Şimşek'ten İsveç Dışişleri Bakanı'na sert tepki

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter'da Türkiye ile ilgili yanlış bilgiler paylaşan İsveç Dışişleri Bakanına sert tepki gösterdi.

Şimşek'ten İsveç Dışişleri Bakanı'na sert tepki
Şimşek'ten İsveç Dışişleri Bakanı'na sert tepki
GİRİŞ 15.08.2016 11:09 GÜNCELLEME 16.08.2016 09:37
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter'da Türkiye ile ilgili yanlış bilgiler paylaşanİsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'e sert tepki gösterdi.

Wallström, "Türkiye'nin 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal edilmeli. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korunmaları lazım" diye tweet attı.

Wallström'ün attığı tweet; Viyana Uluslararası Havalimanı'nın yolcu salonunda, Kronen Zeitung gazetesine ait elektronik panoda Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocukların istismarına izin verildiğinin iddia edilmesi nedeniyle yaşanan bilgi kirliliğinin ardından geldi.

Şimşek ise İsveç Dışişleri Bakanı'na Twitter'dan şöyle yanıt verdi:

"Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye'de böyle aptalca bir şey yok. Lütfen gerçekleri öğrenin."

YORUMLAR 68
  • Atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu İskandinav ülkelerinin bizimle ne sorunu var anlamadım gitti evimiz ayrı yolumuz ayrı kaşınıyorlar bunlar gereğini yapmak gerekli
    Cevapla
  • İsmail 7 yıl önce Şikayet Et
    UNDOC- United Nations Office of Drugs and Crime, 2008 yılı "Çocuklara Seksüel Saldırı ve Tecavüz" raporundaki veriler: Ülke bazında 100,000 kişi başına tecavüz sayısı: İsveç-53.2 Avusturya: 8.5 Türkiye-1.4 Ülke bazında 100,000 kişi başına toplam seksüel saldırı: İsveç-155.8 Türkiye-2.5 KAYNAK: United Nations Survey of Crime Trends and Operations of Criminal Justice Systems (UN-CTS).
    Cevapla
  • Reşo batmani 7 yıl önce Şikayet Et
    Batmanlı ağZının payını vermiş
    Cevapla
  • vaatancıı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kansızlar dunyaca unlü maykıl jackson a baksın onlar kendilerini tarif ediyor başka nedenir bitürlü bu avrupayı başimızdan def edemedik
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    sert tepki: Lütfen gerçekleri öğrenin:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Takmayan trafiğe çıkamayacak