CHP milletvekili 'İsrail haklı' dedi

CHP'liler katilama tepki olarak TBMM İsrail Dostluk Grubu'ndan toplu istifa kararı alırken bir vekil dedi ki: 'İsrail kendini savunuyor. Üç çocuk öldü diye politika oluşturulmaz'.

CHP milletvekili 'İsrail haklı' dedi
CHP milletvekili 'İsrail haklı' dedi
GİRİŞ 03.08.2006 15:20 GÜNCELLEME 03.08.2006 15:20

Zübeyde Yalçın'ın haberi


Meclis'teki İsrail Dostluk Grubu üyeleri toplu istifa kararı alırken, gruptaki tek aykırı ses CHP'li Nuri Çilingir oldu: 'İsrail, kendi topraklarına atılan bombaların hesabını soruyor. Kendini savunuyor. Üç çocuk öldü diye duygusal hareket edilmez. Terörist Hizbullah'ın peşinden gitmek Türkiye'ye yakışır mı? Birileri PKK için aynı şeyleri gündeme getirebilir.'



CHP'den aykırı ses: 3 çocuk öldü diye politika yapılmaz

İsrail Dostluk Grubu'ndan İsrail'i savunduğu açıklayan tek üye olan CHP'li Çilingir, '3 çocuk öldü diye politika oluşturulmaz. İsrail kendisini savunmayacak mı' dedi.

CHP'liler Lübnan'a saldırıya tepki olarak TBMM İsrail Dostluk Grubu'ndan toplu olarak istifa kararı alırken, İsrail'i haklı bulduğunu açıklayan tek milletvekili olan CHP'li Nuri Çilingir, '3 çocuk öldü diye politika oluşturulmaz' dedi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan CHP Manisa Milletvekili Çilingir, İsrail'in BM tarafından tanınan bir devlet olduğunu, bir devletin de kendini savunma hakkı bulunduğunu belirtti. İsrail'in karşısında bir devlet değil, gruplar halinde örgütlenmiş terör örgütü bulunduğunu ifade eden Çilingir, 'Nereden aldığı belli olmayan bombalarla İsrail'i bombalıyor. Peki hakim bir devlet kendi topraklarına atılan bombaların hesabını sormayacak mı? Kendini savunmayacak mı?' diye sordu.

KARA ÇARŞAFLI BOMBACI


Fotoğraftaki son kareye bakıp, 3 çocuk öldü diye duygusal hareket edilemeyeceğini, aksi taktirde Türkiye'nin başına da farklı belalar gelebileceğini, birilerinin PKK'yı için aynı şeyleri gündeme getirebileceğini belirten Çilingir, şöyle devam etti: 'Türkiye'de yaşayan herkes, bunu düşünmek zorundadır. Ortada bir terörist örgütlenme var. Hizbullah gösteri yapmış, kara çarşaflı beline bombalar bağlamış kadınlar görünüyor. Böyle bir örgütün peşinden gitmek Türkiye'ye yakışır mı? Sivillerin bulunduğu yere bomba atılmış. İsrail de diyor ki 'Hizbullah orada saklanıyor'. Senin evinde saklanacak, silah attı, çocukları öldürdü diye yaygara yapacaksın. Lübnan devletse Hizbullah saldırılarına son vermeli, değilse 'ben devlet değilim, gücüm yetmiyor' desin.' Çilingir, Dostluk Grubu'ndan istifaya olumlu yaklaşmadığını, ancak parti kararına da karşı çıkmayacağını kaydetti. 


(Sabah)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'