Ruslar yorumladı: Türkiye nükleer geliştirir mi?

Türkiye'nin Batı'dan tamamen kopması durumunda nükleer silah geliştirebileceği iddiasını değerlendiren Rus uzman Nikulin, Türkiye'nin oldukça gelişmiş bir ülke olduğunu ve bu alanda uzmanlar yetiştirebileceği gibi yurtdışından uzman getirebileceğini ifade etti.

Ruslar yorumladı: Türkiye nükleer geliştirir mi?
Ruslar yorumladı: Türkiye nükleer geliştirir mi?
GİRİŞ 28.08.2018 22:16 GÜNCELLEME 28.08.2018 22:17
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Ankara-Washington hattındaki gerilimle bağlantılı olarak, Türkiye'nin Batı'dan tamamen kopması durumunda uzun vadede nükleer silahlanmaya gitmesi tehdidinin bulunduğunu belirtmişti.

NİKULİN: TÜRKİYE BU POTANSİYELE SAHİP

 

Uzmanlar, Türkiye'nin nükleer silah üretebilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Sputnik'e demeç veren BM Biyolojik Komisyonu eski üyesi İgor Nikulin, "Türkiye, elbette bir potansiyele sahip. Oldukça gelişmiş bir ülke ve bu alanda uzman yetiştirebileceği gibi yurtdışından da uzman getirebilir" dedi.

"TÜRKİYE 5-6 YILDA NÜKLEER SİLAH GELİŞTİREBİLİR"

Rusya'nın inşa edeceği Akkuyu nükleer güç santrali de dahil Türkiye'de inşa edilecek nükleer santrallerden bahseden Nikulin, Ankara'nın işlenmiş nükleer yakıtları nerede toplanacağı konusunu şimdilik belirsiz süreliğine rafa kaldırmasının şüphe uyandırdığını belirterek, "Eğer Türkiye kendi başına hareket ederse 10 yılda, teknik yardım alırsa 5-6 yılda nükleer silah geliştirebilir" diye konuştu.

"BATI TÜRKİYE'Yİ HAYDUT DEVLET İLAN EDERSE, HER ŞEY MÜMKÜN HALE GELİR"

Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nın Türkiye'yi bir süre dizginleyeceğini ancak ABD'nin eylemlerinin Ankara'yı ciddi tedbirler almaya itebileceğini savunan Rus uzman, "Anlaşma, elbette Türkiye'yi dizginleyecek. Batı'yla ilişkiler her şeye rağmen istikrarlı olacak. Ancak Batı, Türkiye'yi haydut devlet kategorisine koyarsa, o zaman her şey mümkün" diye ekledi.

"TÜRKİYE HEDEF KOYARSA, BUNU HİÇBİR ŞEY ENGELLEYEMEZ"

Askeri ve Siyasi Analiz Bürosu ve kitle imha silahları uzmanı Nikolay Kostikin, Türkiye'nin kimyasal silah geliştirme hedefi koyması halinde bu hedefe ulaşmayı önleyecek bir neden bulunmadığını belirtti.

Bazı ülkelerin buna karşı çıkacağını kaydeden Kostikin, "Şu anda hiç kimse, nükleer ülkeler kulübünün genişlemesini istemiyor. Nükleer silah sahibi tüm ülkeler, bunu engellemeye çalışacak. Eğer Ortadoğu'da nükleer silah geliştirilirse, bu durum istikrarsızlığa neden olur" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 127
  • evladi osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    evet uzaydan dünyamızın her hangi bir noktasını laser ile vurabilecek teknoloji ye fevkalade ağırlık vermemiz vazgeçilmez heflerimizde bir olması acilen çalima kapsamamız a dahil olması gerekli........
    Cevapla
  • Serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    nukleer bomba dan once fuze sistemleri gelistirmemiz gerekiyor herseyin bir sirasi var
    Cevapla
  • Lord Omer Ahit 5 yıl önce Şikayet Et
    NATO üyesi olarak Türkiyenin nükleer payı olarak Incirlikde nükleer silahlar bulunmaktadir. Burada NATO silahlarına yaslanarak kendimisi rahat durumda sanediyorsak yanlış etmiş olurus. Nükleer silahlandırma konusu Türklere bir farzdir. Batıdan şimdiki durumda cözülmese bile Türkiye nükleer silahlandırmaya hazırlıklı olması gerek.
    Cevapla
  • teoman 5 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer silah sadece masumları öldürür. Müslüman ülkelerin nükleer silah geliştirmesi ve/veya bulundurması saçmadır. Düşmanın silahıyla silahlanmak bu konuyu kapsamaz diye düşünüyorum. Hiçbir zaman kullananmayacağınız bir silaha sahip olmanın bir anlamı yoktur. Zira Türkiyenin bu tarz silahlara sahip olması herhangi bir caydırıcılık sağlamaz. Çünkü düşman da biliyor ki Türkler bu silahı asla kullanmaz.
    Cevapla
  • Kenanhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Baya sacmalamıssınne pahasına olursa olsun Nükler silahımız olmalı..nükleer silahları olan her iki ülke birbirine karşı silahlarının yapısı, menzili, ateşleme süresi ve reaksiyon zamanı gibi etmenlerle birbirlerine karşı bir caydırıcılık oluşturur. nükleer silahı olmayan bir ülkenin caydırıcılığından söz edilemez
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    naber teo
    Cevapla
  • misafirxx 5 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz şöyle buyuruyor: Düşmanınızın silahlarıyla silahlanın. Zamanı geldiğinde gereken yapılmalıdır vede yapılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak