Kılıçdaroğlu'ndan skandal tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

GİRİŞ 22.11.2016 15:28 GÜNCELLEME 22.11.2016 19:30
Bu Habere 356 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu konuşmasında 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının isterlerse askerlik yapmamasına yönelik düzenlemeyi sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK’ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapanlar haindirler. Şehitler arasında ayrımcılık yapan partiden ülkeye kadınlara çocuklara esnafa sanayiciye hayır gelmez" dedi.

“ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM YAPMIŞLARDI, ŞİMDİ BU AYRIMI DERİNLEŞTİRİYORLAR” 

Kılıçdaroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: Türkiye’nin çok sorunları olduğunu söyledim. Ama iktidardaki parti, yani AKP’nin sorun çözme kapasitesi yeteneği yoktur. Bakın bugün bir KHK yayınlandı. Şehitler arasında ayrım yapmışlardı, şimdi bu ayrımı derinleştiriyorlar. 

“BU DÜZENLEMEYİ YAPANLAR HAİNDİRLER” 

15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK’ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapmak açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, bakanlar da duysun, sarayda oturan da duysun, bu düzenlemeyi yapanlar haindirler." 

AK PARTİLİ TURAN: KILIÇDAROĞLU YA CAHİL YA YALANCI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "15 Temmuz yakınlarına getirilen askerlik yapmama haklarının PKK'yla mücadelede şehit olan ailelere verilmedi" diyen CHP Genel Başkanı için sert çıktı.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan'ın konuşmasında şöyle dedi:

"Birçok toplantıda olduğu gibi sayın Kılıçdaroğlu akla ziyan yaklaşımda bulundu. 15 Temmuz şehit ailelerine verilen değer ve haklar PKK'yla savaşırken hayatını kaybeden ailelerimize verilmedi dedi. Ben hukukçuyum, tabiri caizse başıma kaynak sular döküldü. Şehit olan askerlerimizin ailelerine askerlik yapmama hakkı verildi. Bugünkü KHK o haktan 15 Temmuz ailelerin de yararlanması içindi. Kılıçdaroğlu ya yalancı ya da cahildir! Kılıçdaroğlu'nun sözleri akla ziyan yaklaşımdır. Şehitler arasında ayrım yapan bir yaklaşım akla ziyan yaklaşımdır."

SOSYAL MEDYADA BİLE ALAY KONUSU OLDU

"Şehitler arasında ayrım yapan haindir" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun terörle mücadelede şehit olanların çocuklarının askerlikten muaf olduğunu bilmemesi sosyal medyada da olay oldu.

İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN KANUN DEĞİŞİKLİĞİ


 

YORUMLAR 356
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Chpyi hdpden ayrı gormuyorum önceden aklı başında vatansever insanlar vardı ne oldu o insanlara hiçbir yerde gozukmuyorlar niye doğruları konuşmuyorlar CHP iyice raydan çıktı turkiye ve dünyada olup biten olayları çarpıtarak hiç bir şey kazanamazsiniz kılıçdaroğlu bu zamana kadar tek yaptığınız şey recep Tayyip erdogani insanlara kötü göstermek ama başarılı olamadiniz olmayacaksınız Tayyip Erdoğan dünyanın baskani vede gönüllerin başkanı olmuştur rabbim hayırlı uzun ömür versin
    Cevapla
  • doktor 7 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR TÜRK MİLLETİNİ APTAL ZANNEDİYORLAR KENDİLERİ GİBi
    Cevapla
  • T,C vatandaşi 7 yıl önce Şikayet Et
    ANLADIĞIM kadar bunlar cıkan yasalardan bır oyun yapıyorlar önce yasayı verıyorlar sonrada bır UZERİNE on koyarak dedıkodu yalan dolan yaparak ak partıyı sıkıştırmak CUMHURIYET CI PARTI DIYORLAR AMA NE ACIKI CUMHURIYET TI YOK ETMEYE CALIŞANLARLA IŞBIRLIGI YAPIYORLAR yanı BU MILLET bunuda ğörmuyorsa Her şey Oy olamaz CUMHURIYETCILIK IMAN VATAN NAMUS HALSIYET ONURLU ŞEREF LI MILLETLERDIR
    Cevapla
  • duyarli olun 7 yıl önce Şikayet Et
    hrtaraftan muslumanlara saldiriyorlar bunlarda turkiyenin onune set cekmeye urasiyorlar musluman lardan oy itiyorsun buna yuzun olsun istiyorsan hukmetle beraber su muslumanlara yapilan zulumu durdurmaya calisin da bi ise yariyin bari miyamarda neler oluyor suriyede oluyor irakta diyer ulkelerde bunlarin son bulmasi icin calisin isteseni basarirsiniz
    Cevapla
  • hrk 7 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçtaroğlu dün seni dinlemeye karar verdim radyodan grup konuşmanı dinledim, bin pişman oldum, beni yine kandırdın 15 temmuz şehitlerine verilmeyen askerlik hakkı pkk ile mücadele edenlere veril diye sen bu milleti aptal mı sanıyorsun yoksa başka bir şey mi var????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!