Erdoğan: Onların ordusuna eğitim veriyoruz

Başkan Erdoğan, TRT World Forumu'nda soruları yanıtladı. Somali ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, 'onların ordusuna eğitim veriyoruz, yoksa Somali yönetimini teröre kurban veririz' dedi.

GİRİŞ 05.10.2018 00:55 GÜNCELLEME 05.10.2018 01:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu, TRT World Forum'un "Parçalanmış Bir Dünyada Adaleti Aramak" başlıklı kapanış oturumuna katıldı.

Moderatör Fatih Er'in Somalili bir aktivistin "Türkiye Cumhurbaşkanı Somali'ye geldikten sonra dünya ülkelerinin bize bakışı değişti ve ondan sonra Somali daha fazla destek görmeye başladı" sözünü hatırlatması üzerine Erdoğan Somali ile ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı:

 

 

"EN BÜYÜK BÜYÜKELÇİLİĞİMİZ SOMALİ'DE"

"Bizim ilk gidişimiz eşimle beraber olmuştu. O zaman tabi oraya hiçbir dünya ülkesi Somali'ye gelmemişti. Uluslararası kuruluşlar gelmemişti.

Biz oraya STK'larımızla hep birlikte gittik. Orada büyükelçiliğimiz yoktu. O zaman bize Somali yönetimi 85 dönüm bir arazi sözü verdi.

Şu anda dünyada en büyük büyükelçiliğimiz Somali'dedir. Ama dünyanın en güçlü ülkelerinin orada büyükelçilik binası yok biliyor musunuz. Havaalanında konteynırlar içerisinde büyükelçilik binaları var. ABD'nin de öyle, İngiltere'nin de öyle. Gelip de orada büyükelçilik binası yapmadılar. Ama biz yaptık.

"SOMALİ ORDUSUNA EĞİTİM VERİYORUZ"

Ve biz orada şu anda Somali ordusuna eğitim veriyoruz. Niye? Yoksa Somali yönetimini teröre kurban edeceksiniz.

Orada Haşdi Şabiler var, onlara mı bırakalım? Bir taraftan DEAŞ diyoruz, oranın DEAŞ'ı da Haşdi Şabi!

Peki biz bunlara nasıl destek vereceğiz? Biz verdik. Kızılay'ımız daima orada. AFAD'ımız daima orada. Hastaneler yaptık, okullar yaptık."

YORUMLAR 7
  • Furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Somali’de terörün ana sebebi batılı ülkeler. Ülkeyi iç karışıklığa sürükleyip sahip olduğu yer altı zenginliklerini sömürmek, Afrika’da stratejik konumundan yararlanmak ve Türkiye’nin etkisini burada kırmak. Türkiye Somali ordusunu eğiterek bunun önüne geçmek istiyor.
    Cevapla
  • sam 5 yıl önce Şikayet Et
    RTE diye yazılır, ADAM diye okunur
    Cevapla
  • DEVAM Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    ümmetin hamisi olmaya devam et Reis, mazlumların duası seninle Reis, Allah seninle beraber Reis
    Cevapla
  • almanyali 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razi olsun cumhurbaskanim ümmetin cocuklarini yalniz birakmiyorsunuz hacidaydim kime selamünaleyküm dediysem kimligime bakip türk bayragini görünce biz türkleri cok seviyoruz diye bagiriyorlardi Bunda seninde bük payin var ecdadlarimin oldugu Kadar Allahim sana uzun ömür versin
    Cevapla
  • Ugur 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam adam... Elhamdulillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi