Bahçeli'den ittifak modeli önerisi!

MHP lideri Bahçeli, her partinin kurumsal kimliğini koruyarak seçime girebileceği bir ittifak modeli önerdi:

GİRİŞ 25.11.2017 06:38 GÜNCELLEME 25.11.2017 09:12
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

MHP lideri Devlet Bahçeli, açılış ve temel atma törenleri için önceki gün gittiği Manisa’dan dönüşte bir grup gazeteci ile sohbet etti, sorulara şu cevapları verdi:

(İttifak tartışmaları konusunda) 1991’de Islahatçı Demokrasi Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Refah Partisi ittifak yapmıştır. Hal böyle olunca, eğer bu konu Türkiye’de tartışılıyor ise, ittifak yapılmasını öngören yaklaşımlar çoğunluk kazanıyorsa, o zaman bunu yasal zemine oturtmakta yarar var.

YASAL ZEMİN ŞART

Yasal zemin nasıl olmalıdır, bunu daha evvelden de ifade ettim. Siyasi partiler girmeli, ama ittifak yapılacak ise böyle bir düşünceye sahip olan birden fazla parti bir araya gelerek, bir ittifak düşüncesine sahipler ise o partilerin tüzel kişilikleri ve partilere verilen oylar ittifak içerisinde bölünmek üzere bir ittifak çatısı ismi üzerinde buluşmakla o halledilebilir.

PARTİ OYLARI BELLİ OLSUN

Yani şu A partisi, bu B partisi. C ittifak partisi. Altına da, onun yanında F ve E partileri. O zaman buraya, A’ya bir mühür vuracaksınız. İkincisine B’ye bir mühür vuracaksınız. C’ye vuracaksınız ama hangi partiden birisi olarak ittifaka katılmışsa oradaki E partisinin mührünü de vurman lazım. O zaman E ile F’nin mühürleri toplamı C’yi oluşturur. C’nin çıkaracağı milletvekilinin kendi arasındaki dağılımı da E ve F partilerinin milletvekili sayısı olur. Dolayısıyla onlar da Meclis’te temsil edilir. Eğer barajı aşmış bir rakamı oluşturmuşlarsa, Hazine’den yardım alma gibi bir durum da oluşmuş olur. Bunlar tartışılsın diye söylüyoruz.

TEMSİLE İMKAN VERİLMELİ

Bunun dışında ittifakı yapmadan yüzde 10 barajını aşabilmek açısından, o zaman da HDP ve ondan evvelki başka parti, bağımsız adaylar zincirlemesiyle konuyu aştı. Bağımsız adayları seçti, Meclis’e geldi. Bu deneyimlerden Türk siyaseti bir sonuç çıkarmalı, istikrar sağlamalı. Siyasi partilerin Meclis’te temsil edilmelerine imkan verilmeli, bir çözüm yolu bulunmalı.

EN AÇIK TUTUM ERDOĞAN’DAN

(Soçi zirvesi) En açık tutumu Sayın Cumhurbaşkanı ortaya koydu. ‘(PYD’yi) muhatap almak mümkün değildir’ diyor. Önemli olan ortak bildiride ne olduğudur.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 21
  • diyarıbekir kürdü 6 yıl önce Şikayet Et
    mesele ne BAHÇELİ ne ERDOĞAN ne KÜRT ne TÜRK meselesidir. MESELE ,HAÇ ile HİLAL meselesidir.ben,sen yok biz hepimiz birlikte bir bütün olarak varız.oyları M.H.P ye verelim.
    Cevapla
  • Konyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bahçeli Ülkesine büyük hizmet eden bir siyasi lider. Bahçeli'yi anlaya bilmek için zekan yetmiyor olabilir
    Cevapla
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar artık böylesi zamanlarda parti meselesi ön plana çıkarılmamalı,zira partiler araçtır,amaç değil,burada amaç vatanın milleti devletin selametidir,bu nedenle ufak hesaplara girmek anlamsız,zira vakti zamanında değildir,ak parti-MHP birlikteliği çok önemli,MHP li,ülkücü,BBP,Alperenler ve ak partili kardeşlerimi birlik beraberliğe davet ediyor,her birine saygı,sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.
    Cevapla
  • Yasar 6 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ediyorum Saydemir kardesim
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli siyasette dik duruşuyla birilerini korkutuyor.Birileri ülke aleyhine ne varsa koşarak ön safta yer alıyor.Hainleri gören Bahçeli vatan sevdalısı Reisle beraber yol almayı tercih etmiştir.Helal olsun.
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın bahceli bu saatten sonra ne deseniz ne yapsanız boşa ancak kendinizi yorarsınız secimde akibetiniz baraj altıdır saygılar
    Cevapla
  • diyarıbekir kürdü 6 yıl önce Şikayet Et
    oso OSMANLI TORUNU cevap bekliyor oso ben BÖRTEÇİNE bende şu soruya cevap bekliyorum.ne olursan ol,benim nazarımda kıymetsiz bir vatandaşsın
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu... 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye, milliyetçi cephede durdu diye mi, ya da anladığımız kadarıyla asparagas değilsen sen eski MHP.lisin... O zaman Yeni partin neresi... Merak ettim sadece...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı