Mehmet Altınsoy toprağa verildi

Eski Devlet Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarından Mehmet Altınsoy'un cenazesi bugün törenlerin ardından defnedildi. Cenaze namazı ünlü siyasetçileri buluşturdu.

Mehmet Altınsoy toprağa verildi
Mehmet Altınsoy toprağa verildi
GİRİŞ 19.02.2007 13:25 GÜNCELLEME 19.02.2007 13:25

Törene, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Göçek, ilçe başkanı iken Altınsoy'un Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu kaydederek, kendisinin yanında çok şey öğrendiğini söyledi. Gökçek, 'Sayın Altınsoy'un bizde çok hakkı var. Hepimize öğretmenlik, ağabeylik yaptı.

Yaptıklarının karşılığını ahirette görecektir. İnsanların yaptıkları işler o insanın amel defterinde olacaktır' diye konuştu. Ankara için Altınsoy'un bir çok işe imza attığını söyleyen Gökçek, 'Ankara'nın güzelleşmesinde bir çok konuda ona borçluyuz. Metroyu Ankara'ya ilk getiren o, alt yapı onun zamanında belli bir simgeye geldi. Dikmen vadisinin planını rahmetli yaptı' dedi. Gökçek'in konuşmasının ardından dua edildi.


İKİNCİ TÖREN TBMM'DE YAPILDI...

Altınsoy için daha sonra TBMM’de bir cenaze töreni düzenlendi. Törene Altınsoy’un ailesinin yanısıra 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, TBMM Başkanvekilleri İsmail Altekin ile Nevzat Pakdil, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, SP Genel Başkanı Recai Kutan, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski Başbakan ve TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eski ve yeni milletvekillleri katıldı.


CENAZESİ SİYASİLERİ BULUŞTURDU 

TBMM’de düzenlenen törenin ardından Altınsoy’un naaşı Kocatepe Camii’ne götürüldü. Altınsoy için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet bakanları Kürşad Tüzmen ve Mehmet Aydın, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, ile vatandaşlar katıldı. Başbakan Erdoğan, Kocatepe Camii'nde öğle namazını kıldıktan sonra cenazenin bulunduğu bölüme geçti.


Erdoğan, camiye gelişinde ve ayrılışında eski Başbakanlarda Necmettin Erbakan'la tokalaşarak selamlaştı. Erdoğan, törenden ayrılırken Altınsoy'un eşi Latife Altınsoy ve çocuklarına da başsağlığı diledi. Erbakan, cenaze namazının kılınma saatini saf tutulan bölüme konulan sandalyede oturarak bekledi. Cenaze namazının ardından törene katılanlar, Altınsoy'un eşi ve çocuklarına başsağlığı dileğinde bulundular. Daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'na getirilen Altınsoy'un cenazesi burada defnedildi.


-MEHMET ALTINSOY KİMDİR?-


1924 yılında Aksaray'da doğan Altınsoy, 1961-1969 yılları arasında milletvekilliği, 1961'de Kurucu Meclis üyeliği, 1965'de Suad Hayri Ürgüplü başbakanlığındaki 29. hükümette Devlet Bakanlığı yapmıştı. 1984-1989 yılları arasında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Altınsoy, 28 Haziran 1996-30 Haziran 1997 tarihleri arasında Refah Partisi ile Doğru Yol Partisi'nin oluşturduğu, Necmettin Erbakan'ın Başbakan, Tansu Çiller'in de Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olduğu 54. Hükümette de Devlet Bakanı olarak görev almıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu