Erdoğan'ı ülkesine davet etti

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Bilgiç'i kabul eden Sırbistan Başbakanı Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ülkelerinde ağırlamak istediklerini iletti.

Erdoğan'ı ülkesine davet etti
Erdoğan'ı ülkesine davet etti
GİRİŞ 28.04.2017 22:28 GÜNCELLEME 28.04.2017 22:29

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç'i kabul eden Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkelerinde ağırlamak istediklerini ifade etti.

ERDOĞAN'A DAVET!

Görüşmenin ardından Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Vucic'in Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Sırbistan'da yürüttüğü projeleri desteklediğini belirttiği, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Sırbistan'a davet ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye ve Türk halkıyla mevcut ilişkilerin geliştirilmesi temennisinde bulunan Vucic'in, zor zamanlarında Sırbistan'a destek olduğu için Türkiye'ye teşekkür ettiği aktarıldı.

2 Nisan'daki seçimde cumhurbaşkanı seçilen ve haziran ayı başında görevi devralacak Vucic'in, Sırbistan'ın daha çok Türk yatırımcı çekmek istediğini vurgulayarak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasını hedeflediklerini söylediği bildirildi.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi Bilgiç de Başbakan Vucic ile samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Vucic'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davetini yinelediğini ve en kısa zamanda kendilerini Sırbistan'da görmek istediklerini ilettiğini söyledi.

Görüşmede ekonomik iş birliğine de değindiklerini aktaran Bilgiç, Sırp Başbakan'ın Türk ticaret adamlarının özellikle fazla rağbet görmeyen bölgelere yaptıkları yatırımlardan büyük memnuniyet duyduğunu ve bu yatırımların ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu söylediğini dile getirdi.

YORUMLAR 60
  • emrecan 8 yıl önce Şikayet Et
    NATo dan ayril bize gel demekte RUSYA söylüyor...Belgrad degil
    Cevapla
  • gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edilsin voyvodonun torunlarina güven olmaz
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sırp ogrencinin biride ateş etsin 3. dunya savasi baslasin demi ulan bu sirplar adam olmaz
    Cevapla
  • Muttaki 8 yıl önce Şikayet Et
    Değerli yorumcularımız Sırplara ve Sırbistan'a verip veriştirmişler. Lakin gerçeklerle örtüşmeyen değerlendirmeler olmuş bunlar. Çünkü, Sırbistan diğer Balkan ülkeleri gibi Türkiye'nin ilişkilerini yakın tutmak istediği ülkelerden. Bugünkü Sırbistan ile Bosna'da katliam yapan Bosnalı Sırplar aynı şey değildir. Sırp halkı da Osmanlı düşmanlığı eğitim sistemlerinde kendilerine aşılanmış olan yaşlı kesimi hariç, Türkiye ve Türklerle hiçbir problemi olmayan, hatta çoğunluğu Türkiye'ye olumlu bakan, misafirperver insanlar. Irkçı söylemlerden kaçınalım, ırkçı Sırplar da bizim hakkımızda böyle ileri geri konuştuğunda bizler hoşnut olmuyoruz bunu unutmuyalım
    Cevapla
  • Gurbet 8 yıl önce Şikayet Et
    Hic inandirici gelmiyor, bir firsatini bulsalar bunlar ordaki müslümanlari yine topluca katlederler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suriye'den 'YPG' adımı! Resmen atandı
Son dakika: İran'dan misilleme! Resmen terör örgütü ilan etti