Perinçek'ten Sezer'e 'Erdoğan' mektubu

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve MGK üyelerine gönderdiği mektupta, “Türkiye’nin Barzani meselesinden önce, bir Tayyip Erdoğan meselesi bulunmaktadır” dedi.

Perinçek'ten Sezer'e 'Erdoğan' mektubu
Perinçek'ten Sezer'e 'Erdoğan' mektubu
GİRİŞ 09.04.2007 18:12 GÜNCELLEME 09.04.2007 18:12

, ABD’nin Diyarbakır üzerinde emelleri olduğunu savunarak, “Tayyip Erdoğan üç yıl önce, ‘ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi içinde Diyarbakır’ı merkez yapacağız’ diyerek, Barzani ile aynı görevi paylaştığını ilan etmiştir” iddiasında bulundu.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve MGK üyelerine mektup göndererek, “Türkiye’nin Barzani meselesinden önce, bir Tayyip Erdoğan meselesi bulunmaktadır” dedi.

Perinçek, ABD’nin Diyarbakır üzerinde emelleri olduğunu savunarak, “Tayyip Erdoğan üç yıl önce, ‘ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi içinde Diyarbakır’ı merkez yapacağız’ diyerek, Barzani ile aynı görevi paylaştığını ilan etmiştir” iddiasında bulundu.
Perinçek, yarın yapılacak ve Cumhurbaşkanı Sezer’in son kez başkanlık edeceği MGK’nın tüm üyeleri ve Sezer'e bir mektup gönderdi. Mektubunda Başbakan Erdoğan hakkında iddialar öne süren Perinçek, Kurul’da Barzani’nin açıklamalarıyla ilgili değerlendirme yapılacağına işaret etti.

Barzani’yi “kukla yönetimin başkanı” olarak niteleyen Perinçek, hükümetin açıklamalar karşısındaki girişimini, “ABD’ye kuklasını şikayet etmek, milletimizin bilincini bulandırmaktan ve kendimizi aldatmaktan başka bir şeye hizmet etmemektedir” eleştirisinde bulundu.

Perinçek, Başbakan Erdoğan’ın başbakanlıktan ve milletvekilliğinden ayrılması ve yargılanması için istifaya davet edilmesini istediği mektupta şunları vurguladı:

“Washington yönetiminden Türkiye’nin toprak bütünlüğünü korumasını isteyen ve bekleyen tavırlar, milletimiz tarafından ancak zavallılık olarak görülmektedir ve utanç vericidir. Türkiye’nin güvenliğini ABD’ye havale eden bu acz ve teslimiyet, artık devletin ve hükümetin tutumu olamaz.
Barzani, bu cepheleşmede ancak piyon konumundadır. ABD’ye kuklasını şikayet etmek, milletimizin bilincini bulandırmaktan ve kendimizi aldatmaktan başka bir şeye hizmet etmemektedir.

Bush yönetimi vatan toprağımız Diyarbakır üzerindeki karanlık emellerini yalnız Barzani aracılığıyla açıklamıyor. Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi’nin görevlisi ve eşbaşkanı olduğunu birçok kez itiraf eden Tayyip Erdoğan, şu an Başbakanlık koltuğunu işgal etmektedir. Hatta Tayip Erdoğan, üç yıl önce, ‘ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi içinde Diyarbakır’ı merkez yapacağız’ diyerek, Barzani ile aynı görevi paylaştığını ilan etmiştir. Büyük Ortadoğu Projesi bilindiği gibi, Müslüman halkların yaşadığı 24 ülkeyle birlikte Türkiye’nin parçalanmasını ve Diyarbakır’ın merkez yapılmasını öngörmektedir.
Bu durumda Türkiye’nin Barzani meselesinden önce, bir Tayyip Erdoğan meselesi bulunmaktadır. Ülkemiz, dış tehditle bağlantılı olarak iç hatlardan, hatta Başbakanlık mevzisinden de kuşatılmış bulunmaktadır. Tayyip Erdoğan, açık itirafları ve uygulamaları nedeniyle Türkiye için bir güvenlik sorunudur.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!