAN İKİ RİCA
İki ricam olacak;
uslüp açısından nezaketi en üst seviyede tutalım. İkinci ricam empati yapalım. Önce biz empati yapacağız. Getireceğimiz yasa teklifinde muhalefet olsaydık ne yapardık diye düşünerek ona göre tavır alacağız. Sizden ricam siz iktidarda olsaydınız en kritik durumlarda nasıl tavır alırdık diye düşünerek ona göre hareket ediniz. Eleştirmeden önce bir an karar makamında olduğunuzu düşünün."

"Herkesin hükümetiyiz. Hiçbir zaman, hiçbir kesimi ihmal etmeyeceğiz. Herkesi dinleyeceğiz."

Parti genel başkanlarıyla gerçekten güzel bir başlangıç yaptık. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüştüm. Diğer partilerin eş başkanları burada olsaydı onlarla da görüşecektim. Bu çatı altında kimseyi dışlamadık dışlamayacağız. 

"Bu görüşmede kendilerin çok yapıcı bir şekilde bir teklifte bulunarak; Türkiye'nin kaybedecek vakti yok, hep beraber gelin, geçici bütçe yerine esas bütçe üzerine yoğunlaşalım. Esas bütçeyi doğrudan çıkararak zaman kazanalım. Çünkü dün Türkiye-AB Zirvesi'nde de görüldüğü gibi önümüzde kat edilecek çok yol var. Çok ciddi yasama faaliyetine ve reforma ihtiyacımız var. Zaten 7 Haziran'dan bu yana bütün iyi niyetli çabalarımıza rağmen hükümet kuramamış olmanın sonucunda neredeyse yılın yarısını iki seçimle geçirmek zorunda kaldık."

ESAS BÜTÇE ÖNERİSİ
Geçici bütçe yerine 2016 yılı bütçesinin çıkarılmasını millet adına talep ettiklerini belirten Davutoğlu, bunun pazarlık konusu yapılması ve vakit kaybedilmesi halinde tüm Türkiye'nin kaybedeceğini söyledi.

Davutoğlu, Genel Başkanları ilk fırsatta ziyaret etmek için talepte bulunacağını ve gelecek dönemin temel konularını da içine alan bir görüşme yapmayı istediğini söyledi. Davutoğlu, "Bu görüşme gerçekleşirse Türkiye'nin önündeki en temel sorunlar da dahil olmak üzere hemen atacağımız adımlar ve ileride gerçekleştireceğimiz orta ve uzun vadeli reformlarla ilgili bizzat kendilerine doğrudan bilgi aktaracağım ve destek talep edeceğim" dedi.

DÜŞÜRÜLEN RUS UÇAĞI
Eleştirmeden bir an sizin karar aşamasında olduğunuzu düşünün ve hava sahasına ilişkin yaptıklarımızı öyle eleştirin. Bu milletin onuru söz konusu olduğunda öyle düşünülmeli.

YORUMLAR 21
  • Sakaryali 8 yıl önce Şikayet Et
    Su ortamda hukumete guven oyu vermeyen partiler secmenleri ile beraber tambir vatan hainidir.ister zorunuza gitsin ister gitmesin.ulke savasin esiginde bunlar hala tayyip dusmanliginda .yaziklar olsun muhalefetin tumune oyverenlere.
    Cevapla
  • Haydar 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatana millete hayırlı olsun , inşallah hükemette akıllanıp aç kurtlarla dansa kalkmaz, 67 model bir uçağın hakkından bile gelemedik. Tüm ülke cezalandırıyoruz. Etrafımız ateş çemberi satrancı oynarken halmeleleri bir çok defa düşünmeliyiz.
    Cevapla
  • Van 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizi pkk den kurtarın..
    Cevapla
  • Cimo 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın...
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    artik chp li deilim yasa sen basbakanim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!