CHP'li Böke'den başörtüsü düşmanlığı

CHP, 15 Temmuz öncesi ayarlarına resmen geri döndü.

GİRİŞ 31.08.2016 15:53 GÜNCELLEME 31.08.2016 16:02
Bu Habere 544 Yorum Yapılmış

Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, zehir zemberek açıklamalar yaptı. Böke, kadın polislere başörtüsü özgürlüğünün ’laiklik’ tartışması çıkarmak için verildiğini iddia etti.

Bugün yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası kameraların geçen ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarınki adli yıl açılış törenine katılmayacağını ifade eden Böke, “Kendi yapımı dahi hukuka aykırı olan bir kaçak sarayda yargı yılı açılamaz, bu açılış asla kabul edilemez” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜ LAİKLİK TARTIŞMASI BAŞLATMAK İÇİNMİŞ!

Böke, daha sonra ise kadın polislere tanınan başörtüsü özgürlüğünü hedef aldı. Böke, “AKP’nin Türkiye’yi 15 Temmuz’a getirmiş olan ideolojik ve partizan yaklaşımı, kendini her alanda göstermeye devam ediyor. Bu hafta poliste türbanı serbest bırakarak laiklik üzerinden yeni bir tartışma başlatılma gayreti de bunun en somut göstergelerinden biri” diye konuştu.

BAHÇELİ’YE ÇOK SERT ELEŞTİRİ

CHP Sözcüsü, Devlet Bahçeli’nin “Anamuhalefet partisi Türkiye’nin gündemini konuşmak için Beştepe’ye gidip de, başka bir konu için salona gitmek istemiyor, anlamak mümkün değil” eleştirisine de sert yanıt verdi. Böke, CHP’nin 15 Temmuz’da Türkiye’ye omuz verdiğini söyleyerek, “Bugün anlaşılıyor ki CHP Türkiye’ye omuz verirken, Sayın Bahçeli Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Bahçeli isterse kendi parti kongresini sarayın bahçesinde yapabilir” dedi.

YORUMLAR 544
  • FATIH IN TORUNU 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen Milliyetcilik Muhafazakarlik nedir bilmezsin cunku bundan nasibini almamissin once kendinin aslini Turk kamuoyuna aciklada Yuce Turk Milleti senin kim oldugunu anlasin Musluman mahallesinde salyangoz satma böke
    Cevapla
  • Muzaffer 7 yıl önce Şikayet Et
    Zenci Türklere tanınan özgürlükler beyaz Türklerin genetik yapısı gereği rahatsızlığına yol açıyor. Katranı kaynatsan olur mu şeker cinsini sevdiğim cinsine çeker.
    Cevapla
  • pes 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş sipariş üstünemi verdiler sizi bu ülkeye.
    Cevapla
  • denizli horozu 7 yıl önce Şikayet Et
    ben senin mini eteğine karışıyormuyum, başörtüsünden niye korkuyorsun
    Cevapla
  • şükrü 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen hıristiyan olabilirsin amma burası müslüman bir ülke unutma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı