'Türkiye ilkini başardı, şimdi sıra ikincide'

Bakan Soylu, yeni anayasa şart diyerek, "Türkiye birinci sıçramasını gerçekleştirmiştir. Şimdi Türkiye’nin ikinci hamle zamanıdır' dedi.

'Türkiye ilkini başardı, şimdi sıra ikincide'
'Türkiye ilkini başardı, şimdi sıra ikincide'
GİRİŞ 27.03.2016 17:58 GÜNCELLEME 27.03.2016 18:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 2. Olağan Genel Kurulu Toplantısı Grand Cevahir Otel’de yapıldı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kadın ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Yard. Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Kadın ve Demokrasi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ve dernek üyeleri katıldı.

Yeniden genel başkanlığa aday olan Sare Aydın Yılmaz, KADEM’in 3 yıl gibi kısa bir sürede çok ciddi ilerleme kaydettiğini vurgulayarak kuruldan önce şöyle konuştu:

"Ülkemizin ve dünyamızın maruz kaldığı terör saldırılarını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kurulduğumuz günden bu yana kadının insan hakları dedik. Çünkü biz kadını cinsiyetçi yaklaşımlardan arınmış, kadın ve erkek arasında adaleti önceleyen ve kadını toplumun taşıyıcısı ve planlayıcısı olan bir söylemi önce zihinlerimize daha sonrada vicdanlarımıza yerleştirdik. Bizden beklenen sorumluluğu yerine getirmek için durmadan usanmadan 3 yıl boyunca adalet ve sadece adalet dedik. Adaletten hareketle milli manevi ve toplumsal değerlerimizi gün yüzüne çıkartacak yeni bir kamusal ve özel alan inşa etmeye çalıştık. Bu kavramların toplumsal hafızaya yerleşmesi ve bu doğrultuda ortak bir bilinç oluşması kaygısıyla demokrasi kavramına özellikle vurgu yaptık ve her gün de vurgu yapmaya devam ediyoruz. Demokrasinin sadece söylemlerde geçtiği bir toplum olmak yerine sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda birlikte var olan, birlikte üreten ve nesilden nesle geçecek sağlıklı bir toplumun oluşmasını hedefledik."

"KADEM, VERİLİ BİR DÜNYANIN KLİŞELERİNE TESLİM OLMADI"

KADEM’in herkes için bir okul olduğunu belirten KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, "KADEM hepimiz için adeta bir okul, bir laboratuvar. Bilgilerimizi sınadığımız, farklı sosyal ilişkileri tecrübe ettiğimiz ve en önemlisi yerleşik kalıpları kırarak yeni kavramlar, yeni sosyal hedefler inşa ettiğimiz bir alan. Ben KADEM’in bu inşai tavrını çok önemsiyor ve anlamlı buluyorum. KADEM, verili bir dünyanın klişelerine teslim olmadı. Kadın konusundaki ezberlere kendini mahkum etmedi. Kadın meselesini önce bir insani mesele olarak konumlandırdı ve kadim öğretiminin unuttuğumuz ilkesini topluma yeniden hatırlattı; Kadın ve erkek birbirini tamamlayan bir bütündür ilkesini. Bu bakış açısının bir yandan sorumlu geleneksel tutumun küflenmiş örtüsünü kaldırdığını düşünüyorum. Bir yandan da kadını ve erkeği çatışmacı bir rekabetin parçası haline getiren çıkmazdan da çekip çıkardığına inanıyorum. Zira kadın ve erkek birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısıdır. Bu anlayışın sonucu olarak KADEM çok önemli bir kavramı olan Toplumsal cinsiyet adaleti kavramını destekliyor. Kadın konusundaki kimi akademik klişelerin ve kadın sorunlarını çözemeyen bazı küresel kavimlerin egomanyasını sarsan bu kavimlerin gittikçe yaygınlaştığını görüyorum ve mutlu oluyorum" şeklinde konuştu.

"KADIN EĞER BİR ÜLKEDE VE BİR MEDENİYETTE VAR İSE O ÜLKE KENDİSİNİ RAHATLIKLA AYAKTA TUTABİLİR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye ve modernleşme tarihinin özellikle kadın üzerinden kadın ile medeniyeti üzerinden büyüyerek bugüne kadar geldiğini söyledi. Sadece Türkiye’de değil tüm dünya ülkelerinde kadın ve medeniyet ilişkisinin kadim bir ilişki esaslı olduğunu belirten Bakan Soylu, "Eğer biz bugün Afganistan ile ilgili hep beraber dünya üzerinde bir zorluk yaşıyorsak bilinmelidir ki Afganistan’da kadının ötekileştirilmesi onun sosyal, onun siyasal ve onun kültürel çalışma hayatından bertaraf edilmesindendir. Etrafımızda bir çok medeniyetler var. Hepsini tek tek sıralayabilirim. Dünya onları ötekileştirmiştir. Ama onların bugün ayakta durmalarının en temel sebeplerinden bir tanesi kadının her haliyle beraber siyasal hayatın, sosyal hayatın ve kültürel hayatın içerisinde olmasıdır. Kadın eğer bir ülkede ve bir medeniyette var ise ve bu söylediğim hayat akışı içerisinde kendisini ayakta tutabiliyorsa, nereden bir baskı gelirse gelsin, nasıl bir süreç ile karşı karşıya kalırsa kalsın o ülke ve o medeniyet kendisini rahat bir şekilde ayakta tutar" ifadelerini kaydetti.

"YENİ BİR ANYASAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Türkiye’nin ilk sıçramayı geride bıraktığını ve sıranın ikinci hamleye geldiğine dikkat çeken Bakan Soylu, "Türkiye birinci sıçramasını gerçekleştirmiştir. Şimdi Türkiye’nin ikinci hamle zamanıdır. Bunun için kuralların değişmesi gerekir. Kadın şiddetine dair yasalar çıkmışsa, kadın hukuku ile ilgili yasalar çıkmışsa bunların hepsinin beklide bizi zihniyeti ile kuşatanların anayasasından kurtulmaya ihtiyaç vardır. Yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır. Kadın ve Demokrasi Derneği’nin yeni anayasa konusunda özellikle öncü olmasını isteyenlerdenim" dedi.

Program, KADEM Yönetim Kurulu üyelerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • SELÇUK 8 yıl önce Şikayet Et
    allah rızası için yeni anayasada idamında getirin.
    Cevapla
  • Taşeron işçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Taşerona kadro'daki fiyasko gibi olur muhtemelen.Çerkirge 1 zıplar 2 zıplar 3 çok zor bu saatten sonra.size oy falan yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!