Erdoğan'dan kritik Bahçeli açıklaması

Bahçeli'nin gündeme bomba gibi düşen '2019' mesajına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik bir yorum geldi.

Erdoğan'dan kritik Bahçeli açıklaması
Erdoğan'dan kritik Bahçeli açıklaması
GİRİŞ 17.11.2017 00:02 GÜNCELLEME 17.11.2017 06:50
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Rusya, Kuveyt ve Katar ziyaretleri sonrası aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbraim Erdoğan'ın da bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin "Partimiz 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halk oylaması şuurunun gereği olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi’yle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini 2019’da tesis etmek maksadıyla sonuna kadar ve birlikte yan yana mücadelesini sürdürecektir" açıklamasına ilk yorumu yaptı.

"TEREDDÜDÜMÜZ DAHİ YOKTUR"

Erdoğan, "Ben Bahçeli’nin şu Cumhurbaşkanlığım dönemi içinde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşmışımdır, paylaşıyorum. Bundan sonraki süreçte de vatanseverlik noktasında, ülkemizin değerleri noktasında milli yerli olacak her konuda; hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında biz yerli ve milli olarak vatanımızın çıkarları tüm milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddüdümüz dahi yoktur." dedi.

SEÇİM BARAJI VE İTTİFAK

Baraj ve ittifak tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda bir çalışma yok. Bana göre şu an için bu, erken sayılabilecek bir tartışma. Ancak ülke olarak baraj meselesinde tecrübemiz, deneyimimiz fazlasıyla var. Olaya ekonomik ve mali istikrar olarak bakmamız lazım. 50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir. Bu da yetkili kurullarımızın çalışması, gerekli değerlendirmeleri yapması gereken bir iştir. Nasıl bir adım atılabileceği bilahare düşünülebilir. Bunlar da bu ülkenin evlatlarının birbirleriyle neler yapabildiğini göstermesi açısından çok çok önemlidir." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 27
  • Tao 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimse gücenmesin ben zaten bu seçim mhp ye oy vericem.hdp nin gerisinde kalmasına gönlüm razı değil.son iki yıldır mhp çok takdirimi kazandı.ittifak şart.
    Cevapla
  • Alper ALP 6 yıl önce Şikayet Et
    ak parti ile mhp beraber seçime gitmelidir. zaruri görünüyor. çünkü yahudi sion kasası, 2019 seçimlerinde uşaklarına, kiralıklara büyük para harcayacak!
    Cevapla
  • Kaiser Soze 6 yıl önce Şikayet Et
    sen koalisyon yok dediklerinde de kızdın, şimdi var diyolar yine kızıyosun.. bu dediğimi bi düşün anlayacaksın..
    Cevapla
  • mst 6 yıl önce Şikayet Et
    MHP baraj etrafında gezmemeli. Zaten milli parti yok. CHP HDP bide İYİ çıktı şimdi. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Amerikanın FETÖ nün PKK nın partisi mecliste ve hiç gizlemiyorlar bile. Yani bu millet niye silmez bunları. Meclisteki tek milli partiler AKP ve MHP.
    Cevapla
  • Kişioğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    AK Parti ile MHP'nin içinde çok sağlam insanlar var. Maneviyat ehli, adam satmaz, ser verir sır vermez, dürüst, mert, adaletli ne yiğit insanlar var. AK Parti ve MHP, içlerindeki bu dirayetli maneviyatlı adamlarını keşfederek yola devam etmemeliler. Ortak payda bu olmalı. Maneviyat, ahlak, sadakat. bu üç haslet hem bu iki partinin hem de bütün Türkiy'nin önünü açar. ABD, AB, İsrail... Bundan çoook korkarlar. Ak Parti ve MHP'nin birleşmesinden korkmazlar. Ama böyle bir siyasi çizgiden çooook korkarlar. Saygılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi