Tekrar masaya oturmak ihanet olur

Hükümetin tekrar çözüm süreci adı altında tekrar masaya oturması millet egemenliğinin bitmesi anlamına gelir.

Tekrar masaya oturmak ihanet olur
Tekrar masaya oturmak ihanet olur
GİRİŞ 16.04.2016 13:36 GÜNCELLEME 16.04.2016 13:36
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Doğu ve Güneydoğu bölgesiyle yakın ilişkileri bulunan ve bölge halkı tarafından sevilen milletvekillerinin başında gelen AK Parti milletvekili Metin Külünk yeni bir çözüm masasının kurulmasını hata değil ihanet olarak niteledi.

İşte Metin Külünk'ün açıklamaları:

Durum son derece hassas, süreç yaşanması gerekiyordu, yaşandı halkın devlet ile yeniden buluşması açısından önemli ve de faydalı oldu. Ama ikinci kez örgütü ve siyasi uzantısını muhatap alıp  bir süreci başlatmak hata değil ihanet olur.

YENİ SÜREÇ BÖLGEYİ KAYBETMEMİZE NEDEN OLUR

Adına ne derseniz deyin hiç önemli değil bundan sonra yeni bir süreç şehitlerimizin kanıyla tesis edilmiş kamu otoritesini yeniden bozacak ve tüm bölgenin kaybedilmesine neden olacaktır.

İKİNCİ ÇÖZÜM SÜRECİ PKK'NIN ZAFERİ OLUR

Olası bir ikinci çözüm süreci bölgede gerillanın T.C üzerine zaferi olarak algılanacak, alandaki PKK varlığını tarihinde hiç olmadığı kadar güçlendirecek, devletin yanında yer alanlar bile güç dengesi yüzünden PKK'ya yanaşmak zorunda kalacaktır.Bunu bölgede Anadolu'ya sadık insanlar yüksek sesle söylüyor.
Hasıl-ı kelam, böyle bir adım, sonuç itibariyle, devletin bölgedeki hakimiyeti  açısından telafisi imkansız hatalardan öte güç tamamen PKK'ya kaymasına  neden olacaktır.

CUMHURBAŞKANI'NIN ISRARLA SÖYLEDİĞİ GİBİ...

Bende, Sayın Cumhurbaşkanımızın defaatle ifade ettiği gibi, Ülkem, devletim, milletim ve özelliklede bölgedeki kürt kardeşlerim adına, masanın yeniden kurulmasına, sürecin tekrar başlatılmasına şiddetle karşıyım, bunların isimlerinin telaffuz edilmesinin bile çok büyük hata oldugu görüşündeyim.Sokak asla bunun adının dahi alınmasına tahammül etmiyor.

ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE YEDİ DÜVELE KARŞI MÜCADELE

Evet ümmetce ve milletce çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz, adeta küresel bir saldırı altındayız. Verdiğimiz mücadele sıradan bir siyasi parti mücadelesi degil, bu Erdogan liderliğinde yedi düvele karşı verilen bir istiklal ve istikbal mücadelesidir.

Umutsuzluğa kapılmayın, devletimiz son 400 yılın en güçlü dönemini yaşıyor, Erdogan liderliğindeki Devletimiz tarihinin bu en büyük krizini aşacak hatta onu avantaja dönüştürecek güç ve devlet aklına sahiptir. Yeter ki biz ferasetimizi, irfanımızı ve cesaretimizi kaybetmeyelim" dedi.

Yıllarca o bölgede gazetecilik yapmış ve Kürt siyasetini yakından tanıyan Kurtuluş Tayiz Akşam'daki yazısında aynı görüşü paylaştı. 

İşte Tayiz'in o sözleri:

ÇÖZÜM SÜRECİ MİLLET EGEMENLİĞİNİ YOK ETMEK DEMEKTİR

“Masaya oturmaktan başka çare yok” demek, aslında doğrudan; “PKK’yla egemenlik pazarlığı yapmaktan başka çıkar yol yok” demektir. Bu yol, yol edinildiği takdirde Türkiye’nin istikamet ve akıbetinin iyi olmayacağı aşikârdır.

“Çözüm sürecine dönün” yönündeki nazik çağrılar, bu topraklar üzerinde 1923’te kurulan millet egemenliğini yeniden tartışmaya açmaktan ve bu egemenliği paylaşmaya zorlamaktan başka bir anlama gelmiyor. ABD ve Avrupa’nın, Ankara’yı zorladığı gerçek budur.

 

YORUMLAR 99
  • Semih 7 yıl önce Şikayet Et
    siz kūllūğūn dediğine bakmayin.dönūlūr ve döneceğiz.başka bir ad .yada kiyamete kadar doğuda ölūmler devam eder.metin öylesine kūcūk bir vekil olarak fikrini söylemiş.kaala almayin.
    Cevapla
  • erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    Siyaselerin oyunları ile bu millet vurdum duymazlığı sayesinde nelere katlanmadı ikinci açılım olursa onuda katlanır da bu kez siyasiler iktidar kaybını göze alamaz
    Cevapla
  • nevsehirli 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayır. Sadece sizin egemenliğinin sonu olacak. Milli egemen öyle sağlanacak. Öldürün bakalım nereye kadar. Belki duyarsınız bir gün kana
    Cevapla
  • gerçek nevşehirli 7 yıl önce Şikayet Et
    vatanın birliğine bütünlüğüne göz dikmiş ellerinde şehit kanı olan hainler elbette öldürülecek çok beklersin artık o çözüm sürecini
    Cevapla
  • YAVUZ 7 yıl önce Şikayet Et
    en büyük hata idi sonunda gerçek görüldü bir daha aynı hataya düşmeyin ne demek çözüm süreci kimin kimle sorunu var halk ların birbirleriyle sorunu yok sorun pkk terör sorunudur terörle el sıkılmaz masaya oturulmaz.
    Cevapla
  • ikra 7 yıl önce Şikayet Et
    varsa yoksa bir metin kulunk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde